Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 ноем. 2006, 21:00 ч.

Някой готви ли на сач?

  • 7 275
  • 34
  •   1
Отговори
  • СОФИЯ
  • Мнения: 261
Здравейте момичета!Някой има ли сачове и готвили с тях?Приемам всякакви рецепти и разяснения.В Метро ги гледах и мисля да си купя.Предимството им било ,че държат яденето топло дърго време,което е супер.Имаха си и поставка,на която сача стои върху масата.Но все пак ме притеснява факта,че масата ни е стъклена.Дали ще издържи на температурата Thinking!Ако някой ползва такова чудо,ще бъда благодарна да ме просвети!

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 3 153
Аз готвя, но го имам от баба ми и няма поставка, и го слагам на масата върху поставка за топли съдове; най-често правя пилешко с лук и гъби или бекон със зеленчуци / катмите са отделно/; ако имаш конкретни въпроси, ще се радвам да отговоря Peace

# 2
  • СОФИЯ
  • Мнения: 261
А как се готви.Направо върху него във фурна ли-въобще какво се прави?Хабер си нямам и всичко, каквото ми кажеш ще ми е от полза!Благодаря ти!  bouquet

# 3
  • СОФИЯ
  • Мнения: 261
А тези катми, за които говориш какви са?

# 4
Правя само катми, затова с интерес ще следя темата и аз. А за катмите - 500гр. брашно, 15г. мая, 2 яйца, 100г. кис. мляко, 1ч.л. сол, 1с. л. захар и вода около 4 ч.ч., за да стане с гъстота на боза.Първо маята и захарта с малко хладка вода се размиват, след това и другите продукти. оставя се на топло да втаса и в намазнен сач се пекат като палачинки.Готови се мажат леко с масло отгоре, за да са меки и сочни. Понеже моят сач е чугунен и тежи 100кила, тестото от мен- печенето от мъжа ми Mr. Green Спомням си, че в китайски ресторант сме яли гозби на сач и бяха мнооооого вкусни.

# 5
  • Мнения: 1 653
Аз обожавам катмите.  Laughing
Правя си и омлети на сача. Стават разкошни.

# 6
  • Бургас / Славейков
  • Мнения: 141
Ние си купихме сач от Нареченски бани още не съм го пробвала но мисля да го направя в скоро време .Първо се обгаря солио или зехтин правила съм го вкухнята на газовия котлон на ниска температура за да не се спука и после каквото ти дойде на ума .мисля да се възползвам и аз от рецептата за катмите.

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
Леле, като ви чета ми се приисква и на мене да си купя един сач...    chef

# 8
  • под тепетата
  • Мнения: 2 187
Маята за катмите е от тази на кубчета, а сача го мажем с парче прясна сланинка (може да не е здравословно, но пък е вкусноооо Mr. Green)Рецептата е от една моя стара книжка ''Какво да сготвим набързо" и се налага да правим 2-на доза  Embarassed

# 9
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 159
Баба ми правеше страхотни катми на сач. Имаше си различни, с различен диаметър.
Все се каня и аз да опитам да сготвя нещо на сач... Rolling Eyes
Чакам рецепти.  Mr. Green

# 10
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 287
Ако сача се слага на котлон, котлона НЕ трябва да е предварително загрят


Любовно саче  Laughing


Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
100 г кашкавал
4 скилидки чесън
2 зелени чушки
2 домата
1 главa лук
5-6 с. л. зехтин
магданоз за поръсване
черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Чушките и лукът се нарязват на шайби, а месото – на малки парчета. Нагорещения сач се намазва със зехтин, слага се нарязаното месо и се запържва до златисто. Добавят се нарязаните лук и чушки, разбърква се и се изчаква да омекнат.

2. Когато зеленчуците омекнат, в сачето се добавят настърганите на ситно ренде домати и счуканият чесън и внимателно се разбърква.

3. Температурата на котлона се намалява и в сача се добавя нарязаният на парченца кашвакал. Ястието се оттегля от огъня, поръсва се с наситнения магданоз.

Последна редакция: пт, 24 ное 2006, 21:42 от doniboni

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 3 153
Цитат
А как се готви.Направо върху него във фурна ли-въобще какво се прави?Хабер си нямам и всичко, каквото ми кажеш ще ми е от полза!Благодаря ти!
Извинявай, чак сега виждам въпросите ти  и бързам да отговоря:
Аз приготвям всичко направо на сача, но знам, че в някои заведения първо приготвят нещата на тиган и накрая ги оставят за 10-тина минути на сача да поемат аромати и да добият специфичния вкус. Аз слагам повечко мазнина и първо лука и гъбите, че пуксат водичка; като поизври слагм и месцето, то пилешкото не иска много време.
Катми - имам рецепта от баба ми с мая, яйца, брашно, вода и сол; стават страхотни, но катмите /особено на сач/ стават малко по-дебели от палачинките, та напълно успешно си правя и палачинки на сача и стават много по-вкусни от тези на тефлона. Дори свекърва ми се учуди, че мога да правя толкова фини палачинки на сач. Иначе, на него правя и гюзлеми  - банички със сирене; разточвам тесто, ръсвам сирене и загъвам краищата, пак разточвам, пак сирене и загръщане на краищата и пека на сача. Дано съм ти била полезна  bouquet

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 966
и аз ще се възползвам от рецептата за палачинките....мерси  bouquet

# 13
  • под тепетата
  • Мнения: 2 187
Донибони, това не беше ли рецепта на Есил Дюран от гостуването и при Иван Звездев?

# 14
  • София
  • Мнения: 399
Момичета, темата идва за мене точно навреме!
Вчера получих един уред за печене/пържене/задушаване и т.н. Подходящ е за всички манджи на сач. Пробвах го за палачинки - стават супер ! Но искам да приготвя от ресторантските манджи на сач.
Та молбата ми е, който знае такива, нека ги пусне. Предполагам, че ще са интересни и за другите.
Благодаря!



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт