«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора


ћнени€: 380
«дравейте.ќтдавна не б€х правила реване и снощи реших да направ€,но нещо не се получи,както тр€бва.ќтгоре и от долу се опече ,а по средата си беше направо течно тесто и като го обърнах за да го сиропирам всичко се начупи и изтече суровото тесто и направо го изхвърлих в кофата. ћол€,пишете ми н€ко€ изпробвана от вас рецепта,защото не намирам с търсачката такава,а аз го правих по н€каква измислена от списание и не се получи нищо
« ѕоследна редакци€: пт, 24 ное 2006, 12:09 от djily »
÷итирай

Sofia

ћнени€: 7 000
≈то моето:

–еване

4-5 €йца
1ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванили€

сироп:
6ч.ч. вода
1ч.ч. захар
кора от лимон/портокал( по желание..,а при мен винаги щом се намира Smile)

÷итирай


ћнени€: 380
Ѕлагодар€ ти ћорена.» аз го правих горе-долу така,но дали грешката ми не беше ,че го сложих да се пече в по- малка форма(тортена),защото си мислих след сиропирането да го покри€ със сметана.  ато ще се дебелее ,поне да ми е вкусно,че аз за разлика от домочадието много си падам по сладкишчета.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 7 000
...но дали грешката ми не беше ,че го сложих да се пече в по- малка форма(тортена).....
ами би могло това да е причината, не тр€бва да е много високо тестото..в по- разлат съд или пък такъв с дупка в средата/кексова форма....като е изпечено, изглежда горе-долу три пръста на височина.
÷итирай


ћнени€: 6 748
ѕричината да се получи така е в изпичането.ћоже да го опечеш по-тънко или по-дебело,както ти допада,но просто тр€бва да се съобразиш и ако е по-дебело да го изпичаш на по-ниска температура.јко фурната е прекалено силна го "грабва" и бързо се зачерв€ва отгоре и долу,но посредата не усп€ва да се изпече.‘урната тр€бва да е предварително загр€та.
÷итирай
јз в случай, че не намер€ рецептата, прав€ пандишпан и съропирам.
ј именно:                   
1 ч.ч. €йца                   
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
ванили€

за сиропа:
4 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
ванили€

Ќе забрав€й при сиропиране: студен сладкиш с горещ сироп или обратно.
÷итирай

у дома

ћнени€: 1 530
аз обожавам реване Blush
опитвах се да направ€ по най-различни рецепти и все нещо не ставаше както тр€бва. един ден измислих мо€ и се получи  Mr. Green ето €:

–азбиват се 6 €йца, 1 ч. захар, 1 ½ ч.брашно, 6 л.олио, 3 с.л.грис. —места се пече 30мин. на 200градуса в тава от средно кръглите (да речем приблизително 30см диаметър) или правоъгълна.
»зстинали€т блат се залива с горещ сироп от 1 ½  ч. захар + 2 ½ ч. вода + ванили€.  ато попие хубаво се прибав€ още ½ сироп.
÷итирай

ѕловдив-—ащ

ћнени€: 115
 “ази рецепта ми е от свекървата......ћного е сполучлива и вкусна, доста често € прав€...

ѕлодово реване -( разбиването става на ръка с вилица, защото ако се разбива с миксер много бухва и излиза от тавата, по време на печенето)
 
1 буркан компот от кайсии
6 €йца
2ч.ч. захар
6с. л вода
1 бакпулвер
2ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ванили€

3с.л захар се разпръскват равномерно в тава и се карамелизира във фурната, на около 100 градуса.
ѕлода от буркана се изважда и се поръсва с галета или натрошени бисквити.Ќарежда се върху карамелизираната захар в тавата.
–азбърква се реването и се изсипва в тавата. ѕече се на около 180 градуса, до зачерв€ване...(аз лично го провер€вам с клечка за зъби)
—иропът от буркана се долива с вода и в малка тенжерка или друг подход€щ съд се остава да заври на котлона.
ѕолива се студеното реване със топли€т сироп.
ќтгоре може да се намаже със разбита сметана и да се украси според фантази€та и наличните продукти!!!
÷итирай

по пътеката

ћнени€: 2 959
реването става добре като гриса е  преобладаващ, така е в оригиналната  рецепта! мисл€, 4е има тема за арабско реване!
÷итирай


ћнени€: 215
–еването, което приготв€м знам от майка ми, а т€ от баща си който е бил готвач. –ецептата е изпитана.
¬сичко от съставките се мери с една м€рка
≈дна купичка €йца
една купичка захар
и една купичка брашно.
ѕърво се разбиват €йцата със захарта с миксер, бие се много до получаване на гладка консистенци€ и после лъжица по лъжица се прибава брашното и се продължава да се разбива.
ѕосле изсипвам в намаслена и поръсена с брашно тавичка и пека. ћоето се надива доста. —иропа също го прав€ 1 към едно зависи от големината на тавата.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 897
аз прав€ реването по рецептата на Morena. –азбивам всичките продукти и пека в правоъгълна тава с размери 20х30см ( приблизително). ѕредварително намазана с олио. ѕека на силна фурна докато се добре се позачерви. ѕробвам с една клечка дали се лепи по не€ тесто и ако н€ма го изключвам.
—иропирам го направо в тавата, в ко€то е печено. ( и сиропа и реването тр€бва да са студени). —лед като престои със сиропа н€колко часа го режа и сервирам.
—тава ¬»Ќј√»!
Ќад€вам се да ти бъда от полза.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 897
забрави да напиша, че сиропа го прав€ в пропорци€ 1:2 ( захар:вода). иначе става много р€дък.
÷итирай

 арлово

ћнени€: 3 352
¬ допълнение-смесвам 1:1 брашно с грис!Ќа мен така повече ми харесва bowuu
÷итирай


ћнени€: 380
ƒобро ви утро,момичета-кокичета!ќтчитам се-в недел€ направих реване по рецептата на ћорена.Ќай-гол€мата похвала за мен е ,че даже и мъжът ми го хареса(а той по принцип не обича много домашни сладкиши и особено пък ,когато са много сладки.ј аз обратно-обичам да ми лепне от сладост ,нищо ,че все съм на диета)–еването го опекох в кръгла тавичка с диаметър 30-35 см. и го зал€х топло със студен сироп,който по мо€ вкус не беше много сладък,но за мъжа ми беше добре.ќще веднъж благодарности за ћорена.
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 483
≈дин трик от мен, ако искате дунапренено реване, заменете 2 лъжици брашно с нишесте(картофено или още по-добре царевично).  Peace
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора