Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 ноем. 2006, 12:20 ч.

Бяла риба?

  • 3 910
  • 11
  •   1
Отговори
  • Къде- ако не тук,кога-ако не сега..
  • Мнения: 323
Днес на пазара видях,че има бяла риба,и понеже рядко я намирам по магазините мисля да купя,но незнам как да я приготвя smile3506?Яла съм пържена и много ми харесва така,но нямам си и идея,овалва ли се в брашно,какво се прави.Затова ако имате идейки,дайте малко акъл на една пишман готвачка newsm62.Мерси много!!!

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 11 771
Ами можеш да я оваляш в брашно.. или в брашно , после яйце.... или паста Патафри...или в нищо и пържиш - страхотия!
Или ей това- върха е !

# 2
  • Видин
  • Мнения: 5 572
И още една идея подобна на Моренината.

1 майонеза,
1/2 кофичка заквасена сметана (или гъсто кисело мляко)
4-5 скилидки чесън, счукани
много копър
сол и черен пипер на вкус

Рибата се нарязва на тънки филета. Осолява се и се наръсва с лимонов сок. Всички гореизброени продукти се смесват и с майонезения сос се заливат рибените филета. Прибират се за трийсетина минути в хладилника. След това тавичката се покрива със фолио и се пече 30-40 минути във фурна на 200 гр. След това фолиото се маха и се допича до зачервяване, като фурната се намалява на 180 гр.

http://3opu.multiply.com/photos/photo/5/51
http://3opu.multiply.com/photos/photo/5/63

В къщи сме пристрастени към това ястие  Laughing.

# 3
  • Плевен
  • Мнения: 262
Току що се прибирам с една бяла риба и щях да питам как да я приготвя, че мъжът ми има днес РД.
Златни сте момичета! Благодаря ви!

# 4
  • Къде- ако не тук,кога-ако не сега..
  • Мнения: 323
МЕРСИ МОМИЧЕТА! smile3525

# 5
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 299
Аз пък разбърквам една заквасена сметана - малка с известно количество кетчуп, което изсипвам върху наредената в тавата риба, най-отгоре настъргвам кашкавал и пека 40 мин. на 220 градуса. МММ, става супер!

# 6
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Темата е доста стара, но вчера правих риба по рецептата на Зори и искам да кажа, че направо си облизахме пръстите  newsm10 Единственото което промених беше че настъргах малко кашкавал  Grinning

# 7
  • Мнения: 655
често у дома се прави филе от бяла риба.пържа го в сгорещено олио с панировка от бира,айце,брашно и вегета Laughing

# 8
  • София
  • Мнения: 902
Аз я обичам най-много по следните 2 начина:
1. Панирана - брашно, яйца, галета
2. Печена - посолена със сол, черен пипер и зехтин, добавя се малко вода и се пече във фурната до готовност. сервира се с подходяща гарнитура.

# 9
  • Португалия - Пловдив
  • Мнения: 693
Не знам дали става въпрос за филета, но аз последния път направих филета като комбинирах 2 рецепти от форума и стана мноооого вкусно. Изпекох само рибата с малко олио и лимонови кръгчета и отделно направих доматен сос.

# 10
  • Мнения: 483
Грабна ме рецептата на Зори, задължително ще я пробвам!
Никога не съм правила риба по този начин.
Но първо трябва да направя рибена супа Mr. Green това е първото предизвикателство  Joy
  bouquet

# 11
  • Мнения: 655
и аз си записах прилежно рецптата на zory.мерси много за новата идея за правене на бяла риба  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт