Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 373
Момичета, помогнете ви , моля!

Ако някой е чувал за рецепта за свински пържоли с кашкавал, гъби...увити в листа от кисело зеле и готвени в гювеч,миля да ПОМОГНЕ! Правила съм тази рецепта миналата година, мисля че я бях взела от Е-кулинар и сега не я намирам. А пък я обещах на гости за петък... Crying or Very sad

Значи по-голяма патка от мен, здраве му кажете...пък сега и тъжна и отчаяна...картинката е грозна Embarassed Embarassed
« Последна редакция: пн, 27 ное 2006, 01:25 от Erica Purcell »
Цитирай


Мнения: 8 580
Тази е на Valka от форума, може би е нещо подобно newsm78

"Първото за което се сещам е увити в зелев лист и запечени. Но си мисля, че с котлет ще стане сухо, аз ги правя с вратни пържоли. Ако желаеш инпровизирай. Начукай леко котлетите и ги паприковай с различни подправки, може и само с подпр. за скара. Ако имаш малко бекон, може отгоре да сложиш по едно парче. Лук нарязан на тънки шайби или праз, но не много, а само за аромат. Така наредените пластове-каре+бекон+лук/праз/ завий е кисел залев лист. Всеки котлет поотделно. Хвърли във фурната с мазнина, вода и бяло вино. Стават прекрасни и с гарнитура от картофена слама."
Цитирай


Мнения: 8 580
Виж и тези двете:

Пържоли в гювеч
рецептата е проверена, когато имате гости и искате да ги нагостите вкусно

1,5 кг телешки шол или постни свински пържоли
1 кг гъби печурки
2,3 моркова
2 3 глави лук
1 ч.ч. заквасена сметана
1с.л. горчица
1 връзкамагданоз
200 мл червено вино
черен пипер, чубрица, джоджен, чесън, червен пипер, сол, на вкус

Пържолите се поръсват с черен пипер и сол, престояват час Пържат се до промяна на цвета и се изваждат.
В същата мазнина се задушават лука, морковите и гъбите.
В гювеча се редят ред пържоли, ред лук на кръгчета, ред подправки и горчица.
Залива се с виното и се пече на умерена фурна около 2-2,30 часа.
Сметаната се слага най-накрая, като се разбърква с малко вода, за да покрие цялото ястие.
Поръсва се с магданоза, изключва се фурната и се оставя да ври до изстиване, т.е. до поднасянето на масата с кана червено вино и лимон.

И на Наталина от форума:

Кебап с месо
И пак в глиненото гърне.
Продуктите са:
пилешки и свински пържоли; наденица и гъби, кисело зеле, малко ориз и черен пипер.
Зелев сок и сока на 1 лимон, 100мл олио (ак са сухи пържолите)

Започвам да нареждам в гърнето, като на дъното поставям първо нарязано кисело зеле, след това единия вид пържоли, пак зеле, втория вид пържоли, гъбите - ако са големи нарязани, ако ли не - цели, ориза, пак зеле и заливам със соковете.
Запечатвам гърнето и пак за поне 2 часа - на слаба фурна.
Когато е готово - отварям капака и запичам леко.

***Редовете с кисело зеле са тънки - да не се получи само зеле в гърнето .


« Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 22:13 от labrex »
Цитирай


Мнения: 373
оххх, не е това, ще  Whistlingумра
Цитирай


Мнения: 8 580
Последно - тези, които правя аз.

Продукти: Едно хубаво парче обезкостен свински врат, гъби, бекон, кисело зеле, зелев сок, мазнина.

Приготовление: Свинският врат се нарязва на пържоли по 180-200 гр. Леко се начукват и се овкусяват със сол и черен пипер. Върху всяка пържола се нареждат 2-3 гъби, покрити с тънки парчета бекон. Така приготвените пържоли се увиват в зелеви листа. Нареждат се в гювеч и се заливат с малко зелев сок и мазнина. Пекат се в умерена фурна около 1,5 часа.
Цитирай


Мнения: 8 580
Уф, така ме запали, че........Тази е от Е-кулинара, почти съм сигурна, че е твоята рецепта.


Коледни сарми
интернационална кухня, основни ястия с месо


ПОРЦИИ: 8

ПРОДУКТИ:
8 броя листа от кисело зеле
8 броя свински пържоли/пожелание могат да бъдат от бут или вратни, но задължително без кокал/
2-3 кисели краставички
200 гр. кашкавал
200 гр. шунка
150гр гъби
чер пипер
чубрица
червен пипер


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Листата на зелето се обработват като им се маха твърдата част, върху всеки лист се поставя по една пържола върху нея се слага кашкавал нарязан на тънка филиика, шунката, гъбките нарязани на филиики и парченце краставичка, всичко това се поръсва със смлян черен пипер и чубрица и листото зеле се завива като сарма. Поставят се в глинен гювеч, заливат се със топла вода да се покрият сармите, поръсват се със червен пипер и се пекат на 200градуса около 2часа. Сервират се с бяло или червено вино. Да ви е сладко! 

 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.