Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тук и сега

Мнения: 2 282
Здравейте,
Наканила съм се да си запазя за зимата корени от целина за супа, но не знам как. Преди години си купих замразени, свършиха ми страхотна работа. Не знам обаче трябва ли да се бланшират преди замразяване? А дали ще станат по-добре, ако ги изсуша? Предпочитам обаче замразяването, защото в шкафовете ми се опитват да се въдят разни буболеци, та всички сухи подправки така или иначе държа в хладилника.
Цитирай

София

Мнения: 10 655
Преди време бях гледала Звездев, който даде страхотен съвет за запазване на наситнена /настъргана/ целина, хрян и ей такива корени. Нарязваш си ги както искаш да са ти и се заливат със зехтин. Съхраняват се в хладилник в затворен буркан, и при нужда си взимаш.
Съвсем бях забравила за този съвет, а толкова ми се понрави когато го чух.
Мисля да си го приготвя, благодаря, че ме подсети Hug
Цитирай

Пловдив

Мнения: 629
нарязала съм ги на много дребни кубчета (както ги ползвам за супи и манджички) и във фризера (не им трябва бланширане).
Отделно са листата целина-пак във фризера
Цитирай

Тук и сега

Мнения: 2 282
Много благодаря, може да опитам да сложа малко в зехтин, останалите обаче ще мушна във фризера.
Приятна вечер!
Цитирай

София

Мнения: 1 741
Много благодаря, може да опитам да сложа малко в зехтин, останалите обаче ще мушна във фризера.
Приятна вечер!
как в зехтин, в смисъл Rolling Eyes
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Редовно си слагам корени за супа - направо смесвам настъргани на средно моркови, целина и магданоз(корени) в съотношение 2:1:1. Сурови ги слагам в найлонови торбички, като притискам малко от едната страна на плика, да се слегнат - така излиза въздуха, а и после леко си отчупвам колкото ми трябва. Използвам за супи, сосове, рагу, яхнии - за почти всичко.

Така че, моя съвет е - настържи я, сложи в пликове и в замразителя! Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 700
Аз беля целината, мия я, режа я на кубчета и заедно с моркови и кервиз (листата на целината) слагам пакетчета във фризера за телешко варено.
Цитирай

Тук и сега

Мнения: 2 282
как в зехтин, в смисъл Rolling Eyes
Ами както посъветва Вивиан малко по-горе Smile

Благодаря ви! Хареса ми и идеята за замразяване на пълен комплект за супа, ще опитам и така .
Цитирай


Мнения: 3 354
Полезна информация !И аз се чудех как да съхраня целината-благодаря!
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
нарязала съм ги на много дребни кубчета (както ги ползвам за супи и манджички) и във фризера (не им трябва бланширане).
Отделно са листата целина-пак във фризера

И аз така, всичко замразявам във фризера.
Цитирай

София

Мнения: 19 743
Във фризера, нарязана на рендето/Бьорнер - на ситни жулиени/
Съхранявам в кутийки от сладолед - по ми е удобно- просто с вилицата разрявам и парчетата се отлепват. Когато е в торбичка ми е по-трудно да си вадя./удрям торбичката в плота 1-2 пъти  Wink/
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 891
И аз съм за фризера, но за целината и за корените от магданоз.Сушила съм и стигнах до извода, че замразени са по-ароматни. А моркови има пресни цяла зима,все пак е по-здравословно.
Цитирай


Мнения: 5 125
Нарязвам целина - и корена, и листата -  на дребно, и я замразявам в пластмасова кутия. Не я бланширам.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.