Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

РусЙе

Мнения: 5 302
Тъй като търсаЧката не работи вмомента, а всиЧки рецепти, които намерих по другите сайтове нещо не ми харесват, искам да питам тук. Правила съм много пъти Агнес(или Агнеса), но не помня тоЧните продукти Confused Няма рецепта и в готварската книга. newsm78
Цитирай

най-шареното място

Мнения: 7 781
Ако не намериш до края на месеца, писши на лични - тогава ще мога да взема рецептата.
Цитирай

Русе

Мнения: 401
Мммммм, един от любимите ми сладкиши, който ми напомня за детството. Рецептата е многократно изпробвана Love

Агнес
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 п. кр. масло
1 ванилия
1 ч.ч. нарязани орехи
Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се смесват със захарта, брашното, орехите, размекнатото кр. масло и ванилията. Пече се. Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. пудра захар и с този крем се намазва опечения сладкиш. Връща се във фурната само докато се стегне крема /суши се/. Поръсва се с настърган шоколад или шоколадови пръчици. /това още докато не е изсъхнал крема/ Laughing
Цитирай

София

Мнения: 1 271
Това е и от моите любими сладкиши.
Само искам да споделя, че у нас се приготвя със смлени орехи, и с пудра захар. Става по-фино. Ако имаш търпение по-добре е да се суши горната част чрез престояване, два дни са достатъчни. При този сладкиш, колкото повече престои, толкова по-вкусен става.
ДА ви е сладко!
Цитирай
Tnx, че я припомни рецептата   chef
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Благодаря ви за рецептата. ОбаЧе пак ми остана суров сладкиша Rolling Eyes Не знам защо се полуЧава така. Последният път, пак се полуЧи. Къде бъркам? Crying or Very sad newsm78
Цитирай

София

Мнения: 19 789
Мммммм, един от любимите ми сладкиши, който ми напомня за детството. Рецептата е многократно изпробвана Love

Агнес
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 п. кр. масло
1 ванилия
1 ч.ч. нарязани орехи
Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се смесват със захарта, брашното, орехите, размекнатото кр. масло и ванилията. Пече се. Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. пудра захар и с този крем се намазва опечения сладкиш. Връща се във фурната само докато се стегне крема /суши се/. Поръсва се с настърган шоколад или шоколадови пръчици. /това още докато не е изсъхнал крема/ Laughing
newsm78
1ч.ч кристална и 1 ч.ч. пудра захар - така ли?
Или 1 ч.ч пудра захар  се разделя на две?
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Аз сложих 1 Ч пудра захар в сместа, и 1Ч в жълтъците.

И маслото май ми е дошло в повеЧе, защото сложих 1 пакетЧе,но от големите. Rolling Eyes
Цитирай

Русе

Мнения: 401
1 ч.ч. захар се слага при белтъците и другите неща за самата смес, а 1 ч.ч. пудра захар се разбърква с жълтъците за крема отгоре. Аз така и съм го написала.

1 п. кр. масло е от малките - 125 гр.
Освен затова да е останал сладкиша суров, иначе аз го пека на 300 градуса без нищо по-особено. Като видя, че покафенява отгоре го пробвам с клечка и ако е изпечен го вадя. Нищо специално няма.
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
1 ч.ч. захар се слага при белтъците и другите неща за самата смес, а 1 ч.ч. пудра захар се разбърква с жълтъците за крема отгоре. Аз така и съм го написала.

1 п. кр. масло е от малките - 125 гр.
Освен затова да е останал сладкиша суров, иначе аз го пека на 300 градуса без нищо по-особено. Като видя, че покафенява отгоре го пробвам с клечка и ако е изпечен го вадя. Нищо специално няма.
ЗнаЧи е заради маслото Rolling Eyes Големите пакетЧета са по 250 гр май newsm78 Rolling Eyes Моята фурна максимума е 270 градуса. Другата седмица пак ще го пробвам. Thinking
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.