Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 2 811
Никулден приближава... и ме хвръля в чуденка за рибата, която ще сготвя....  Вкъщи риба почти не се яде и моя асортимент започва и свършва с печена на скара скумрия  Tired   
Сега обаче съм взела филета от треска и не знам как да ги приготвя  newsm78   На мен ми се яде панирана треска (единственото нещо което ям от Макдоналдс - два пъти годишно  Whistling ).... обаче изобщо не се виждам да комбинирам риба с други животински продукти, като яйца, мляко, сметана  Rolling Eyes  Има ли начин да се панира, така че да стане хрупкава панировка и да е растителна? Разбира се мога и да я изпържа просто... има ли някакви особености при пърженето? Тя е замразена, да я размразявам ли преди това? И ако не, как да я нарежа на парчета? Докато я пържа... после?
Дайте идеи, моля...  Praynig Благодаря  Hug
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Миналата седмица бях купила и аз филе от треска и понеже до сега не бях готвила такава риба се разтърсих за рецепта. попаднах на това :
http://www.menumag.bg/recipes/view/160

и я направих по този начин. Стана суперско, само че аз я пекох под фолио около 20-тина минути и след това го махнах за още толкова време за се зачерви отгоре.
Иначе и върви и запечена в млечно-майонезен сос, другата час от рибата си го направих по този начин, който е много тачен в нашето семейство.
Цитирай


Мнения: 2 811
Мммм(преглът), благодаря  Hug Звучи много вкусно  Laughing  Трябва ли да го размразя преди това филето? Май да....  newsm78
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Да, размрази го задължително.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Мммм, много вкусно звучи!  Peace
Цитирай
Mmm ще я пробвам тази рецепта с известни изменения, защото нямам магданоз за соса
Цитирай

Варна

Мнения: 338
Да се включа и аз с две рецептички. Научих ги в Португалия, там много ядат треска, но я правят повече като манджа, а не както бях свикнала аз - на скара, пържена, печена - получава се голяма вкуснотия, стига да имате търпение да го приготвите. Първата е по-лесна и бърза:

3 глави лук
1 яйце на  човек
магданоз
треска - по едно филе на човек
зехтин

Лукът, нарязан на дребно се запържва в зехтина. Треската се обезкостява, маха се кожата и се накъсва на дребни парчета, който се добавят към лука. Междувременно картофите на нарязват на дребни, тънки пръчици (дълги около 3 см), изпържват се, но не прекалено и се добавят към треската. Накрая се разбиват яйцата и се смесват при постоянно бъркане докато са готови.

Треска със сметана
600 гр. треска
1 л. мляко
1 глава лук
250 мл сметана
6 жълтъка
6 средни картофа
зехтин

Треската се готви в млякото, като се оставя да ври десетина минути. Картофите се нарязват на кубчета и се запържват до златисто. В отделен съд се запържва лука пак до златисто. Когато треската е готова, махат й се костите и кожата и се накъсва на дребно (то се получава нещо като конци). Прибавя се към лука, заедно с картофите и млякото (но да не става много течно). Разбиват се 3 жълтъка и също се прибавят към сместа. Накрая се добавя сметаната и се разбърква. Изсипва се в тава и се пече докато се позачерви. Изважда се и се залива с останалите 3 разбити жълтъка. Връща се за още малко във фурната и е готово.

Добър апетит!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.