Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 652
Здравейте,
от миналата Коледа ми е останала една рецепта, която съм копнала от някъде, но нещо не става. От рецептата е видно, че трябва да се получи тесто. Само че в продуктите няма брашно и без такова по никой начин не става /пробвах/. И тъй като много ми се иска да си направим звездички, моля помагайте. Ето я и рецептата и кажете какво не и е наред:

Коледни орехови звездички
3 белтъка         250 гр пудра захар
1 сл канела         350 гр ситно смлени орехи/бадеми
1 чл лимонов сок      
Сложете белтъците и лим сок в суха купа и разбийте на твърда пяна. Като продължите да разбивате, постепенно добавяйте пудрата захар. Отделете 3 сл от сместта. В останалата добавете канелата и смлените ядки и много добре разбъркайте. Загънете тестото в домакинско фолио и сложете за 30 мин в хладилник. Загрейте фурната на 130 градуса, поставете тавата с хартия за печене или пергаментова хартия. В/у посипана с брашно повърхност разточете тестото на пласт с дебелина 1 см. С малка формичка, оваляна с брашно изрежете звездички и ги сложете в тавата. С четка намажете сладките с отделената преди това смес. Печете 15 мин, след това намалете температурата до 100 гр и печете още 20 мин.
Мнооого благодаря!
« Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 19:49 от shedi »
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз имам такава рецепта,но така и не съм я правила. Ще ти я напиша, така както я имам, а ти ако желаеш пробвай я, но после ще чакаме да споделиш какво се е получило. Hug
Коледни звездички
3 белтъка
250 гр.ситно смлени орехи/почти на люспички/
250 гр. кристална захар
Всичко се разбърква и се поставя на по-силен котлон, за да се затопли и след това се намаля котлона и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Сваля се от котлона и когато изстине е готово за моделиране. Работи се с намокрени ръце, като се поставя сгъстената смес между 2 листа домакинско фолио и се разточва. Фигурките са също намокрени, внимателно се изрязват и с помощта на нож се преместват в намаслен съд за печене. Пекат се до леко порозовяване.
Цитирай


Мнения: 652
Нина, благодаря ти. Аз си ги представях по-друг начин тези звездички...Но мисля да пробвам и твоята рецепта. Ако не едното, то поне другото да стане. А дано!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.