Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

при ОП

Мнения: 5 500
Продукти:
1 бурканче сладко
2 ч. л. сода
4 ч. ч. брашно
400 мл хладка вода
1 ч. ч. захар
4 ч. л. какао
1 ч. л. канела
1 ванилия
200 мл олио
200 гр. счукани орехи

Продуктите се смесват по реда, по който са изброени и сместа престоява 20 минути. Пече се в тава намазана с масло и брашно.Формата е по желание.

Има и глазура, но тя не е много постна Wink който иска да си я сложи Laughing  Exclamation
1 шоколад се разтопява на водна баня с 60 гр масло и всяко парче се потапя в нея и се наръсва с кокосови стърготини.

Бон Апети Wink  Exclamation
Цитирай
Още утре ще го направя.Предполагам няма значение какво сладко ще сложа?
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Цитат на: skayangel
Още утре ще го направя.Предполагам няма значение какво сладко ще сложа?


Никакво, аз съм го правила със сини сливи, ягоди и смокини. И с трите, става страхотен Exclamation
Цитирай
Извинявай, но печенето в колко загрята фурна да бъде и колко време?
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Цитат на: gost
Извинявай, но печенето в колко загрята фурна да бъде и колко време?


Аз обикновено го пека "на око", т. е. проверявам с клечка за зъби, но ако трябва да съм точна, сори за пропуска - 40 минути при 150*С Wink  Exclamation
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Цитат на: AFRODDITA
Продукти:

Продуктите се смесват по реда, по който са изброени и сместа престоява 20 минути. Пече се в тава намазана с масло и брашно.Формата е по желание.


Имам два въпроса:
1/ Какво бърканче (300 грамово или по-малко-аз имам и от пюре)
2/ Като казваш "смесват" какво имаш предвид-с миксер или само в купа лекоразбъркваш? Shocked
Знам ли? В сладкарството нещата са по-точни, отколкото в готвенето на манджи, както каза веднъж Иван Звездев Wink
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Бурканче от стандартната бивша лютеница, не от плодово пюре. Ако слагаш от плодово пюре трябва да са две.
Под смесване имам предвид, поставяш сладкото в купа и го разбъркваш, добавяш содата и ги разбъркваш, след това брашното и пак разбъркваш, и така до края...Без никакво значение дали с ръчен миксер или електрически, или ако щеш с две вилици. Сладкиша няма яйца за да се постига обем и да ти е нужен миксер. Но, ако така ти е по-лесно, не е проблем Wink  Exclamation
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Цитат на: AFRODDITA
Бурканче от стандартната бивша лютеница, не от плодово пюре. Ако слагаш от плодово пюре трябва да са две.
Под смесване имам предвид, поставяш сладкото в купа и го разбъркваш, добавяш содата и ги разбъркваш, след това брашното и пак разбъркваш, и така до края...Без никакво значение дали с ръчен миксер или електрически, или ако щеш с две вилици. Сладкиша няма яйца за да се постига обем и да ти е нужен миксер. Но, ако така ти е по-лесно, не е проблем Wink  Exclamation

Благодаря за уточнението! Сега ако взема да го направя няма да имам равна на себе си Wink Пък ако се и яде накраяяяяяя...леле леле Razz
Цитирай
Здравей Андромеда
Значи направих сладкиша, но мисля че се издъних с печенето, защото вътре е някакси длетав, а отгоре и отдолу стана като коричка - незнам да ли се изразявам правилно. Мисля че сгреших, че го сложих в загрята фурна. Незнам Пекох го 40 -50 мин на 150 градуса. . а за глазурата да не говорим. Но тя не е важна толкова. Все пак мъжът ми си хапна  и каза, че като за първи път му харесва. Добре че не е капризен. То и затова аз съм такава готвачка Smile) Надявам се другия път да е по добре.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Цитат на: Мери
Здравей Андромеда
Значи направих сладкиша, но мисля че се издъних с печенето, защото вътре е някакси длетав, а отгоре и отдолу стана като коричка - незнам да ли се изразявам правилно. Мисля че сгреших, че го сложих в загрята фурна. Незнам Пекох го 40 -50 мин на 150 градуса. . а за глазурата да не говорим. Но тя не е важна толкова. Все пак мъжът ми си хапна  и каза, че като за първи път му харесва. Добре че не е капризен. То и затова аз съм такава готвачка Smile) Надявам се другия път да е по добре.


Здрасти, Мери Exclamation
Значи, първо съм АFRODDITA Wink  Exclamation Това е никнейма ми Cool  Exclamation
Сега по същество, сложи ли две лъжички сода Question Защото като количество смес се получава доста и трябва повече набухвател. Аз го пека в тавата на фурната за да стане по-тънък, ако го сложа в обикновена се надига много. Не мисля, че е от загрятата фурна, аз също го слагам така Crying or Very sad  Exclamation Какво сладко сложи Question Ако си сложила всички продукти точно толкова няма начин да не стане, но не се притеснявай опитай пак Wink  Exclamation
А към глазурата другият път пробвай да сложиш малко повечко масло, ако не стане пиши пак Exclamation Успех  food002
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Хей,хора!  chef Снощи направих въпросния сладкиш!  thumbs Не знам дали така трябва да стане, обаче се оказа добър. Пекох го около час и нещо в 150 градуса, предварително загрята фурна (все ми се струваше суров). Сега мога да ви кажа, че следващия път ще добавя стафиди-ще му се отразят добре. И още нещо-сложих цели лешници, поради липса на орехи-супер е!   action026
Като се има предвид, че със сладкарството не съм много на "ти", направо си е успех за мен, че последните три сладкиша, които опитах да правя не се получиха Embarassed
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Цитат на: Туфи
Хей,хора!  chef Снощи направих въпросния сладкиш!  thumbs Не знам дали така трябва да стане, обаче се оказа добър. Пекох го около час и нещо в 150 градуса, предварително загрята фурна (все ми се струваше суров). Сега мога да ви кажа, че следващия път ще добавя стафиди-ще му се отразят добре. И още нещо-сложих цели лешници, поради липса на орехи-супер е!   action026
Като се има предвид, че със сладкарството не съм много на "ти", направо си е успех за мен, че последните три сладкиша, които опитах да правя не се получиха Embarassed


Браво, Туфи Exclamation Браво, браво  7uu
Струвало ти се е, че е суров заради сладкото вътре Wink  Exclamation Получаваш  cook За следващия опит - две  party023
Цитирай
Цитат на: AFRODDITA
Бурканче от стандартната бивша лютеница


моля да ми припомниш колко грама е стандартното бурканче от лютеница, защото аз имам някакъв мъгляв визуален спомен, но не помня колко грама е точно.
иначе рецептата много ми хареса. ние в момента постим, на мен сладко не ми липсва, защото обичам само шоколад и сладолед, но мъжът ми обича много сладкиши и ще се зарадва Smile
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Цитат на: Shanya
Цитат на: AFRODDITA
Бурканче от стандартната бивша лютеница


моля да ми припомниш колко грама е стандартното бурканче от лютеница, защото аз имам някакъв мъгляв визуален спомен, но не помня колко грама е точно.
иначе рецептата много ми хареса. ние в момента постим, на мен сладко не ми липсва, защото обичам само шоколад и сладолед, но мъжът ми обича много сладкиши и ще се зарадва Smile



400 грама е, ама ти по грамажа ли ще се ориентираш Question Няма ли, да ти е по-лесно да сложиш направо едно бурканче Question
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Да ви кажа, снощи правих сладкиша, защото днес ще имаме гости и понеже ми е прясно, опече се за 40 минути на 180*С. И не се притеснявайте, не е неопечен, не го печете повече от необходимото, защото става като суха коричка Wink  Exclamation
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора