Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора
Здравейте.Отдавна не бях правила реване и снощи реших да направя,но нещо не се получи,както трябва.Отгоре и от долу се опече ,а по средата си беше направо течно тесто и като го обърнах за да го сиропирам всичко се начупи и изтече суровото тесто и направо го изхвърлих в кофата. Моля,пишете ми някоя изпробвана от вас рецепта,защото не намирам с търсачката такава,а аз го правих по някаква измислена от списание и не се получи нищо
« Последна редакция: Пет., 24 Ноем. 2006, 12:09 от djily »
Цитирай


Ето моето:

Реване

4-5 яйца
1ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия

сироп:
6ч.ч. вода
1ч.ч. захар
кора от лимон/портокал( по желание..,а при мен винаги щом се намира Smile)

Цитирай


Благодаря ти Морена.И аз го правих горе-долу така,но дали грешката ми не беше ,че го сложих да се пече в по- малка форма(тортена),защото си мислих след сиропирането да го покрия със сметана. Като ще се дебелее ,поне да ми е вкусно,че аз за разлика от домочадието много си падам по сладкишчета.
Цитирай


...но дали грешката ми не беше ,че го сложих да се пече в по- малка форма(тортена).....
ами би могло това да е причината, не трябва да е много високо тестото..в по- разлат съд или пък такъв с дупка в средата/кексова форма....като е изпечено, изглежда горе-долу три пръста на височина.
Цитирай


Причината да се получи така е в изпичането.Може да го опечеш по-тънко или по-дебело,както ти допада,но просто трябва да се съобразиш и ако е по-дебело да го изпичаш на по-ниска температура.Ако фурната е прекалено силна го "грабва" и бързо се зачервява отгоре и долу,но посредата не успява да се изпече.Фурната трябва да е предварително загрята.
Цитирай


Аз в случай, че не намеря рецептата, правя пандишпан и съропирам.
А именно:                   
1 ч.ч. яйца                   
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
ванилия

за сиропа:
4 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
ванилия

Не забравяй при сиропиране: студен сладкиш с горещ сироп или обратно.
Цитирай


аз обожавам реване Blush
опитвах се да направя по най-различни рецепти и все нещо не ставаше както трябва. един ден измислих моя и се получи  Mr. Green ето я:

Разбиват се 6 яйца, 1 ч. захар, 1 ½ ч.брашно, 6 л.олио, 3 с.л.грис. Сместа се пече 30мин. на 200градуса в тава от средно кръглите (да речем приблизително 30см диаметър) или правоъгълна.
Изстиналият блат се залива с горещ сироп от 1 ½  ч. захар + 2 ½ ч. вода + ванилия. Като попие хубаво се прибавя още ½ сироп.
Цитирай


 Тази рецепта ми е от свекървата......Много е сполучлива и вкусна, доста често я правя...

Плодово реване -( разбиването става на ръка с вилица, защото ако се разбива с миксер много бухва и излиза от тавата, по време на печенето)
 
1 буркан компот от кайсии
6 яйца
2ч.ч. захар
6с. л вода
1 бакпулвер
2ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ванилия

3с.л захар се разпръскват равномерно в тава и се карамелизира във фурната, на около 100 градуса.
Плода от буркана се изважда и се поръсва с галета или натрошени бисквити.Нарежда се върху карамелизираната захар в тавата.
Разбърква се реването и се изсипва в тавата. Пече се на около 180 градуса, до зачервяване...(аз лично го проверявам с клечка за зъби)
Сиропът от буркана се долива с вода и в малка тенжерка или друг подходящ съд се остава да заври на котлона.
Полива се студеното реване със топлият сироп.
Отгоре може да се намаже със разбита сметана и да се украси според фантазията и наличните продукти!!!
Цитирай


реването става добре като гриса е  преобладаващ, така е в оригиналната  рецепта! мисля, 4е има тема за арабско реване!
Цитирай


Реването, което приготвям знам от майка ми, а тя от баща си който е бил готвач. Рецептата е изпитана.
Всичко от съставките се мери с една мярка
Една купичка яйца
една купичка захар
и една купичка брашно.
Първо се разбиват яйцата със захарта с миксер, бие се много до получаване на гладка консистенция и после лъжица по лъжица се прибава брашното и се продължава да се разбива.
После изсипвам в намаслена и поръсена с брашно тавичка и пека. Моето се надива доста. Сиропа също го правя 1 към едно зависи от големината на тавата.
Цитирай


аз правя реването по рецептата на Morena. Разбивам всичките продукти и пека в правоъгълна тава с размери 20х30см ( приблизително). Предварително намазана с олио. Пека на силна фурна докато се добре се позачерви. Пробвам с една клечка дали се лепи по нея тесто и ако няма го изключвам.
Сиропирам го направо в тавата, в която е печено. ( и сиропа и реването трябва да са студени). След като престои със сиропа няколко часа го режа и сервирам.
Става ВИНАГИ!
Надявам се да ти бъда от полза.
Цитирай


забрави да напиша, че сиропа го правя в пропорция 1:2 ( захар:вода). иначе става много рядък.
Цитирай


В допълнение-смесвам 1:1 брашно с грис!На мен така повече ми харесва bowuu
Цитирай


Добро ви утро,момичета-кокичета!Отчитам се-в неделя направих реване по рецептата на Морена.Най-голямата похвала за мен е ,че даже и мъжът ми го хареса(а той по принцип не обича много домашни сладкиши и особено пък ,когато са много сладки.А аз обратно-обичам да ми лепне от сладост ,нищо ,че все съм на диета)Реването го опекох в кръгла тавичка с диаметър 30-35 см. и го залях топло със студен сироп,който по моя вкус не беше много сладък,но за мъжа ми беше добре.Още веднъж благодарности за Морена.
Цитирай


Един трик от мен, ако искате дунапренено реване, заменете 2 лъжици брашно с нишесте(картофено или още по-добре царевично).  Peace
Цитирай


1-14 от 16 отговора