Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
можете ли да ми помогнете в превода
http://www.eva.ru/albumpage/48067/10.htm
Цитирай
Зоя, заповядай! Smile

4 яйца, 4 с.л. захар, 1 с.л. меко масло, 2 ч.л. сол, 0,5 л. прясно мляко, 2 чаши газирана вода, 3 чаши брашно, 1,5 ч.л. сода (гасена с оцет), 5 с.л. растително масло (олио). Яйцата се разбиват с миксер със захарта и солта, добавя се мекото масло, разбива се, добавят се 2 чаши мляко и 1 чаша вода, разбърква се. Добавя се брашното, содата, разбърква се и се добавя олиото. Разбива се добре с миксера, като постепенно се добавя останалата 1 чаша вода до нужната консистенция. Тигана се нагрява и палачинките се пекат на среден огън (тигана не се смазва, тъй като в тестото има мазнина). Готовите палачинки се смазват с масло.
Конфитюр: 1 лимон, 1 портокал, 1 чаша захар, 3 с.л. нишесте. Настъргва се кората на лимона и портокала, изцежда се сока, добавя се захарта и се слага на огъня. Добавя се и разреденото в 120 мл. вода нишесте.



Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 890
Изглеждат много вкусно! А по дебелината и дупчиците приличат на катми. ще се пробва  food002
тъкмо имам и сач.
Цитирай
Ако ги нямаш продуктите давай със смес за палачинки:
1 яйце
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. брашно
щипка сол
щипка захар
ванилия
2 с.л. олио
Винаги се получава, но аз правя поне 2 дози.
Да не пропусна, като престои известно време сместа се сгъстява и е желателно да налееш още малко вода.
А бе поддържай гъстотата на боза.

Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Мммм, чак ми се прияде......
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Много ти благодара за превода
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.