Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

пролетни ролца

  • 28 ноем. 2006, 21:24 ч.
  • Преглеждания  5 285  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 867
Днес направих пролетни ролца вкъщи, тъй като мъжът ми много ги обича, реших да се пробвам! Резултатът беше фантастичен!
Ето и самата рецепта!
Имах замесено и втасало тесто за пица-половин кг брашно с половин кубче мая, купичка и половина вода, щипка захар, щипка сол и едно яЙце! Разточих го правоъгълници 15см на 6-ориентировъчно!
Плънката е: около 150 гр кайма се запържва в тиган, добавя се купичка ситно настъргано зеле и настъргани три моркова-задушават се на силен огън около 5 минути и се подправят със соев сос!
Върху всеки правоъгълник се разпределя равномерно плънка от едната страна и се завива на руло, като краищата се подвиват навътре преди да започне завиването!
Пържи се в сгорещена мазнина!
Бон апети!  Laughing

Реклама
# 1
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Вкусно звучи, но няма да пробвам. Много вредно това пърженото.
Нищо не пържа. Иначе ми се яде.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 268
Вкусно звучи, но няма да пробвам. Много вредно това пърженото.
Нищо не пържа. Иначе ми се яде.
Веднага ти давам вариан без пържене.Става невероятно вкусно.Същата плънка се използва.Вземаш кори за баница,всяка кора сгаваш на две,слагаш плънката по средата откъм тясната страна,подгъваш от страни да няма отвори и се получава нещо като пуричка.Нареждаш в намаслена тавечка,отгоре леко намазваш с мазнинка.Печеш в загрята фурна на около 200 градуса.Страхотно мезе за червено вино е. Hug

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
Вкусно звучи, но няма да пробвам. Много вредно това пърженото.
Нищо не пържа. Иначе ми се яде.
Веднага ти давам вариан без пържене.Става невероятно вкусно.Същата плънка се използва.Вземаш кори за баница,всяка кора сгаваш на две,слагаш плънката по средата откъм тясната страна,подгъваш от страни да няма отвори и се получава нещо като пуричка.Нареждаш в намаслена тавечка,отгоре леко намазваш с мазнинка.Печеш в загрята фурна на около 200 градуса.Страхотно мезе за червено вино е. Hug
И аз съм навита на печените! stefani66, благодаря!

# 4
  • градът на правите улици
  • Мнения: 52
 :hug
И аз съм навита на печените! stefani66, благодаря и от мен.

# 5
  • София
  • Мнения: 21 263
Благодаря   bouquet
Звучи страхотно - ще пробвам  Grinning

# 6
  • залив на орловия щит
  • Мнения: 4 195
към тези рулца аз сервирам сос за топене:
соев сос, лимонов сок (поне от 1 лимон), може и лимоновата кора, мед (или захар), счукан чесън, лют червен пипер и малко олио
после няма спирачки, всеки яде, докато не свършат рулцата и пита за още

# 7
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Петя, извинявай, но този сос ми звучи ужасно с това олио и совев сос, пък лимон към тази комбинация ме кара да настръхвам.
Верно било, че вкус и цвет .....

# 8
  • залив на орловия щит
  • Мнения: 4 195
Петя, извинявай, но този сос ми звучи ужасно с това олио и совев сос, пък лимон към тази комбинация ме кара да настръхвам.
Верно било, че вкус и цвет .....
пробвай и тогава пак да се чуем
този сос е основен за тайландската кухня за пролетни рулца, тайната е точно в съчетаването на няколко вкуса, те добавят и джинджифил (за  да присъства и горчивият вкус), може да звучи странно, но резултатът е божествен, не бъди консервативна, пробвай

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт