Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Раднево

Мнения: 780
мисля да правя баница , но като чета - повечето кулинарки я обръщат върху купички . как точно става това - купичките една до друга ли са , не потъва ли в средата ако не са една до друга , не става ли суха ако не се напръска с вода,и  последно - защо се обръща върху купички  ?  отивам да правя баницата и ще наглеждам от време на време за отговори докато стане Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 592
Виждала съм снаха ми да го прави, когато ползва продълговата тава. Слага две купи разделени една от друга, така че като обърне тавата да се падат в двата края /е, не съвсем накрая - да има баланс/. като извади баницата я поръсва с вода за да не е корава коричката, после слага някъкъв плат/кърпа за да я задуши, отгоре вестници. След "опаковането" обръща тавата върху предварително поставените купи. Прави се за да бухне баницата newsm78 - но при нея се получава доста добре Hug Успех!
Цитирай
Венаги объщам баницата в/у купички. Правя го за да остане вдигната, както като я извадиш от фурната.
А сега подред.
1-во баницата не трябва да е млечна, защото задължително ще падне.
2-ро тавата се намазва със полива, а не с олио
3-ро правя  я в кръгла тава и обръщам в/у 3 купички, които също са захлюпени. Купичките са под ръба на тавата.
4-то не я пръскам с вода, защото докато направя това тя ще спадне. А самото омекотяване се получава от парата.
5-то а сега и рецептата:
4-5 яйца
1 малка газирана вода
3-4 с.л. кисело мляко
малко повече от 1/2 к.ч. олио
кори за бамица "Янис"
натрошено сирене
Пробвай и успех. Ако нещо не ти е ясно, питай.
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Обръщах няколко пъти баницата, като слагах по 1 купичка във всеки ъгъл на тавата, а самата тава опаковах хубаво. После установих, че кой знае каква работа не ми върши и престанах да го правя. По принцип слагам по мъничко сода и 1л брашно в плънката на баницата и тя си остава бухнала, дори и като я извадя.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Абсолютно същият успех ще имаш, ако я обърнеш върху метална решетка - от скарата нaпример!  Peace
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
2-ро тавата се намазва със полива, а не с олио
Ето това не ми е ясно какво е  newsm78
И как точно редиш баницата, на рулца ли, как? А иначе рецептата звучи много вкусно и точно по мой вкус  Peace Остава да хвана подробностите.
Цитирай


Мнения: 951
Момичета четох преди известно време за този трик с обръщането на баницата, но така и не се престраших да пробвам.
Следващата баница обезателно ще обърна върху купички. Благодаря ви за добрите пояснения.
_valka_  моята рецепта за баница е много подобна на твоята, само олиото и киселото мляко не съм добавяла.
Цитирай
2-ро тавата се намазва със полива, а не с олио
Ето това не ми е ясно какво е  newsm78
И как точно редиш баницата, на рулца ли, как? А иначе рецептата звучи много вкусно и точно по мой вкус  Peace Остава да хвана подробностите.

Полива са всички съставки без корите и сиренето. Да бъда честна, направо изливам малко от него в тавата  и за да не се мажа аз, разлюлявам и е готово. А я редя пак по най-калпазанския начин. В/у всеки лист троша сирене, набръчквам като хармоника и слагам в тавата. До него следващия и така докато свършат. Има още една подробност, преди да я залея я мятам в загрятата фурна малко да опръхне, ама не да се зачерви. И чак тогава заливам, връщам обратно и по стандартния начин, 25 мин. печеш, обръщаш и ядеш!
Успех и дано ти хареса!
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 942
Винаги я обръщам върху три купи /захлупени върху масата/ или дълбоки чинии; не мажа тавата с нищо преди да наредя баницата. Като е готова, напръсквам леко с вода, обръщам и завивам отгоре с две хавлии. Само веднъж ме домързя да я обърна и мъжът ми усети разлика, каза, че не е толкова въздушна. Аз лично не усетих кой знае каква разлика.
Цитирай

София

Мнения: 9 139
Баба ми, Бог да я прости, я обръщаше върху 4 буркана. Аз веднъж се пробвах...баницата ми падна...и повече не съм се пробвала. Свекърва ми я обръща както е с тавата в друга, по-голяма тава. Ефектът е същият и вече и аз така правя Peace Освен че остава бухнала, баничката става и една такава мееекичка Blush
Цитирай


Мнения: 331
Обръщам баницата върху три купички при кръгла тава и 2 при правоъгълна. Никога не я правя в тефлонова тавичка (редовно ми пада), а емаилираната само внимателно намазвам със намазнена салфетка. Рецептата ми е съвсем мързелива 4 - 5 яйца, сирене 250 - 300 гр ( на око), олио 1к.ч., кис.мляко 1ч.ч. с 1ч.л. равна сода бикарбонат. Всичко се разбърква хубаво в една купа и се ръси върху корите. Режа и заливам с 1 яйце и 150 - 200 мл. газ. вода. Пека в предварително загрята фурна на 180 до 2000 селзий. Вадя и обръщам - никакво ръсене със вода.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.