Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Тези дни улучих една разкошна партида хек - едни такива, малки хекчета, на дължина не повече от 15 см.
Чудих се как да ги сготвя, че да не ги съсипя.
Панирани стават чудесно, но това е вече банално, та реших да ги направя в тава на фурната като вид плакия.
Преди всичко добре овалях хекчетата в брашно, объркано с малко сол.
Подредих ги в тавичката, поръсих ги с малко олио, след това ги затрупах с един буркан обелени и нарязани домати, на които отцедих сока. Тъй като доматите бяха осолени не добавих допълнително сол.
Поръсих върху доматите с още малко олио.
Поставих тавичката в загрята фурна, по средата, на температура 200°.
Времето за печене е около 35 мин.
Рибата стана вълшебна - крехка и сочна, а сосът, получен от брашното, доматите и олиото по време на печенето беше достоен за чудесната риба.
Би могло след изваждане на тавичката да се поръси със ситнонарязан магданоз.
Цитирай
Тази рецепта и аз не знам от къде я имам, става чудно   chef
Цитирай
Печена риба с джинджифил 
 
Рецептата е елементарна, но това, което се получава като краен резултат е изключително вкусно и здравословно.

За четири порции:
2 големи скумрии
1/4 ч.л. джинджифил на прах или 1/2 ч.л. настърган пресен
малко кориандър
вегета на вкус
2 с.л. бяло вино
няколко капки олио

Рибите се нарязват надлъжно, измиват се, подсушават се и се наръсват в следната последователност: виното, вегетата, джинджифила и кориандъра. Така престояват 15-20 мин в хладилника (увити във фолио, за да не замирише целия хладилник на риба), след това се изваждат, намазват леко с олио и се пекат на скара или във фурна.

Гарнират се със салата по избор, варени зеленчуци или каквото обичате.
 
Цитирай
Ето още една:

Скумрия на фурна

По едрички скумрии се почистват от вътрешноститее и се натриват с подправки отвън и отвътре.На котлона в съд стопяваме масло и прибавяме ситно нарязани чушки,домати,магданоз,ситно нарязани гъби,горчица една ч.л-ка,чеснови скилидки.Продуктите бъркаме докато поемат маслото.С така получената смес напълваме скумриите и увиваме в домакинско фолио за печене.Оставяме на студено 2-3 ч след което печем на предварително загрята фурна при 180 градуса около 25 мин.Дъното на тавичката намазваме с малко олио и сипваме един пръст подсолена вода.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ооооо, много обиачам риба, ще направя някоя от тези рецептички в следващите дни! Благодаря, момичета!   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.