Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 ноем. 2006, 22:28 ч.

растителен кашкавал ???

  • 6 569
  • 19
  •   1
Отговори
  • тук
  • Мнения: 501
иска ми се да знам на какъв принцип се прави растителния кашкавал, дали някой знае ??? че е гаден на вкус е ясно, но когато постиш, може да се жертваш   Sick Това, което ме притеснява най-много е, че е приготвен на принципа на маргарина  Weary

# 1
  • Мнения: 1 568
искам и аз да знам!

# 2
  • София
  • Мнения: 678
Един път за да го пробвам,бях си купила и то 500-600гр.(понеже ние си купуваме по толкова)е направо мога да кажа че е отврат.И да постя не бих се жертвала(не съм много по темата,но...)

# 3
  • Мнения: 1 568
А купува ли се от магазина?

# 4
  • Мнения: 2 772
      Ами в магазина до нас има... Забелязах го, защото много се изненадах как един кашкавал може да бъде растителен...
      П.П. Става дума за малко магазинче - 5-6 души едва се събират вътре.

# 5
  • Portugalia
  • Мнения: 1 087
 ooooh!не става ли въпрос за ТОФУ-соевото сирене.?

# 6
  • Мнения: 2 772
      Не, не става. Освен ако не бъркам аз... Кашкавал като всеки друг... на външен вид.

# 7
  • Мнения: 10 193
В този форум може да прочетете още мнения за растителния кашкавал. Не става въпрос за сирене Тофу, то си е съвсем друго.

# 8
  • Мнения: 2 097
Този кашкавал на мен ми харесва и не виждам особена разлика с другият.Цената му е по-ниска и е по малко мазен поне според мен.Има го в Била,Хит....... Wink

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 168
Този кашкавал не се яде суров и за това не Ви харесва предполагам. Много пицарии също ползват растителен кашкавал, защото той не се запича и не почернява както нормалния. Аз по време на пости редовно си правя сандвичи и постни пици с него. Купувам го от Метро, защото във Варна не се продава на други места. Тази година дори е по-хубав от миналата, защото са прибавили и вкус на сирене чедър.

# 10
  • София
  • Мнения: 3 777
Вуйчо Гугъл каза така:

Растителният кашкавал съдържа соево / оризово мляко или овесено мляко, изолиран соев протеин, царевично нишесте, растителни мазнини и др.
В сравнение с млечния кашкавал не съдържа холестерол, съдържа по-малко мазнини, по- малко протеин и като цяло по-малко калории. На вкус е значително по-безвкусен от млечния кашкавал и няма същите качества на топене, но е много подходящ за страдащи от алергии към млечни продукти, хора придържащи се към стриктна вегетарианска диета.

"Метро"-вският растителен кашкавал е гръцко производство. Направен е от олио, казеин, скорбяла, емулгатори, Е-450, каротин и оцетна киселина.

# 11
  • Мнения: 2 772
      Аз лично бих се въздържала от употребата на такъв, заради откритите в магазинната мрежа продукти с генномодифицирана соя.  Peace

# 12
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 842
Уф, аз го мразя  Sick

# 13
  • гр. София
  • Мнения: 1 883
И аз снощи се сдобих с такъв,свекърва ми го купила за детето,но съм убедена че тя не го е прочела, а по-ниската цена е била съблазнителна.Жал ми е да го хвърля,някакви идеи за приготвянето му?

# 14
  • София
  • Мнения: 5 204
И според мен е ужасен на вкус.  Sick

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт