Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 9 134
Сладко, солено, к'во да е. Купих си, защото се бях объркала, че ще ми трябват за един сладкиш, а той се оказа с крема сирене. Та сега се чудя какво да правя тая извара - изтича й срока на годност утре. Сметаната може и да поиздържи още малко, но изварата си заминава...
Чакам предложения, защото търсачката нещо не ми работи Confused
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 942
Ами аз правя някаква измишльотина тип "Тирамису", но побългарено. Разбивам сметана с извара, пудра захар и ванилия. Топвам бишкоти в подсладено кафе с уиски и сметана /ако е за детенце може в мляко или какао/ и редя бишкоти-крем като завършвам с крем и поръсвам с какао. Става вкусно. Не знам каква ти е сметаната - аз предпочитам заквасена, но съм правила и с течна като първо я разбивам на сняг и продължавам, добавяйки изварата. Точни пропорции не мога да дам, че обикновено действам на око. Дано съм ти била полезна!
И нещо солено да добавя - от извара, заквасена сметана, печени чушки на ситно и счукан чесън става страхотна салата, особено ако се поръси и с орехи.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 631
ние обичаме една салатка с извара - печени чушки, нарязани на дребно с извара Peace просто и лесно Hug
Цитирай

София

Мнения: 9 134
Благодаря ви, дами Hug
Цитирай


Мнения: 5 632
Ами някакъв огретен и вместо сирене, извара; баница с извара; една салатка: варени картофи, варени яйца, кис. краставички, извара и майонеза / продуктите са нарязани на ивици /.

Сега потърсих в Бон апети на думата извара. Има разни нещица и с двата продукта- сметана и извара.
« Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 14:08 от Вери »
Цитирай

София

Мнения: 167
Сладко, солено, к'во да е. Купих си, защото се бях объркала, че ще ми трябват за един сладкиш, а той се оказа с крема сирене. Та сега се чудя какво да правя тая извара - изтича й срока на годност утре. Сметаната може и да поиздържи още малко, но изварата си заминава...
Чакам предложения, защото търсачката нещо не ми работи Confused

Ето ти една тазгодишна рецепта на Звездев за сладкиш:
НЕМСКИ СЛАДКИШ С ИЗВАРА
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=2833 - 30/6/2006
Продукти:
за линцер тестото:
400 г брашно
150 г пудра захар
150 г маргарин
3 г амонячна сода
50 мл прясно мляко
1 яйце
1 пакетче ванилия
за крем "Парфе" с извара:
400 мл течна сметана
100 мл портокалов сок
50 мл лимонов сок
200 г извара
100 г сладко от боровинки
50 г пудра захар
10 г желатин
резени портокал за украса.

Приготвяне:
1. Брашното се пресява, смесва се с пудрата захар и в средата му се оформя кладенче. В него се слагат маргаринът, содата и ванилията, налива се млякото и накрая – разбитото яйце. Замесва се тесто.
2. Тестото се разточва върху набрашнен плот на платка с дебелина 1/2 см. Изрязва се правоъгълник и се поставя в дълбока форма за печене. Пече се около 12 минути при температура на фурната 180-200 градуса.
3. Желатинът се слага в лимоновия сок и след като набъбне, се разтваря на водна баня. Портокаловият сок се смесва с пудрата захар, добавя се разбитата на твърд сняг сметана, разбърква се добре и се добавя разтвореният желатин.
4. Кремът се нанася върху изпечената и охладена линцерова платка. Заглажда се и се оставя да стегне на студено за около 1 час.
5. Стегналият сладкиш се покрива със сладко от боровинки, украсява се с резени портокал, нарязва се и се сервира.
Успех ! Laughing

Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Направи си пикантна салатка с изварата, а със сметаната залей някое печиво (например запеканка с картофки) или застрой супичка.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.