«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора

¬арна

ћнени€: 3 621
Molq vi kajete recepti za pilechka supa??Az znam edna i veche mi omrazna samo neq da pravq  Embarassed ,pak i sam chuvala che v razlichnite kraihsta na Bg ima razlichni recepti za prigotvqne na takiva supi.Predvaritelno vi blagodarq  Smile
÷итирай

—офи€, ƒървеница

ћнени€: 568
 ак прав€ пилешка супа? —амо да не ми се смеете  Embarassed

‘енерът на 1 пиле (или крилата или  едно бутче само) постав€м да се вари с малко сол.  ато се свари го изваждам, обезкост€вам го и го нар€звам на малки парченца.
 ъм бульона прибав€м:
1 гл. лук
1 морков
малко домати от буркан
черен пипер, червен пипер, чубрица, още малко сол
ћалко преди да е готово слагам една шепа фиде.
ƒърпам от котлона, застройвам с €йце и поръсвам с пресен магданоз.

P.S.  —инът ми обича принципно €сти€та ми, но що се отнас€ за пил. супа обожава тази, ко€то прав€т в близки€ стол, само като види буркана подскача от радост... Laughing  Very Happy
÷итирай

при ќѕ

ћнени€: 5 500
јз € прав€ така:
сварено пилешко месо /не използвам бульона, защото когато се вари месо вредните в-ва отиват във водата, при зеленчуците е обратно
¬ъв вр€ща вода пускам месото нар€зано на парчета, лук, морков, картоф на кубчета, пиперка, ако имам, две-три супени лъжици ориз, зехтин, сол, чубрица и черен пипер. ѕри сервиране магданоз, защото V C е много нетраен, когато се сложи в горещо €стие се унищожава.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 8 769
јз пък прав€ следното:
—варено пилешко месо (то е €сно). »зползвам най-различни видове-крила, шийка, фенер, и пр.
«а бульона:
морков, червена пиперка (зелената ми горчи, затова не слагам), лук, чесън, чер пипер, куркума, дафинов лист, босилек. Ќе винаги слагам мазнина-пон€кога самото месо има достатъчно такава.
—амо да допълн€, че в зависимост от подправките, вкуса винаги е различен. ѕон€кога слагам домати, пон€кога вместо босилек-риган или чубрица! » винаги магданоз (когато имам, разбира се Wink )
÷итирай

¬арна

ћнени€: 306
 ато гледам мо€та супа ще е най-семплата тук, но ние така си € обиичаме пилешката супа Laughing
 —вар€вам крилца, кълка или от каквото ще прав€ супата. ¬ад€ обезкост€вам и нар€звам месото. ¬ краве масло+ малко олио задушавам настърган морков (докато си пусне каротина), добав€м лук на ситно като гледам винаги да има по малко бульон за да се задушава, а не да се пържи. —лед това връщам в бульона месото, слагам моркова и лука и добав€м фиде. —лед 10-15мин дърпам от котлона и като изтине застройвам с €йце и кис мл€ко. ѕри поднас€не нар€зан магданоз и пресен лимонов сок.
 —тава много лека и вкусна супа Laughing
÷итирай


ћнени€: 461
майка ми правеше супата така, че да не можем да отдел€ме зеленчуците (като дете мразех варени зеленчуци)

—вар€ва месото с една глава лук, 2-3 моркова, една пиперка, един домат и разбира се сол, мазнина по желание, зависи от месото
като се свари месото го изважда ( обикновено готвеше нещо друго с него) и обезкост€ва една част, ко€то после връща в супата
зеленчуците ги пасира и добав€ една шепа фиде и задължително лющ€н (девисил)
застройва се с €йце и кисело мл€ко
÷итирай

IL, USA

ћнени€: 68
÷итат на: AFRODDITA
защото когато се вари месо вредните в-ва отиват във водата, при зеленчуците е обратно
.


»звин€вай ама ти ме хвърли в музиката  Crying or Very sad
 ъде отиват вредните вещества от зеленчуците Rolling Eyes ????
—ладко бебче имаш Wink
÷итирай

при ќѕ

ћнени€: 5 500
÷итат на: Iliana
÷итат на: AFRODDITA
защото когато се вари месо вредните в-ва отиват във водата, при зеленчуците е обратно
.


»звин€вай ама ти ме хвърли в музиката  Crying or Very sad
 ъде отиват вредните вещества от зеленчуците Rolling Eyes ????
—ладко бебче имаш Wink


Laughing  Laughing  Laughing ћоже би, не об€сних правилно Confused  Exclamation  огато се вари месо, токсичните вещества се отлагат във водата в ко€то е вр€ло месото /кръв, антибиотици и други такива/. «еленчуците н€мат вредни вещества, освен ако имат нитрати, ама те сурови или варени пак ги приемаме. “а ако варим зеленчуци полезните им съставки преминават във водата в ко€то врат. ¬същност има още една тънкост, те ще преминат ако се сложат в студена вода и после заврат. јко се пуснат /зеленчуците/ във вр€ща ще останат в т€х. “ака, че ако искате да пиете пълноценен зеленчуков бульон, тр€бва да се сложат на котлона в студена вода и после да заврат и като се прецеди, ето ти зеленчуков бульон Very Happy  Exclamation

ћерси за бебо Laughing  Exclamation  —ладък, сладък, ама направо ми взема здравето Wink  Exclamation
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 285
јми да ви кажа и аз как прав€ въпросната супа - нищо особено, но може и да ви хареса.

«начи преди да заври ѕ»Ћ≈“ќ хубаво отпенвам. ѕосле докато поувира слагам „≈– ѕ»ѕ≈–, —ќЋ, Ћ”  и ћќ– ќ¬ - едро нар€зани, само за овкус€ване в момента. ѕосле вад€ всичко от бульона и докато обезкост€вам месцето, слагам да врат зеленчуци. ƒребно нар€зани  ј–“ќ‘„≈“ј, ћќ– ќ¬„≈“ј, Ћ” , ако имам слагам и малко царевица - много € обичам. ¬иждам, че повечето от вас ползват чубрица. јз употреб€вам ћјў≈– ј или √ё«Џћ. ƒа кажем, че сега ще сложим гюзъм, а не мащерка. Wink като леко поуврат зеленчуците, връщам при т€х месцето от пилето което предварително съм оставила да си почива в сока на 1/2 Ћ»ћќЌ.  ато останат н€какви си 10-15 минути до готовността слагам малко фиде.
јз не винаги € застройвам супата, но когато го прав€ - слагам ∆≈Ћ“Џ , Ћ»ћќЌ и малко 1 лъжичка  »—≈Ћќ ћЋя ќ.
Ќакра€ и аз поръсвам обилно с  магданоз, защото освен, че е полезен и много го обичам.
ƒано съм помогнала! Smile
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора