Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 ноем. 2006, 14:19 ч.

резултат от изследване на хормони

 • 6 415
 • 9
 •   1
Отговори
Моля кажете си мнението за тези стойности  на хормони. Пролактина е доста висок и направо ще  се  Crazy от притеснение.Първите изследвания са правени на 3 ден от цикъла и след това направих изследване само на пролактин на 6 ден.
prolactin- 417.8 mlu/l           ж/ 64-395/
LH - 8.73 mlu/ml                   ж /фол.2,58-12,1;лут.0,833-15,5;постмено 13,1- 86,5/
FSH - 6.64 mlu/ml                 ж/фол.1,98-11,6;лут.1,38-9,58;постмено21,5-13/
estradiol - 187.80 pmol/l      ж /фол.97,5-592;овул.685-1404;лут.120-738/
testosteron - 0.970 nmol/l   ж/0,198-2,67/
серумен инсулин - 3,06 mu/l    /2.6-31,0/
второ изследване :  prolactin - 484.6 mlu/l ж/64-395/

# 1
 • София
 • Мнения: 24 549
Пролактина е висок.
ЛХ е повече от ФСХ и заедно с високият пролактин, може да е показател за ПКЯ.
Тестостерона ти е супер- което е добре./той също може да е висок при ПКЯ/
Спазила ли си всички изисквания при изследване на пролактин-а?

# 2
не се притеснявай, пролактина не ти е в нормата но не е и много висок. Трябва задължително да се свържеш с доктора- гениколога си, и консултация с ендокринолог.
преди 1 месец моят Пролактин беше 680, в момента пия Достинекс.

# 3
 • Мнения: 58
И моят пролактин е около тази нарма. Но доц.Маркова от Варна нищо не каза за това. Въпреки , че ще правим инсе.

# 4
Моля за малко информация.Знам че има много информация за хормоните,но бихте ли ми обяснили с по няколко думи всеки един от тези хормони как влиаят върху бебеправенето.Предстои ми изследване на тези хормони:

PROGESTERON
TESTOSTERON
TSH
LH
FSH
ESTRADIOL
PROLAKTIN

# 5
 • София
 • Мнения: 24 549
Моля за малко информация.Знам че има много информация за хормоните,но бихте ли ми обяснили с по няколко думи всеки един от тези хормони как влиаят върху бебеправенето.Предстои ми изследване на тези хормони:

PROGESTERON
TESTOSTERON
TSH
LH
FSH
ESTRADIOL
PROLAKTIN

Какво знаем за хормоните?

# 6
Благодаря за информацията. Не намерих само за ТСХ и ЕСТРАДИОЛ

# 7
 • София
 • Мнения: 24 549
Благодаря за информацията. Не намерих само за ТСХ и ЕСТРАДИОЛ
Цитат
Тиреотропен хормон (ТТХ, TSH)
Тиреотропният хормон (ТТХ, TSH) е гликопротеин, секретиран от клетки в предния дял на хипофизата.
Биологичното действие на ТТХ е насочено към щитовидната жлеза, където той осъществява морфологичен, функционален и метаболитен ефект. Морфологичният ефект на ТТХ се изразява в увеличение на масата на жлезата, дебита на кръвообращението и др. Функционалният ефект на ТТХ върху щитовидната жлеза се проявява във всички фази на синтез на щитовидните хормони (стимулира повишаването на щитовидните хормони). Метаболитният ефект на ТТХ на нивото на тироидната клетка се проявява с усилване на кислородната консумация, повишаване използваемостта на глюкозата и т.н.
Секрецията на ТТХ се регулира от 2 фактора: TRH и тироидните (щитовидните) хормони. TRH (освобождаващ хормон на тиреотропния хормон) се отделя от хипоталамуса и стимулира секрецията на ТТХ от хипофизата. Тироидни хормони - дори незначителните промени в нивата на тироидните хормони в границите на нормата оказват влияние върху секрецията на ТТХ чрез механизма на обратната връзка (повишението в нивата на тироидните хормони - Т3,Т4 - води до потискане секрецията на ТТХ и обратно понижението в нивата на тироидните хормони стимулира секрецията на ТТХ).
Серумното ниво на ТТХ се влияе слабо от външни въздействия (хранене, стрес и т.н.), ето защо времето за вземането му, както и условията, при които се взема, не дават отражение върху резултата.

Естрадиолът е първостепенен и най-активен естроген от овариалните хормони. Естрогените повлияват освобождаването на гонадотропини от хипофизата и по този начин способстват осъществяването на овариалния цикъл. Естрогените предизвикват циклични промени в матката, маточната шийка и влагалището и поддържат тонуса и еластичността  на урогениталния тракт.

Естрадиолът играе важна роля за поддържането на костната маса и има превантивен ефект по отношение на остеопоротичните фрактури.

# 8
Отново Благодаря!

# 9
Искам да задам още сдин въпрос.
Какви са симптомите при занижени или понижени стойности  на тези хормони и дали всяко отклонение в нивата им води непременно до трудно забременяване?
Извинете ме за глупавите въпроси но за първи път се сблъсквам с това и всяка информация която получа ще ми е от полза.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт