Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора
Някой правил ли е нещо като баница от хляб, яйца и мляко? Дайте идеи. Имам цял хляб от вчера, а днес никой неще да го яде.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 867
Хлябът се нарязва на не много дебели филилии, като отстраняваш корите и нареждаш плътно в намазнена тава. По желание, ако хляба е много сух, може да се потопят филиите в прясно мляко! Разбиваш в купа 3-4 яйца, 300 гр.сирене, 1 кофичка кисело мляко и заливаш хляба. Добавяш масло на малки късчета отгоре! Печеш като обикновената баница!
Цитирай

между два живота

Мнения: 1 903
За баница не се сещам, но като ми остане хляб правя пържени филийки. Ядат ги в големи количества. Или принцеси с яйце сирене и кашкавал.
Цитирай
Пържени филии правя за закуска. Вечер никой не ги яде, но ще се възползвам от рецептата на eli-di. Благодаря!
.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
И аз я правя като eli-di, става много вкусна!
Цитирай


Мнения: 4 336
Направи го на крутони - хем за крем-супа или салата, може и така, без нищо да се хрупа, пък ако престои някой ден - нищо няма да му стане!
Цитирай
Баницата стана жестока. За съжаление се оказа малко. Синът ми изяде половин тава. Когато я опитах се сетих, че баба ми правеше същото нещо, но му викаше "комачки".
Момичета, страшна вкусотия. Пробвайте, няма да съжалявате. Бързо, лесно и мноооого вкусно.
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 336
Хлябът се нарязва на не много дебели филилии, като отстраняваш корите и нареждаш плътно в намазнена тава. По желание, ако хляба е много сух, може да се потопят филиите в прясно мляко! Разбиваш в купа 3-4 яйца, 300 гр.сирене, 1 кофичка кисело мляко и заливаш хляба. Добавяш масло на малки късчета отгоре! Печеш като обикновената баница!


Аз правя вариант на тази рецепта,но малко по-различно - намазват се филиите с масло,поръсват се със сирене, слепват се по две,нареждат се в тава .заливат се със смес от яйца и прясно мляко  първо отгоре,а останалато около тях,добре е да се оставят да попият и след това се запичат.

Друго,което съм пробвала със стар хляб е натрошен хляб , залят като баница със кисело мляко,сирене и яца и малко масло .
Цитирай


Мнения: 286
Аз правя пица,сандвичи и кекс със стар хляб.не мога да намеря рецептата за кекса в момента  затова ви предлагам само първите 2:

Пица с хляб


6 филии стар хляб/може и по-малко зависи от тавичката/
3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
200 гр.сирене
200 гр. колбас
малко олио
чубрица

Приготвяне:

1.Нареждаме филийките в предварително намазана с олио тавичка.
2.Расим ги с нарязания колбас и настърганото сирене,добавяме
малко олио и чубрица.
3.Запичаме до зачервяване.
4.Разбиваме яйцата с киселото мляко и заливаме филийките.
5.Отново запичаме до зачервяване.

По желание преди поднасяне може да я полеем с кетчуп.

И тези сандвичи:

Сандвичи с яйца

Продукти:
4 филии стар хляб
4 яйца
малко олио
червен пипер

Приготвяне:
1.С чаена чаша изрязваме средата на филииките
2.Сгорещяваме олио в тигана и поставяме филийките във врящата мазнина.
3.Когато се напоят,в отворите им изсипваме по едно яйце,паржим го докато побелее и го поръсваме с червения пипер.
Цитирай
И пицата ми хареса, ама се чудя не става ли още по-сух хляба след като не е напоен предварително с нищо друго освен с олио?
Цитирай

София

Мнения: 3 233
Правила съм по подобна рецепта баница със стар, сух хляб, но стана тиклава. Къде греша? newsm78
Цитирай


Мнения: 286
Valka,ами то и блата на пицата е сух,иначе ще се разпада:)

Като  нарежеш пицата все едно ядеш запечени сандвичи.Намерих ти още една рецепта в стария тефтер:

Хлебна запеканка

1 хляб,
6 домата,
6 с.л олио,
400 гр.кашкавал,
50 гр.орехи,
1 с.л магданоз,
сол на вкус

Нарязваме хляба на филийки.Пържим ги и от двете страни до образуването на златиста коричка.Нарязваме доматите на кубчета,кашкавала на тънки парчета
На дъното на тавичка слагаме филиите хляб,отгоре домати и най-накрая кашкавал.
Поръсваме с олио и запичаме в предварително загрята фурна 10 минути .
Смиламе орехите,разбъркваме ги със ситно нарязания магданоз и посипваме запеканката.
Цитирай
Благодая ви много! Ще пробвам и останалите тези дни. Уикенда се постара с излишъци на това, онова в хладилника.  bouquet
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ето я и моята баница със сух хляб

Цитирай


Мнения: 7 473
И аз я правя по рецептата на eli-di , много ни харесва, понякога добавям и малко кимион и миришат на принцеси Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора