«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


ћнени€: 384
ћомичета,мол€ ви за рецепта за свински пържоли.Ќещо по-така,хем да са крехки,хем представителни,хем добре изглеждащи.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 7 225
јми по-крехки от вратните за мен, н€ма.
Ќачини много, а най- прости€-  в тава с малко вода ( + б€ло вино по желание), поръсени с черен пипер, сол и покрити с фолио се пекат, като накра€ се маха фолиото да се запекат.  ¬ариации също много.  Smile
÷итирай


ћнени€: 1 045
 упуваш си пържолите-дали вратни или котлет н€ма значение, начукваш ги със сол, поръсваш ги с черен пипер и къри и ги намазваш с горчица. Ќар€зващ една глава лук на шайби, слагаш лука на дъното на тавичка, слагаш отгоре пържолите, и сипваш вода, до половина или 2/3 на пържолите. —ипваш около една с. л. соев сос при водата и леко наръсваш пържолите с мазнина-зехтин или олио. ѕечеш на 180-170 градуса.  огато се зачерв€т от едната страна ги обръщаш.
 ажи ми ако решиш да го правиш по този начин дали са станали хубави. ”спех!
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 2 738
ћорена е права, вратните са най-вкусни; с бира стават по-крехки, отколкото с вино и направо се топ€т. јз ги остав€м известно време в марината от лук, бира, олио, черен и червен пипер, чубрица и сол и ги прав€ на тиган; ако не ми се седи на печката - същите подправки, заливам с бира и в йенска тенджера във фурната /може и обикновена с фолио, което накра€ махаш да се зачерв€т/. “ъй като у дома винаги има вино и много р€дко бира, стават и с вино, но с бира определено са много по-крехки Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 677
јз ги прав€ само по един начин вратните пържоли - много е просто и бързо , а вкусът е уникален  Peace - нареждам ги в тава , поръсвам ги отгоре с подправката на " отани" за пържоли , слагам малко масло и пека . Ѕожествени са  eat ћоже да сложиш и картофки , но тогава ще тр€бва да ги печеш с фолио в началото .
ј в тази подправка си има всичко - черен пипер , сол , вс€какви други благини , кориандър ...
јз откакто го открих този начин само така ги прав€ !  Wink
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 734
јз наскоро правих вратни пържоли и за първи път ги поръсих с нови€т ”Ќ»—ќ— на ћаги. Ќеверо€тен вкус придобиха. —оса според мен повече върви на печени меса, отколкото на каквото и да е друго.
ќколо т€х б€х сложила и малко картофки.
÷итирай

BG

ћнени€: 4 546
последни€т път ги държах в марината от олио и много подправки -  риган, мащерка, майорана, червен пипер -  3-4 часа. станаха много крехки и ароматни, но на мен ми б€ха малко мазни. следващи€т път ще ги даръжа само 1/2 час  Peace
÷итирай

No Line On The Horizon

ћнени€: 1 774
ѕробвай рецептата на freak_man! Ќ€ма да сбъркаш.
÷итирай

Ќ€къде на път....

ћнени€: 9 447
 упуваш си пържолите-дали вратни или котлет н€ма значение, начукваш ги със сол, поръсваш ги с черен пипер и къри и ги намазваш с горчица. Ќар€зващ една глава лук на шайби, слагаш лука на дъното на тавичка, слагаш отгоре пържолите, и сипваш вода, до половина или 2/3 на пържолите. —ипваш около една с. л. соев сос при водата и леко наръсваш пържолите с мазнина-зехтин или олио. ѕечеш на 180-170 градуса.  огато се зачерв€т от едната страна ги обръщаш.
 ажи ми ако решиш да го правиш по този начин дали са станали хубави. ”спех!
» аз ги прав€ така с единствената разлика, че между лука и пържолките слагам ред гъби. —тават супер!
÷итирай

градът на правите улици

ћнени€: 52
ѕробвай рецептата на freak_man! Ќ€ма да сбъркаш.


               newsm10  newsm10 
÷итирай

—офи€

ћнени€: 266
ѕробвай рецептата на freak_man! Ќ€ма да сбъркаш.


               newsm10  newsm10 
—нощи ги правих и много ни харесаха! Very Happy
÷итирай


ћнени€: 7 474
¬инаги купувам  вратни и ги нареждам в тавата  с малко вода и подправки (сол, пипер, соев сос) и пека до зачерв€ване, след което ги обръщам, пека още малко и заливам със сос (има два варианта-домати или сметана).  ¬ тиган запържвам лук, добав€м малко брашно, 1 бульон и домати (едно детско бурканчи или пюре, ако н€мате) или коф. заквасена сметана и чаша вода, заливам пържолите  Crazy ѕускам фурната на макс да кипне и след това 1,30 ч. на 150 градуса - стават мозък Crazy
÷итирай

Sofia

ћнени€: 175
јз ги прав€ така:
«а 2 порции взимам 2 пържоли. «апържвам ги в масло от двете страни.»зваждам ги от тигана и на т€хно м€сто слагам 2 моркова и 2 кисели краставички, нар€зани на жулиени, 1 глава лук и малко гъби, нар€зани на ситно, сол и чер пипер. «апържвам зеленчуците малко, да останат хрупкави. ¬ тава слагам пържолите, подправ€м ги с чер пипер и сол. ќтгоре слагам зеленчуковата смес да ги покрие.—ипвам 1.ч.ч. б€ло вино, покривам пържолите с парчета кашкавал, завивам с фолио и пека до готовност на месото. Ќакра€ фолиото може да се махне за да се зачерви кашкавала.
—тават страхотни и с пилешки пържоли.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 404
¬–ј“Ќ» ѕЏ–∆ќЋ » — –»√јЌ
ѕържолките се натриват счерен пипер и риган, начукват се, поръсват се със соев сос и се остав€т да поотлежат най- малко половин час. ќвалват се в брашно и се запържват на висока температура за да се запечатат. —лагат се в огнеупорен съд и се държат на топло. ѕрез това време 5-10 скилидки чесън се скълцват и се запържват в ново олио. ѕържолките се връщат при т€х и се добав€ половин ч.ч. вино. «ахлупват се с капак и се задушават поне още половин час.
—тават наистина крехки-облизахме си пръстите! ¬€рно е, че са запържени, но нито аз, нито мъжът ми после сме имали проблеми.
÷итирай


ћнени€: 1 045
не мога да си редактирам поста, така че:
ѕържолки стъпка по стъпка


 упувате си вратни пържоли или котлети.
ќбелвате една глава лук на колелца и го слагте на дъното на тавата, в ко€то ще печете.



Ќачуквате ги и ги поръсвате със сол, къри и черен пипер.



Ќамазвате ги с горчица.



—лагате ги в тавата, поръсвате ги с мазнина (при мен зехтин), и капвате соев сос (около 2 с. л.) и добав€те вода, колкото да ги покрие до половината.



Ѕутате пържолките в тавата и ги забрав€те докато не припомн€т с ухание за себе си на 160 градуса.

 огато видите, че са се зачервили ги обръщате, и пак ги печете до степен на кулинарна готовност ;D.




« ѕоследна редакци€: ср, 13 дек 2006, 23:57 от freak_man »
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора