Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 ноем. 2006, 13:23 ч.
  • Преглеждания  8 326  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Русе
  • Мнения: 167
Някой знае ли точната рецепта за такова пиле?

Реклама
# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
аз правя пиле пълнено с ориз(вътрe може да се сложат и гъбки, но аз не ги обичам и затова не слагам) и около него нарязани картофи. ако те интересува, ше пусна рецепта.

# 2
  • Мнения: 1 909
Ако разбирам правилно въпроса ти...

Бих сварила картофи на кубчета. Задушила гъбите. Нарязала месцето и запържила/запекла малко. Всичко се смесва в тава + чаша ориз И се сипва вода колкото пише на опаковката на ориза + чаша вода допълнително. Пече се на 180-190 градуса за 25 мин. Примерно Wink

Вероятно ще стане и ако всичко просто се смеси и се залее с необходимата вода за ориза+ 1 чаша за картофите. Но тъй като аз винаги имам проблеми с водата за ориза, си варя предварително картофите.

# 3
  • Русе
  • Мнения: 167
аз правя пиле пълнено с ориз(вътрe може да се сложат и гъбки, но аз не ги обичам и затова не слагам) и около него нарязани картофи. ако те интересува, ше пусна рецепта.
А може ли в тази рецепта да не пълня пилето?
Имам спомен, че се слагаха ред ориз, ред гъби, после пилето на порции и най отгоре картофите. Ама нали съм начинаеща готвачка... искам точни мерки  Blush .

Но тъй като аз винаги имам проблеми с водата за ориза, си варя предварително картофите.
Да, и на мен този ориз ми е голяяям проблем!

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
Ориза и гъбките предварително задушаваш за 15 мин., напълваш с тях пилето, нареждаш отстрани картофките, наливаш вода до 1/3 от височината на пилето и печеш около час във фурната на 220 градуса- става супер.

# 5
  • Мнения: 1 909
Ама нали съм начинаеща готвачка... искам точни мерки  Blush .

Тогавай пробвай с 700-900 грама картофи (зависи колко ги обичате), чаша ориз и 200-300 грама пресни гъби. Пилето около 300-400 грама или толкова бутчета/филета колкото човека ще сте.

Можеш да посолиш с 1ч.л. сол или пък да ползваш 1-2 кубчета пилешко бульонче. Сложи и бучици масло.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт