Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Картофеното,де...и майка ми, и свекървата го правят страхотно-пръстите да си оближеш, а мойто никога не става пухкаво...пасирам с пасатора, гладко е, но някак не се усеща добре вкуса и е по-течно, а как обичам да го хапвам с кюфтенца...Помощ!
Цитирай

София

Мнения: 3 369
Ето с този уред няма да имаш проблем:

Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз също го правя по-често с пасатора и по-рядко с робота,че после има много за миене.
А за да е по-пухкаво го разреждам с газирана вода или ако нямам същата работа ми върши и прясното мляко.АААА забравих и маслото.
Цитирай

София

Мнения: 634
Shocked Kак така с пасатора?Вие сериозно?Ами то става  ..като лепило.
Аз винаги го правя с онази джаджа за мачкане на картофи.Докато са още топли (направо врели) се смачкват ,добавям малко толичко мляко и масло подпавки-черен пипер ,индийско орехче и сол .Това е ,винаги е ставало пухкаво . Very Happy
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Преди раzбърквах с миксера, но вече не го правя, zащото не искам да е съвсем гладко. Сега иzполzвам това

Прибавям първо масло, а след това горещо прясно мляко. Понякога и подправки, напр. индийско орехче.
Обожавам картофеното пюре Smile
Цитирай


Мнения: 3 452
е, не с  пасатора.....по-добре пробвай с бъркалките на миксера, с тях обаче става прекалено пухкаво. аз лично го предпочитам намачкано с джаджата, за която пише courage, залято с прясно мляко - по-топличко и сгорещено масло.
а за вкус понякога слагам индийско орехче...
Цитирай
Роза, онзи ден гледах такъв уред и се зачудих дали да си взема. И то точно в LIDL. Но пък щом си доволна може да се престраша да го взема - поне дето се вика стотински струва. Wink
И аз не си падам по финно намачканото. Един път пробвах с кухненският робот и ми стоеше като лепило.
Аз до сега си го пасирам с обикновенна ръчна пасаторка (каквито си ги знаете от едно време) , слагам масло и наливам по малко мляко или сметана докато мачкам. Сол и черен пипер.
Не съм пробвала до сега с индийско орехче, но пък не е късно Wink
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Цитат на: Honda
Роза, онзи ден гледах такъв уред и се зачудих дали да си взема.

Ами, пробвай. На мен ми върши добра работа.
Много точно го каzа, че когато е съвсем финно е като "лепило" Laughing  ... и мъжът ми се мръщи Wink
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Точно,като лепило е! Стария пасатор правеше супер пюре, но той отгледа две деца-колко домашни пюрета са изяли- и умря. Затова явно ще си търся такава джаджа за картофи!Благодаря ви! newsm51
Цитирай


Мнения: 6 142
И аз имам такава джаджа за мачкане на картофи - действа безотказно. Картофите ги варя обелени и нарязани на парчета, за да мога направо да ги мушна в уреда. Прясното мляко също го сипвам вряло.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Картофеното пюре винаги го правя с ръчният пасатор и никога не ми е ставало като лепило. Слагам му поне 1 пакет масло докато е топло и разреждам с прясно мляко.
Цитирай

София

Мнения: 634
Цитат на: Valeria
Картофеното пюре винаги го правя с ръчният пасатор и никога не ми е ставало като лепило. Слагам му поне 1 пакет масло докато е топло и разреждам с прясно мляко.

Изавинявам се за глупавичкия въпрос,обаче какво е ръчен пасатор? Shocked
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Цитат на: Courage

Изавинявам се за глупавичкия въпрос,обаче какво е ръчен пасатор? Shocked

Предварително ще ти се извиня за глупавият ми отговор, защото не се сещам как да ти го обясня по друг начин Embarassed
Но това е един многофункционален уред с дупки с който аз лично мачкам и пресовам доста неща Embarassed
Мале как го обясних само.
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
След като намачкам картофите , ги сипвам в тенджера с масло и поне 1/2 литър мляко - да поври малко на котлона. Естествено има малко бъркане , но си струва. Млякото се поема от пюрето и става пухкаво.
Цитирай

София

Мнения: 247
Аз винаги когато обеля картофите ги нарязвам на малки кубчета и после ги сварявам. Така по-лесно се мачкат. След това с уреда за мачкане на картофи на ръка ги мачкам, слагам масло, мляко, сол и други подравки ако имам в къщи и е готово. Става пухкаво и супер вкусно. Ако реша да го пасирам с пасатора ми става като лепило, нещо не ми харесва, едно такова лигаво.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора