Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

Плевен

Мнения: 4 997
 Правихме ПКК на сина ми.Педиатърът каза,че хемоглобина му е в долната граница на нормата, а и имало някои фини елементи,които са под нормата.Молбата ми е, ако има някой компетентен, да ми обясни кое какво е и как да повиша тези стойности. Очевидно в скобите са нормите,виждам кое е под нормата,но не знам какво е.

WBC:7.7         (3.5-10.0)                       PLT: 297           (150-390)
RBC:4.74        (3.80-5.80)                     MCV: 73L           (80-97)
HGB:117         (110-165)                       MCH: 24.6L        (26.5-33.5)
HCT: .346L      (  .350-.500)                   HCHC: 337         (315-350)
 А колко е нормата за кр. захар-неговата е 7?!
 Благодаря предварително!
Цитирай

София

Мнения: 718
Виж тук има обяснения, ако ти вършат работа:  http://www.cibalab.com/tests/Hematologia_PKK.htm
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 160
Не е толкова нисък хемоглобина. Пиша ти кое какво е
WBC - Левкоцити
RBC - еритроцити
HGB - хемоглобин
HCT - хематокрит
PLT - тромбоцити
MCV - среден обем на еритроцитите
MCH - Средна концентрация на хемоглобин в средния еритроцит
HCHC - Средна концентрация на хемоглобин в еритроцитите

Мисля, че нормата на кр.захар беше някъде към 6, но не съм много сигурна.  Зависи от теста мисля, а и дали е ял нещо преди взематено на кръвта за изследване.
На този адрес можеш да прочетеш повече за всеки един от показателите, който се изследва
http://www.firstmdl.com/Lab_analizi__Hematol.htm
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
Благодаря! Като прочетох всичко от линка на hrisito  Hug, установявам,че става дума за желязодефицитна анемия, т.е тези стойности са под нормата. Но, да се изкажат компетентните!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 160
Каква анемия, та детето е на 9 месеца и този хемоглобин си е идеален. Някъде назад във форума имаше таблица с референтните стойности на показателите при малки деца, които са малко по-различни от тези при възрастните.
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
Каква анемия, та детето е на 9 месеца и този хемоглобин си е идеален.
И според мен е така,но става дума за стойностите под нормата-те говорят за нещо такова-така поне пише...в онзи линк  newsm78
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 160
Определен са си в нормата. На повечето места се говори за стойности при възрастни, а не при деца. На този линк, таблицата отдолу, са дадени стойности на немоглобина при бебета и малки деца.:
http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html
Цитирай

ПЪРВОМАЙ

Мнения: 36
здравейте,момичета.намесвам се защото вече съм минела по този път и не е толкова страшно.Малката ми дъщеря,която е в момента на 3 год ,имаше желязодефицитна анемия на1год.ХЕМОГЛОБИНА Й БЕШЕ 72 ,а нормата за деца на тази възраст е 110,така че няма страшно
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 115
Според мен ПКК ви е прекрасна Wink

Hct или така наречения хематокрит при дечурлигата до 4 годишна възраст е с по-широки граници. Същото се отнася и за други кръвни показатели. Наистина както другите момичета са казали, лабораториите дават референтните граници за възрастни, а не за деца и оттам тръгват драмите.

Не съм лекар, но това го казвам от опит (и аз се панирах при последното ПКК на беба), пък то ... Hug

Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 115
Ох за кръвната захар сега го видях въпроса.

За възрастни при повече от 8 часа глад, нормата е от 3.5 до 6.1.

Хранили ли сте се преди изследването  Thinking
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
Ох за кръвната захар сега го видях въпроса.

За възрастни при повече от 8 часа глад, нормата е от 3.5 до 6.1.

Хранили ли сте се преди изследването  Thinking
Кърмих го към 2-3 часа през нощта. Също така е пил и водичка около 5-6 часа.
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 115
Хмм, аз затова знам че на бебочества кръвна захар не се прави, как ще го оставиш 8 часа гладно бебето,  не става  newsm78

Атракция, най-добре за кръвната захар говори с педиатърката.
Кажи и точно кога сте яли, точно кога са ви взели кръв, откъде са взели кръв  Thinking

Иначе за другото, специално ако се отнасяше за моето дете, не бих се притеснила  Hug

 Love

P.S. Кажи после моля те какво е казала педиатърката, че ми е интересно  Thinking
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 115
Другото което е сигурно че нормата от 3.5 до 6.1 е за възрастни, да не би за деца и този показател да е разширен  newsm78
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997


P.S. Кажи после моля те какво е казала педиатърката, че ми е интересно  Thinking
Ще питам, но ще е другата седмица,че утре заминаваме за София за манипулациията.
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 115
Атракция, успех, каквато и да е манипулацията Smile

И целувки на малкия Божидар  Love Hug Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора