Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 ноем. 2006, 15:50 ч.

Бобена салата-как?

  • 37 508
  • 22
  •   1
Отговори
  • Мнения: 261
Сварих боб и очаквам вашите рецепти

# 1
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Аз я правя в два варианта - с лук или с лютеница  Peace

# 2
  • Мнения: 237
Сварен боб , наситно нарязани  червен лук и  магданоз , оцет , олио / зехтин/ и сол .

# 3
  • weltweit
  • Мнения: 6 285
Аз като лщбител на боба да се изкажа Mr. Green
1. Боб, глава лук, няколко скилидки чесън, няколко печени и обелени чушки. Овкусявам с винегрет( зехтин, оцет, малко сол, джоджен, малко чбрица, по желание 2-3суп. лъжици дом.пюре или лютеница)
1.Боб, моркови, глава лук, няколко скилидки чесън, около 50-60гр. пушена сланинка и винегрета от горната салата, обаче дом. пюре (лютеницата) е задължителна-става сууууупер  Heart Eyes
Надявам се да ти харесат, успех с готвенето  bouquet   chef

# 4
  • София
  • Мнения: 5 399
И с лютеница става ням-ням!   Peace

# 5
  • Русе
  • Мнения: 402
Родопска салата



- сварен боб - моят е салатен /шарен/, но става и с обикновен
- кисели краставички - нарязани на дребно
- мек колбас - нарязан на дребно
- печен червен пипер - нарязан на лентички
- кромид лук - нарязан на полумесеци
- олио, сол

# 6
  • Мнения: 261
Благодаря ви момичета, отивам да я приготвям

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
mama1+2, ама родопската ти салата изглежда супер...... Аз съм родена в Родопите, ама така досега не съм я докарвала  Sad

# 8
  • Раднево
  • Мнения: 780
със ситно нарязан праз и лютеница

# 9
  • на третия етаж
  • Мнения: 138
бобената салата я приготвям като добавям кисели краставички , моркови , печени чушки, червен лук , магданоз може да ги нарежеш на тънки ленти или на малки кубчета .Понякога добавям царевица и червено цвекло .
http://images10.snimka.bg/001251285-thumb.jpg

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 14:14 от MTХ

# 10
  • BG
  • Мнения: 1 668
Аз имам тази рецепта:

5 порции

Продукти:

 400г зрял боб
 2 глави лук
 2 домата
 2 стръка целина
 1 салата
 30мл растително масло
 оцет
 сол на вкус

Начин на приготвяне:
Сложете боба да ври заедно с целината и едната глава лук, нарязан на ситно.
Като поомекне посолете.
Когато боба е готов го отцедете от водата.
Сложете го в купа и полейте с оцет и растително масло. Разбъркайте добре.
Измийте салатата и накъсайте листата на по-едро.
Сложете ги по-периферията на чинията в която ще сервирате, в средата сложете боба.
Доматите нарежете на кубчета.
Втората глава лук нарежете на тънки резени.
Прибавете доматите и лука към салатата и разбъркайте внимателно.

# 11
  • Варна
  • Мнения: 592
и аз варя боб, ще извадя за салата
hinano - много ми хареса рецептата! да ли вместо салата мога да сложа китайско зеле /имам такова/ newsm78

# 12
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Аз я правя така:

- сварен и отцеден бял боб
- 1 голяма глава лук нарязана на гръгчета
- 2-3 печени чушки
- чубрица,  девисил, джоджен, червен пипер
- бекон на лентички
- дресинг от зехтин, оцет, 1 счукана мъничка скилидка чесън.

Боба, чушките, лука и подправките слагам в голяма купа. Запичан лентичките бекон в сух тиган, до като станат хрупкави и тях също прибавям при останалите продукти. Поливам с дресинга, обърквам и оставям на стайна температура за около 20 минути да се овкусят продуктите. Това е:)

# 13
  • Пловдив-Сащ
  • Мнения: 115
Освен боба, лука, обичайните подправки (сол, олио, оцет) слагам и червени печени чушки, кисели краставички и черни маслини!!!

# 14
  • в къщи
  • Мнения: 450
Аз също я харесвам повече с лютеница.Става страхотна гарнитура за риба или скара.Следващия път като я правя ще пробвам с праз,или с колбас и кис. краставички Grinning

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт