Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 март 2004, 23:02 ч.
  • Преглеждания  5 502  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Продукти:
1 бурканче сладко
2 ч. л. сода
4 ч. ч. брашно
400 мл хладка вода
1 ч. ч. захар
4 ч. л. какао
1 ч. л. канела
1 ванилия
200 мл олио
200 гр. счукани орехи

Продуктите се смесват по реда, по който са изброени и сместа престоява 20 минути. Пече се в тава намазана с масло и брашно.Формата е по желание.

Има и глазура, но тя не е много постна Wink който иска да си я сложи Laughing  Sign Exclamation
1 шоколад се разтопява на водна баня с 60 гр масло и всяко парче се потапя в нея и се наръсва с кокосови стърготини.

Бон Апети Wink  Sign Exclamation

Реклама
# 1
Още утре ще го направя.Предполагам няма значение какво сладко ще сложа?

# 2
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Цитат на: skayangel
Още утре ще го направя.Предполагам няма значение какво сладко ще сложа?


Никакво, аз съм го правила със сини сливи, ягоди и смокини. И с трите, става страхотен Sign Exclamation

# 3
Извинявай, но печенето в колко загрята фурна да бъде и колко време?

# 4
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Цитат на: gost
Извинявай, но печенето в колко загрята фурна да бъде и колко време?


Аз обикновено го пека "на око", т. е. проверявам с клечка за зъби, но ако трябва да съм точна, сори за пропуска - 40 минути при 150*С Wink  Sign Exclamation

# 5
  • Варна
  • Мнения: 8 769
Цитат на: AFRODDITA
Продукти:

Продуктите се смесват по реда, по който са изброени и сместа престоява 20 минути. Пече се в тава намазана с масло и брашно.Формата е по желание.


Имам два въпроса:
1/ Какво бърканче (300 грамово или по-малко-аз имам и от пюре)
2/ Като казваш "смесват" какво имаш предвид-с миксер или само в купа лекоразбъркваш? Shocked
Знам ли? В сладкарството нещата са по-точни, отколкото в готвенето на манджи, както каза веднъж Иван Звездев Wink

# 6
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Бурканче от стандартната бивша лютеница, не от плодово пюре. Ако слагаш от плодово пюре трябва да са две.
Под смесване имам предвид, поставяш сладкото в купа и го разбъркваш, добавяш содата и ги разбъркваш, след това брашното и пак разбъркваш, и така до края...Без никакво значение дали с ръчен миксер или електрически, или ако щеш с две вилици. Сладкиша няма яйца за да се постига обем и да ти е нужен миксер. Но, ако така ти е по-лесно, не е проблем Wink  Sign Exclamation

# 7
  • Варна
  • Мнения: 8 769
Цитат на: AFRODDITA
Бурканче от стандартната бивша лютеница, не от плодово пюре. Ако слагаш от плодово пюре трябва да са две.
Под смесване имам предвид, поставяш сладкото в купа и го разбъркваш, добавяш содата и ги разбъркваш, след това брашното и пак разбъркваш, и така до края...Без никакво значение дали с ръчен миксер или електрически, или ако щеш с две вилици. Сладкиша няма яйца за да се постига обем и да ти е нужен миксер. Но, ако така ти е по-лесно, не е проблем Wink  Sign Exclamation

Благодаря за уточнението! Сега ако взема да го направя няма да имам равна на себе си Wink Пък ако се и яде накраяяяяяя...леле леле Stuck Out Tongue

# 8
Здравей Андромеда
Значи направих сладкиша, но мисля че се издъних с печенето, защото вътре е някакси длетав, а отгоре и отдолу стана като коричка - незнам да ли се изразявам правилно. Мисля че сгреших, че го сложих в загрята фурна. Незнам Пекох го 40 -50 мин на 150 градуса. . а за глазурата да не говорим. Но тя не е важна толкова. Все пак мъжът ми си хапна  и каза, че като за първи път му харесва. Добре че не е капризен. То и затова аз съм такава готвачка Simple Smile) Надявам се другия път да е по добре.

# 9
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Мери
Здравей Андромеда
Значи направих сладкиша, но мисля че се издъних с печенето, защото вътре е някакси длетав, а отгоре и отдолу стана като коричка - незнам да ли се изразявам правилно. Мисля че сгреших, че го сложих в загрята фурна. Незнам Пекох го 40 -50 мин на 150 градуса. . а за глазурата да не говорим. Но тя не е важна толкова. Все пак мъжът ми си хапна  и каза, че като за първи път му харесва. Добре че не е капризен. То и затова аз съм такава готвачка Simple Smile) Надявам се другия път да е по добре.


Здрасти, Мери Sign Exclamation
Значи, първо съм АFRODDITA Wink  Sign Exclamation Това е никнейма ми Sunglasses  Sign Exclamation
Сега по същество, сложи ли две лъжички сода Confused: Защото като количество смес се получава доста и трябва повече набухвател. Аз го пека в тавата на фурната за да стане по-тънък, ако го сложа в обикновена се надига много. Не мисля, че е от загрятата фурна, аз също го слагам така Cry  Sign Exclamation Какво сладко сложи Confused: Ако си сложила всички продукти точно толкова няма начин да не стане, но не се притеснявай опитай пак Wink  Sign Exclamation
А към глазурата другият път пробвай да сложиш малко повечко масло, ако не стане пиши пак Sign Exclamation Успех  food002

# 10
  • Варна
  • Мнения: 8 769
Хей,хора!  chef Снощи направих въпросния сладкиш!  Hands Thumbsup Не знам дали така трябва да стане, обаче се оказа добър. Пекох го около час и нещо в 150 градуса, предварително загрята фурна (все ми се струваше суров). Сега мога да ви кажа, че следващия път ще добавя стафиди-ще му се отразят добре. И още нещо-сложих цели лешници, поради липса на орехи-супер е!   Stuck Out Tongue Closed Eyes
Като се има предвид, че със сладкарството не съм много на "ти", направо си е успех за мен, че последните три сладкиша, които опитах да правя не се получиха Embarassed

# 11
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Туфи
Хей,хора!  chef Снощи направих въпросния сладкиш!  Hands Thumbsup Не знам дали така трябва да стане, обаче се оказа добър. Пекох го около час и нещо в 150 градуса, предварително загрята фурна (все ми се струваше суров). Сега мога да ви кажа, че следващия път ще добавя стафиди-ще му се отразят добре. И още нещо-сложих цели лешници, поради липса на орехи-супер е!   Stuck Out Tongue Closed Eyes
Като се има предвид, че със сладкарството не съм много на "ти", направо си е успех за мен, че последните три сладкиша, които опитах да правя не се получиха Embarassed


Браво, Туфи Sign Exclamation Браво, браво  Hands Thumbsup
Струвало ти се е, че е суров заради сладкото вътре Wink  Sign Exclamation Получаваш  cook За следващия опит - две  party023

# 12
Цитат на: AFRODDITA
Бурканче от стандартната бивша лютеница


моля да ми припомниш колко грама е стандартното бурканче от лютеница, защото аз имам някакъв мъгляв визуален спомен, но не помня колко грама е точно.
иначе рецептата много ми хареса. ние в момента постим, на мен сладко не ми липсва, защото обичам само шоколад и сладолед, но мъжът ми обича много сладкиши и ще се зарадва Simple Smile

# 13
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Shanya
Цитат на: AFRODDITA
Бурканче от стандартната бивша лютеница


моля да ми припомниш колко грама е стандартното бурканче от лютеница, защото аз имам някакъв мъгляв визуален спомен, но не помня колко грама е точно.
иначе рецептата много ми хареса. ние в момента постим, на мен сладко не ми липсва, защото обичам само шоколад и сладолед, но мъжът ми обича много сладкиши и ще се зарадва Simple Smile



400 грама е, ама ти по грамажа ли ще се ориентираш Confused: Няма ли, да ти е по-лесно да сложиш направо едно бурканче Confused:

# 14
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Да ви кажа, снощи правих сладкиша, защото днес ще имаме гости и понеже ми е прясно, опече се за 40 минути на 180*С. И не се притеснявайте, не е неопечен, не го печете повече от необходимото, защото става като суха коричка Wink  Sign Exclamation

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт