Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 384
Момичета,моля ви за рецепта за свински пържоли.Нещо по-така,хем да са крехки,хем представителни,хем добре изглеждащи.
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 985
Ами по-крехки от вратните за мен, няма.
Начини много, а най- простия-  в тава с малко вода ( + бяло вино по желание), поръсени с черен пипер, сол и покрити с фолио се пекат, като накрая се маха фолиото да се запекат.  Вариации също много.  Smile
Цитирай


Мнения: 1 045
Купуваш си пържолите-дали вратни или котлет няма значение, начукваш ги със сол, поръсваш ги с черен пипер и къри и ги намазваш с горчица. Нарязващ една глава лук на шайби, слагаш лука на дъното на тавичка, слагаш отгоре пържолите, и сипваш вода, до половина или 2/3 на пържолите. Сипваш около една с. л. соев сос при водата и леко наръсваш пържолите с мазнина-зехтин или олио. Печеш на 180-170 градуса. Когато се зачервят от едната страна ги обръщаш.
Кажи ми ако решиш да го правиш по този начин дали са станали хубави. Успех!
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 738
Морена е права, вратните са най-вкусни; с бира стават по-крехки, отколкото с вино и направо се топят. Аз ги оставям известно време в марината от лук, бира, олио, черен и червен пипер, чубрица и сол и ги правя на тиган; ако не ми се седи на печката - същите подправки, заливам с бира и в йенска тенджера във фурната /може и обикновена с фолио, което накрая махаш да се зачервят/. Тъй като у дома винаги има вино и много рядко бира, стават и с вино, но с бира определено са много по-крехки Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 677
Аз ги правя само по един начин вратните пържоли - много е просто и бързо , а вкусът е уникален  Peace - нареждам ги в тава , поръсвам ги отгоре с подправката на "Котани" за пържоли , слагам малко масло и пека . Божествени са  eat Може да сложиш и картофки , но тогава ще трябва да ги печеш с фолио в началото .
А в тази подправка си има всичко - черен пипер , сол , всякакви други благини , кориандър ...
Аз откакто го открих този начин само така ги правя !  Wink
Цитирай

София

Мнения: 6 715
Аз наскоро правих вратни пържоли и за първи път ги поръсих с новият УНИСОС на Маги. Невероятен вкус придобиха. Соса според мен повече върви на печени меса, отколкото на каквото и да е друго.
Около тях бях сложила и малко картофки.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
последният път ги държах в марината от олио и много подправки -  риган, мащерка, майорана, червен пипер -  3-4 часа. станаха много крехки и ароматни, но на мен ми бяха малко мазни. следващият път ще ги даръжа само 1/2 час  Peace
Цитирай

No Line On The Horizon

Мнения: 1 761
Пробвай рецептата на freak_man! Няма да сбъркаш.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 9 408
Купуваш си пържолите-дали вратни или котлет няма значение, начукваш ги със сол, поръсваш ги с черен пипер и къри и ги намазваш с горчица. Нарязващ една глава лук на шайби, слагаш лука на дъното на тавичка, слагаш отгоре пържолите, и сипваш вода, до половина или 2/3 на пържолите. Сипваш около една с. л. соев сос при водата и леко наръсваш пържолите с мазнина-зехтин или олио. Печеш на 180-170 градуса. Когато се зачервят от едната страна ги обръщаш.
Кажи ми ако решиш да го правиш по този начин дали са станали хубави. Успех!
И аз ги правя така с единствената разлика, че между лука и пържолките слагам ред гъби. Стават супер!
Цитирай

градът на правите улици

Мнения: 52
Пробвай рецептата на freak_man! Няма да сбъркаш.


               newsm10  newsm10 
Цитирай

София

Мнения: 266
Пробвай рецептата на freak_man! Няма да сбъркаш.


               newsm10  newsm10 
Снощи ги правих и много ни харесаха! Very Happy
Цитирай


Мнения: 7 474
Винаги купувам  вратни и ги нареждам в тавата  с малко вода и подправки (сол, пипер, соев сос) и пека до зачервяване, след което ги обръщам, пека още малко и заливам със сос (има два варианта-домати или сметана).  В тиган запържвам лук, добавям малко брашно, 1 бульон и домати (едно детско бурканчи или пюре, ако нямате) или коф. заквасена сметана и чаша вода, заливам пържолите  Crazy Пускам фурната на макс да кипне и след това 1,30 ч. на 150 градуса - стават мозък Crazy
Цитирай

Sofia

Мнения: 175
Аз ги правя така:
За 2 порции взимам 2 пържоли. Запържвам ги в масло от двете страни.Изваждам ги от тигана и на тяхно място слагам 2 моркова и 2 кисели краставички, нарязани на жулиени, 1 глава лук и малко гъби, нарязани на ситно, сол и чер пипер. Запържвам зеленчуците малко, да останат хрупкави. В тава слагам пържолите, подправям ги с чер пипер и сол. Отгоре слагам зеленчуковата смес да ги покрие.Сипвам 1.ч.ч. бяло вино, покривам пържолите с парчета кашкавал, завивам с фолио и пека до готовност на месото. Накрая фолиото може да се махне за да се зачерви кашкавала.
Стават страхотни и с пилешки пържоли.
Цитирай

София

Мнения: 397
ВРАТНИ ПЪРЖОЛКИ С РИГАН
Пържолките се натриват счерен пипер и риган, начукват се, поръсват се със соев сос и се оставят да поотлежат най- малко половин час. Овалват се в брашно и се запържват на висока температура за да се запечатат. Слагат се в огнеупорен съд и се държат на топло. През това време 5-10 скилидки чесън се скълцват и се запържват в ново олио. Пържолките се връщат при тях и се добавя половин ч.ч. вино. Захлупват се с капак и се задушават поне още половин час.
Стават наистина крехки-облизахме си пръстите! Вярно е, че са запържени, но нито аз, нито мъжът ми после сме имали проблеми.
Цитирай


Мнения: 1 045
не мога да си редактирам поста, така че:
Пържолки стъпка по стъпка


Купувате си вратни пържоли или котлети.
Обелвате една глава лук на колелца и го слагте на дъното на тавата, в която ще печете.



Начуквате ги и ги поръсвате със сол, къри и черен пипер.



Намазвате ги с горчица.



Слагате ги в тавата, поръсвате ги с мазнина (при мен зехтин), и капвате соев сос (около 2 с. л.) и добавяте вода, колкото да ги покрие до половината.



Бутате пържолките в тавата и ги забравяте докато не припомнят с ухание за себе си на 160 градуса.

Когато видите, че са се зачервили ги обръщате, и пак ги печете до степен на кулинарна готовност ;D.




« Последна редакция: ср, 13 дек 2006, 23:57 от freak_man »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора