Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Къде- ако не тук,кога-ако не сега..

Мнения: 323
Днес на пазара видях,че има бяла риба,и понеже рядко я намирам по магазините мисля да купя,но незнам как да я приготвя smile3506?Яла съм пържена и много ми харесва така,но нямам си и идея,овалва ли се в брашно,какво се прави.Затова ако имате идейки,дайте малко акъл на една пишман готвачка newsm62.Мерси много!!!
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 114
Ами можеш да я оваляш в брашно.. или в брашно , после яйце.... или паста Патафри...или в нищо и пържиш - страхотия!
Или ей това- върха е !
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
И още една идея подобна на Моренината.

1 майонеза,
1/2 кофичка заквасена сметана (или гъсто кисело мляко)
4-5 скилидки чесън, счукани
много копър
сол и черен пипер на вкус

Рибата се нарязва на тънки филета. Осолява се и се наръсва с лимонов сок. Всички гореизброени продукти се смесват и с майонезения сос се заливат рибените филета. Прибират се за трийсетина минути в хладилника. След това тавичката се покрива със фолио и се пече 30-40 минути във фурна на 200 гр. След това фолиото се маха и се допича до зачервяване, като фурната се намалява на 180 гр.

http://3opu.multiply.com/photos/photo/5/51
http://3opu.multiply.com/photos/photo/5/63

В къщи сме пристрастени към това ястие  Laughing.
Цитирай

Плевен

Мнения: 262
Току що се прибирам с една бяла риба и щях да питам как да я приготвя, че мъжът ми има днес РД.
Златни сте момичета! Благодаря ви!
Цитирай

Къде- ако не тук,кога-ако не сега..

Мнения: 323
МЕРСИ МОМИЧЕТА! smile3525
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз пък разбърквам една заквасена сметана - малка с известно количество кетчуп, което изсипвам върху наредената в тавата риба, най-отгоре настъргвам кашкавал и пека 40 мин. на 220 градуса. МММ, става супер!
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Темата е доста стара, но вчера правих риба по рецептата на Зори и искам да кажа, че направо си облизахме пръстите  newsm10 Единственото което промених беше че настъргах малко кашкавал  Very Happy
Цитирай


Мнения: 655
често у дома се прави филе от бяла риба.пържа го в сгорещено олио с панировка от бира,айце,брашно и вегета Laughing
Цитирай

София

Мнения: 901
Аз я обичам най-много по следните 2 начина:
1. Панирана - брашно, яйца, галета
2. Печена - посолена със сол, черен пипер и зехтин, добавя се малко вода и се пече във фурната до готовност. сервира се с подходяща гарнитура.
Цитирай

Португалия - Пловдив

Мнения: 693
Не знам дали става въпрос за филета, но аз последния път направих филета като комбинирах 2 рецепти от форума и стана мноооого вкусно. Изпекох само рибата с малко олио и лимонови кръгчета и отделно направих доматен сос.
Цитирай


Мнения: 483
Грабна ме рецептата на Зори, задължително ще я пробвам!
Никога не съм правила риба по този начин.
Но първо трябва да направя рибена супа Mr. Green това е първото предизвикателство  35
  bouquet
Цитирай


Мнения: 655
и аз си записах прилежно рецптата на zory.мерси много за новата идея за правене на бяла риба  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.