Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 182
Американският змей Илайджа и Хелоуин
Знаете ли къде живее най-големият чистник на света? В Америка! В една пещера насред Скалистите планини се криел змеят Илайджа. Той обожавал чистотата. Миел лапите си кажи-речи, непрекъснато, търкал зъбите си с три вида четки (една за боядисване, една за търкане на тоалетни и една телена). В банята му имало дори макара с въже за почистване на междузъбието. Режел ноктите си редовно, сменял си змейските чорапи всеки ден и решел опашката си. Освен за външния си вид, Илайджа се грижил и за дома си. Бръмчал с прахосмукачката по няколко пъти на ден, после миел с препарат и накрая бършел прах.
Заради цялото това тупане, бърсане, полиране, пране и гладене на змейски чорапи Илайджа нямал никакво време за светски живот. Светски живот значи, че змеят не виждал свят. Седял си в пещерата, а навън кой знае какъв змейски купон се вихрел.
Един октомврийски ден, когато листата на единственото дърво пред пещерата окапали, Илайджа погледнал календара. След няколко дни бил онзи забавен празник, Хелоуин. На него американските деца се маскирали и обикаляли по къщите за лакомства, предимно шоколадови.
На Илайджа отдавна му омръзнало да стои сам в пещерата и решил, че Хелоуин е прекрасен повод да слезе сред хората. Можел спокойно да се разхожда, без никой да му обърне внимание. Току-виж, получил и лакомства!

# 1
 • Мнения: 7 489
Хи- хи  Grinning

# 2
 • Мнения: 5 876
ЗапИс!
Мноу страшна твоята приказка, ако ме е страх от нещо, то е от такива чистници...  Laughing

# 3
 • София
 • Мнения: 3 068
Eдна сутрин на Илайджа
6:00 часа - ставане, 15 минутно блеене в небитието с един полуобут чорап
6:15 часа - миене на очи 6 броя
6:30 часа - миене на зъби - 3 комплекта по 64 зъба
7:00 часа - миене на уши със специално изработени за целта шомпулчета - 3 чифта по 1,5 броя уши*
*забележка: като малък Илайджа имал инцидент с един саблезъб тигър - той му отхапал три половинки уши! четете подробно друг път!
7:10-8:42 часа - миене, търкане и припляскване на вратлета, темета и гушки - с шкурка, четки и серокиселинин, поне по два пъти всяко
8:43-10:00 – търкане на петички, коленца, подмишнички, тумбак и гърбина – чрез много хай-тек система от огледала
"Ох, дали да не си почина Laughing" -  помисли си Илайджа, нежно отми сапунената пяна от себе си и се запъти към змейовия диван, за да поспи.

# 4
 • Мнения: 9 110
Ейдриън Монк в змейовска окраска Mr. Green

# 5
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 182
- Чудесна идея -похвалил се самичък Илайджа - само че (като не броим хубавата баня преди тръгване) нещо липсва.
Илайджа сложил тънки ръкавички на късичките си змейски ръце и извадил всички книжки с картинки, които имал. Много внимавал да не ги скъса, нацапа или раздере с остър змейски нокът. В книжките за Хелоуин навсякъде имало тиквени фенери.
- А-ха! -вокнал Илайджа - липсва ми тиквен фенер.
И той литнал над Скалистите планини, за да търси тиква. Там обаче нямало никакви тикви, а само скали. Затова Илайджа летял, летял, прелетял два американски щата, а американците го снимали с телефони и камери и тичали до първото вестникарско издателство, за да продадат снимките.
За зла беда, освен да снимат, американците били обрали всички тикви и вече правели свои хелоуински фенери.
Илайджа бил на път да се откаже и да се върне да бърше прах, когато на едно бунище на края на града зърнал голяма, прекрасна, оранжева тиква!
Илайджа не подозирал, че тиквата е любим и единствен дом на един малък призрак със сприхав нрав.
Ето я голямата, оранжева,сочна тиква:

Последна редакция: пн, 27 ное 2006, 18:15 от Василиса Умница

# 6
 • usa
 • Мнения: 3 491
Искам още приказкаааааа! newsm45

# 7
 • Мнения: 14 783
И ааааааз!  Laughing

# 8
 • София
 • Мнения: 155
Спуснал се надолу, снижил се стремглаво и се приземил шумно върху разхвърляното бунище. Почистените му змейски нокти в ръкавички  затънали в кал, ноздрите му се свили от недотам красиво уханните аромати, разнасящи се от бунището, "Нова баня -  задължително!", казал си наум той и  кихнал шумно, изхвърляйки няколко пламъчета, които подпалили купчинката събрала се шума пред него. И тъкмо да се пресегне и да вземе тиквата, когато тя се разклатила леко и иззад нея се подало едно малко бяло и сърдито същество:
-   Хей, я по-внимателно!
Илайджа се изненадал. Не стига че изглеждало странно, ами можело и да говори.
-   Ти пък откъде се взе?
-   Аз живея тук! И тъкмо се опитвах да подремна, когато ти ме удостои с твоето драконовско присъствие! Що ли ми трябваше да ходя на призрачния купон снощи, гони ме страшен махмурлук… - не довършило призрачето /защото то било точно такова, макар и никой да не вярвал в него, така както не вярвали и че дракон прелита над родните американски земи; но всичко било възможно по Хелоуин/ и се понесло леко из въздуха, сключило вежди сърдито.
Илайджа почесъл люспетото си драконовско теме с нокът, помислил малко и после
рекъл:
-   A, добре, аз да си тръгвам тогава – и грабнал тиквата под мишница, обърнал се и тъкмо да разпери крила и да полети пред него изникнало ядосаното личице на малкото призраче.
-   Ти къде така с моята къща? – и се пресегнало, грабнало тиквата от ръцете на Илайджа и седнало отгоре й.
-   Къща ли? Никой не живее в тикви! – изсумтял драконът – А и тиквата ми трябва, ще си направя от нея тиквен фенер и ще отпразнувам Хелоун като истински дракон.
Заспорили двамата, спорът прераснал в кавга, духчето не давало домът си, драконът настоявал на своето, кавгата прераснала в призрачно-драконовски бой. Заподскачали двамата, полетяли, подгонили се и всеки гледал пръв да грабне тиквата…

# 9
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 182
Двамата задърпали тиквата с всички сили. Призрачето дърпало дръжката, а Илайджа - тиквеното дупе.
- Това съвсем не е честно - задъхано казал Илайджа - някаква си пижама... да е толкова силна!
- Не е честно - изпръхтяло призрачето - да цъфне някакъв си грамадан и да ти свие родното гнездо!
Двамата дърпали с всички сили, но лапите на Илайджа се изпотили и дупето на тиквата започнало да му се изплъзва. Ръкавите на призрачето пък се одрали на тиквената дръжка и о, ужас!
"Родното гнездо" паднало на земята и се разбило на стотици малки парченца, без да броим семките.

# 10
 • София
 • Мнения: 155
Спрели се двамата и учудено извърнали очи към земята. Край! Нямала нито фенер, нито къщичка и всички илюзии за подобаващ Хелоун и тиха романтична почивка в домашна атмосфера се разбили на пух и прах. Приземили се двамата на земята. Пльоснал си Илайджа голямата люспеста опашка с шумна въздишка на земята и зареял поглед в оранжевите парченца тиква, а призрачето се чучнало върху един стърчащ бял камък, скръстил ръце, навъсило се още повече и казало:
-   Видя ли сега?!Ето ти един фенер!Като си такъв инатлив дракон, така ти се пада!
-   Ти пък много знаеш! Я кажи сега, къде ще живееш? Няма ти я вече спретнатата къщурка.
-   Ти мен не ме мисли. Аз ще си полетя, ще си намеря някой дом и ще се заселя там, ще си живуркам на воля, ще си плаша човеците, нали за това са призраците. -   отговорило заядливичко духчето.
Седяли двамата и ги налегнали едни сериозни размисли, дето дори не били и предполагали, че ще им отнемат толкова време и усилия от иначе така „напрегнатия” им от почивка живот. Илайджа с мъка осъзнал, че ще си остане единствения дракон на света без тиквен фенер на Хелоун, че трябва да се прибере в пещерата и да съзерцава звездите цяла нощ в безутешни въздишки по погубения  празник. Призракът пък умувал къде точно да отиде, до човеците не искал, че точно тази вечер те били по-призрачни и от него даже в тези костюми, а истинските призраци му създавали ужасен  душевен дискомфорт, та и тях не искал да вижда.
Изведнъж една велика мисъл покосила и двамата – били съвсем сами на празника! И както си седяли ревнали с пълен глас  и двамата и  затъркаляли огромни безутешни  сълзи.

# 11
 • Мнения: 3 838
После след като се наревали, какво станало? Не са ли измислили, нещо по-интересно за правене, от реването? Има ли продължение? Стана ми интересно.  Grinning

# 12
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 182
Поради изтриване на архива изчезна това, което бях написала вчера.
Ще се помъча да го възстановя.
Дано и Тео 7777 успее.

# 13
 • Мнения: 3 838
Аааа, аз моето си го пазя, то е единственото нещо, което имам запазено по някаква случайност, ooooh! Laughing  Joy, но се чудех, дали да го побликувам пак, защото вчера като си го прочетох по-внимателно, започнах да изпитвам някакви съмнения. newsm78 Вкарвам нов персонаж, кръстих призрачето със странно име, абе изобщо, не знам дали не съм ти объркала приказката.  newsm78  Laughing

# 14
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 182
Илайджа и призрачето плакали, плакали и се сополивели.
- Имаш ли кърпичка-а-а-а - ревяло с пълен глас призрачето.
- Имаа-а-а-м - обидено изревал Илайджа. Така де, точно пък Илайджа ще тръгне да се разхожда насам-натам без чиста, изгладена кърпичка.
Докато Илайджа търсел кърпичката (била голяма колкото одеяло, но и джобчето на дракона не било по-малко), разпиляната тиква била оставена сама, на произвола на съдбата.
И точно в този момент се появило Ужасното тиквено чудовище. То изяло всички, всички парченца до едно и се ухилило с жълтите си зъби. После се оригнало - плоп! И изчезнало.
- Ау-у-у - ревнало още по-силно призрачето, защото се надявало да залепят тиквените парчета с някое вълшебно лепило.
- Гръх-х-х-х - казал Илайджа, който най-после намерил кърпата.
- Ами сега? - виело призрачето.
- Сега Ужасното тиквено чудовище ще изяде всички хелоуински тикви наоколо, а след това ще краде лакомства от децата - казал Илайджа и подал кърпата на призрачето.
Призрачето погледнало кърпата. Нещо не му харесала, много мокра била. Избърсало се в ръкава си (не правете като него) и казало твърдо:
- Трябва да спрем Ужасното тиквено чудовище!
- Как точно - попитал Илайджа.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт