Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

тук

Мнения: 488
иска ми се да знам на какъв принцип се прави растителния кашкавал, дали някой знае ??? че е гаден на вкус е ясно, но когато постиш, може да се жертваш   Sick Това, което ме притеснява най-много е, че е приготвен на принципа на маргарина  newsm70
Цитирай


Мнения: 1 568
искам и аз да знам!
Цитирай

София

Мнения: 678
Един път за да го пробвам,бях си купила и то 500-600гр.(понеже ние си купуваме по толкова)е направо мога да кажа че е отврат.И да постя не бих се жертвала(не съм много по темата,но...)
Цитирай


Мнения: 1 568
А купува ли се от магазина?
Цитирай


Мнения: 2 771
      Ами в магазина до нас има... Забелязах го, защото много се изненадах как един кашкавал може да бъде растителен...
      П.П. Става дума за малко магазинче - 5-6 души едва се събират вътре.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
 ooooh!не става ли въпрос за ТОФУ-соевото сирене.?
Цитирай


Мнения: 2 771
      Не, не става. Освен ако не бъркам аз... Кашкавал като всеки друг... на външен вид.
Цитирай


Мнения: 8 580
В този форум може да прочетете още мнения за растителния кашкавал. Не става въпрос за сирене Тофу, то си е съвсем друго.
Цитирай


Мнения: 2 083
Този кашкавал на мен ми харесва и не виждам особена разлика с другият.Цената му е по-ниска и е по малко мазен поне според мен.Има го в Била,Хит....... Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 2 168
Този кашкавал не се яде суров и за това не Ви харесва предполагам. Много пицарии също ползват растителен кашкавал, защото той не се запича и не почернява както нормалния. Аз по време на пости редовно си правя сандвичи и постни пици с него. Купувам го от Метро, защото във Варна не се продава на други места. Тази година дори е по-хубав от миналата, защото са прибавили и вкус на сирене чедър.
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Вуйчо Гугъл каза така:

Растителният кашкавал съдържа соево / оризово мляко или овесено мляко, изолиран соев протеин, царевично нишесте, растителни мазнини и др.
В сравнение с млечния кашкавал не съдържа холестерол, съдържа по-малко мазнини, по- малко протеин и като цяло по-малко калории. На вкус е значително по-безвкусен от млечния кашкавал и няма същите качества на топене, но е много подходящ за страдащи от алергии към млечни продукти, хора придържащи се към стриктна вегетарианска диета.

"Метро"-вският растителен кашкавал е гръцко производство. Направен е от олио, казеин, скорбяла, емулгатори, Е-450, каротин и оцетна киселина.

Цитирай


Мнения: 2 771
      Аз лично бих се въздържала от употребата на такъв, заради откритите в магазинната мрежа продукти с генномодифицирана соя.  Peace
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 355
Уф, аз го мразя  Sick
Цитирай

гр. София

Мнения: 1 881
И аз снощи се сдобих с такъв,свекърва ми го купила за детето,но съм убедена че тя не го е прочела, а по-ниската цена е била съблазнителна.Жал ми е да го хвърля,някакви идеи за приготвянето му?
Цитирай

София

Мнения: 5 202
И според мен е ужасен на вкус.  Sick
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора