Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 ноем. 2006, 11:16 ч.

Кредитна карта от коя банка ?

 • 8 046
 • 32
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 4 076
Искам да си взема кредитна карта, ама се чудя от коя банка, къде е най изгодно, като  най-ниски лихви и условия.
Вие към кой банки имате и какви лихви плащате, и коректни ли са, че ние имаме една към Пощенска на EuroLine и съм много разочарована, то не са лихви то не са такси и т.н. Взехме на мъжа един телефон през такава карта и излезе двойно затова искам към друга банка да си взема една карта.

# 1
 • Варна
 • Мнения: 235
Здравей, и ние имаме карта Евролайн и не сме особено очаровани. Защото уж внесохме изтеглената сума преди да изтекъл гратисния период, а пък имахме начислена лихва- вярно няколко стотинки беше, ама въпроса е принципен! Не знам честно какво да ти препоръчам, ако искаш провери за картите на Първа Инвестиционна Банка, защото тя е лидер в картоиздаването в България. УСПЕХ!

# 2
 • София
 • Мнения: 4 076
Ами и аз на тях съм се спряла и в момента се чудя къде да подам документи.
ПИБ, ТиБиАй, Райфазен, някой мнения имали за тези три банки.

# 3
 • София
 • Мнения: 115
Каква кредитна карта и от къде - главоблъсканицата е пълна  newsm45.
Като за начало, преди да се спреш на която и да е кредитна карта - трябва да си сигурна за какво точно ще я ползваш - за покупки или за теглене в брой. От тук следват вече и параметрите, които да следиш - съоветно размера на лихвите при покупка и при теглене в брой, следват таксите за плащане на POS и теглене от ATM, както и годишната и/или месечните такси (ако има такива) за обслужване на картата, от там - дневни, седмични и месечни лимити, гратисен период и т.н. После, трябва да решиш какъв вид карта ти е нужна - национална (само на територията на Бг) или международна (за Бг и чужбина). И все пак не забравяй, че при международните карти таксите са, в по-голямата част от случаите, във валута.
Също така трябва да избереш типа кредитна карта, която търсиш, т.е.дали да е charge или револвираща. Разликата между двата типа карти се състои в следното: при charge картите, при покупка на стока (или изтеглена сума) първо трябва да се погаси пълния размер на задължението, за да може да се ползва отново; при револвиращите карти е необходимо да се погаси минималната месечна вноска (ако картодържателя иска може да внася и повече Simple Smile), за може да бъде ползвана отново. Това са няколко съвсем груби и ориентировъчни насоки, но все от някъде трябва да се тръгне.
 newsm78 Стана много дълго, но се надявам да съм била полезна (поне до някъде).
Ето тук можеш да поразгледаш различните кредитни карти, на почти всички издатели в Бг, събрани на едно място.
Оф пак се улях, съжалявам за дългия пост  newsm51

# 4
 • София
 • Мнения: 4 076
Много ти благодаря за изчерпателната информация   bouquet  bouquet  bouquet

# 5
 • София
 • Мнения: 581
Джеткредит не са много коректни, защото на мен отказаха поради факта че съм бременна #Crazy Побеснях. Инак ползвала съм транс карт преди и кредо на хеброс банк сега. И от двете съм доволна. Разбира се най - разумно е да не теглиш кредит, но ако си сигурна, опитай с тибиай кредит. Те също издават кредитни карти.

# 6
 • София
 • Мнения: 115
Джеткредит не са много коректни, защото на мен отказаха поради факта че съм бременна #Crazy
Малко off - ама ДжетКредит НЕ издават кредитни карти. Те отпускат потребителски кредит по сметка, към която сметка има издадена ко-брандирана дебитна карта (между Джет и банката-издател на картата). Т.е.картата, която ти дават е дебитна, не кредитна  smile3525

Много ти благодаря за изчерпателната информация   bouquet  bouquet  bouquet
Много ще се радвам, ако съм успяла да помогна, ако има още въпроси - на среща съм newsm51

# 7
 • Неуспяла да избяга от корените си
 • Мнения: 701
Защо не пробваш с кредит овърдрафт-на мен тази опция повече ми допада!

# 8
 • София
 • Мнения: 4 076
Трябва ми карта в която да има някъква сума, и ако нещо ми потрябва да дръпна от там пари в брой или за покъпка на дадена стока.
Страница която си ми дала е страхотна, засега се спрях на Райфазен те са с най ниска лихва и за двете услуги: теглене на пари в брой и покупка на стока, единственото което ми притеснява, че процента който са дали е до февруари 2007г.
 Към ТиБиАй изплащаме няколко лизинга и са много коректни, ама прочетох в една друга тема, че за кредитната им карта е много висока лихвата и затова се отказах от тях.

# 9
 • София
 • Мнения: 115
Kimba77, имай предвид, че кредитните карти са предназначени основно за покупка на стоки, а не за теглене на пари (за това и в повечето случаи тегленето на пари е с по-висока лихва). Другия много основен момент е - колко често мислиш да я ползваш, защото картата като "бели пари, за черни дни" не е много добър - така ще се получава, че примерно не я използваш, а ще трябва да си плащаш таксите  Naughty, което пък изобщо не е вариант.

Защо не пробваш с кредит овърдрафт-на мен тази опция повече ми допада!
Както е казала titini , ако ти превеждат заплата по карта (в смисъл, ако работодателят ти има сключен договор с някоя банка за превод на работни заплати по сметки в банката) - пробвай с овърдрафт. При овърдрафта поне, ако не го ползваш, нямаш лихви и такси, ама ако ти потрябват знаеш, че имаш пари.
Аз съм изпаднала в същата дилема - Каква кредитна карта и от кой  newsm78?, но и до момента мисля, мисля и у нас е едно голямо мъдруване, ама не съм го измислила още, за съжалние  Confused.
 Hug
P.S. Имай предвид, че 90% от издателите на кредитни карти изискват служебна бележка (издадена от работодателя) за доходите, които си получила (за определен брой предходни месеци - при всеки е различно) и въз основа на тези доходи се определя и отпуска кредитния лимит, като процент от общата сума на трудовите възнаграждения за периода.

Последна редакция: пн, 27 ное 2006, 21:54 от Impatient

# 10
 • София
 • Мнения: 581
Да правилно подебитна карта превеждат, но си е кредит от тяхна страна - паричен и започваш да го изплащаш веднага след получаването на кредита който си поискала. Картата е джеттплюс.

# 11
 • София
 • Мнения: 115
Да правилно по дебитна карта превеждат, но си е кредит от тяхна страна - паричен и започваш да го изплащаш веднага след получаването на кредита който си поискала. Картата е джеттплюс.

Да , права си - така е  newsm51. Аз се опитвах да обясня следното нещо - при кредитната карта, след като си достигнала кредитния лимит (съотв. изхарчила всички отпуснати пари), си внасяш определена сума (минималната погасителна вноска или по-голяма) и веднага пак можеш да теглиш от картата, докато при дебитната, след като си изхарчиш парите от кредита - не можеш да теглиш повече от тази карта. А внесените по кредита вноски, не водят до револвиране/подновяване на кредита по картата.  smile3525
Но и в двата случая все си е кредит, но разликите между двата типа кредит са много.
Ето тук са го обяснили по-добре от мен Simple Smile.   bouquet

# 12
 • София
 • Мнения: 2 383
Имам кредитна карта на Първа инвестиционна банка. Лимитът ми е 1500 лв. Издадоха ми я без никакви бележки от работодателя, защото той ми превеждаше (използвам минало време, защото вече е бивш работодател) заплатата в дебитна карта пак на ПИБ. Минималната месечна погасителна вноска май беше 5%. От 20 число до 5 на следващия месец се правят вноските. Всеки месец си получавам извлечение с парите, които съм теглила (ако съм го правила), удържаните такси за това, от какъв терминал съм теглила, колко общо дължа, каква ми е лихвата и каква е минималната погасителна вноска. През първите до 45 дни нямаше лихва или беше 0,75% на месец, не помня  newsm78 , а сега е 1,5% на месец върху ползваната сума. Доволна съм. В клоновете на банката обслужват бързо, за разлика от ДСК.

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 765
Ние имаме на Райфайзенбанк, кредитна.
Лихвата - 1.5% на месец върху използваната сума.
При покупка бонус 1 % май беше ни връщат. Няма такси за теглене в брой, само годишна 35 лв.
Бележки все забравят да пращат, иначе всеки месец до 15 число е срока за вноската като пращат SMS за минималната вноска. 5 % е минимума за вноската върху изтеглената сума, ако пресрочиш - 12 лв. плащаш.
Друго не се сещам.
Както и да го погледнеш си е набутка и ако ти трябва просто ей така да си имаш пари на разположение , овърдрафта е по-добрия вариант.
В момента в който погасим сумата и я закривам  Naughty

# 14
 • Варна
 • Мнения: 732
Аз имам Transcard. Много съм доволна. Подадох само on-line заявление на www.transcard.bg. След месец ми я изпратиха по пощата. Лимита е от 500 до 1500 за Класик. Лихвата е 1.5% на месец. Няма такса за пазаруване с нея, даже дават бонуси като я ползваш. Комисионната за теглене в брой е 2%. Дават ти и интернет ПИН и от тяхната страница можеш да си плащаш сметките към БТК, електро, ВиК, парно, кабелна, Мобилтел, Глобул и т.н. Първата година няма годишна такса, след това е 24 лв на година Много е удобно  Naughty  Grinning

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт