Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 дек. 2006, 11:28 ч.

рецептата на Звездев за соленки,някой видя ли я?

  • 5 408
  • 15
  •   1
Отговори
  • Плевен
  • Мнения: 801
Момичета, обожавам соленки, но не успях да видя цялата рецепта на Звездев от тазсутрешното предаване. Някой да си е записал рецептата за соленки?

# 1
  • Мнения: 10 191
Ето я, да са ти сладки соленките!



Списък на необходимите продукти:

150 мл прясно мляко
1 яйце
1 ч. ч. овесени ядки
1 ч. ч. пшенично брашно
1 ч. ч. настъргано козе сирене
2-3 ч. л. маргарин
1 ч. л. бакпулвер
червен пипер, чубрица, самардала и сминдух на вкус
 

Начин на приготвяне:

 1. Овесените ядки се смилат и полученото овесено брашно се смесва с пшеничното брашното и бакпулвера.
 
 2. Налива се млякото, добавят се разтопеният маргарин, настърганото сирене и яйцето. Тестото се подправя със сминдух, самардала, чубрица и червен пипер и се разбърква.
 
3. В предварително намазнена и набрашнена тава с помощта на лъжица се оформят малки тестени купчинки. Соленките се пекат в загрята на 220 градуса фурна, докато се зачервят (около 15 минути).

А ТУК можеш да видиш и картинките, ама само днес!

# 2
  • Плевен
  • Мнения: 801
лабрекс, благодаря ти много   bouquet

# 3
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
Да си призная моя вариант повече ми се нрави.
Той е вариант на мързеливките от темата със закуски:
1 ч.ч.к. мляко
1 яйце(може и без него)
2 1/2 ч. брашно
сирене по желание(или сол)
1/2 к. ч. олио(странно, д-ката говори за здравословно хранене, а използва маргарин)
1.ч.л хл. сода(изгасена в млякото)
овесени ядки, както са цели и сусам- на око



Дечицата ми ги ядат с голямо удоволствие!

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
mimi_kir, а тестото става ли достатъчно гъсто или с лъжица ги слагаш в тавата да се пекат?

# 5
  • Плевен
  • Мнения: 801
mimi_kir
аз по принцип правя подобни соленки (рецептата е същата), но без овесените ядки и сусама, вместо тях - слагам ким.
Да, много са вкусни.

# 6
  • София
  • Мнения: 10 860
За да не пускам нова тема - търся рецепта за соленки, от класическите ронливите, със сирене или кашкавал.

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Момичета, направих ги по рецептата на Звездев, ето резултата!
Утре или вдругиден ще ги направя по рецептата на mimi_kir  Laughing

# 8
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
Тестото става много гъсто(стават по- обемни), но само с лъжица действам.
Бъркам го и после от лъжицата с пръст избутвам в/у тавата.
Една мама даде идеята да е в/у постлана с дом. фолио тава.
Така спестявам и миенето на тавата.

# 9
  • Плевен
  • Мнения: 801
ако искате да сменя името на темата на - рецепти за соленки?

# 10
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
или пък диетичните рецепти на д-рката... Joy
Аз пък забравих какво включваше щрудела й(с ябълки и дюли)
Имам малко дюли и се чудя какво да ги правя newsm78

# 11
  • София
  • Мнения: 4 423
Това  е рецептата на баба за ронливи соленки или сладки, както ги обичате:
1/2 - ч.ч олио
1/2 - ч.ч мас
1/2 - ч.ч кисело мляко
1 пакетче и половина бакпулвер
Брашно по - малко от килограм, но баба слагаше на око.
Маста се размесва хубаво с брашното смсено с бакпулвера, слага се олиото и кис- мляко и се започва да се меси, тестото става късащо се, на шупли, трябва да е меко тесто.
Разточва се тестото на око, да не е дебела кората, но не и тънка, с чаша се изрязват кръгове.
За сладки :
1 пак. канела се смесва с орехови ядки, 1 яйце, ч.ч захар и ванилия
Слага се в средата и кръгчетата се затварят като се притискат по крайщата.
Пече се в умерена фурна до леко зачервяване и още топли се наръсват с много, много пудра захар.
За солени:
В самото тесто се слага сол и ким, като се омеси по желание се прави плънка от яйце и сирене, от яйце и кашкавал, кашкавал и шунка ( аз си фантазирам в този момент)
Пак се затварят кръгчетата, дори да няма плънка да станат мидички.
Намазва се с жълтък, поръсва се с ким по желание и се пече в умерена фурна до готовност.
Може да се експериментира с формата.
Надявам се да ви хареса, много е бързо и просто и невероятно вкусно, отивам да направя една тава защото ми се доядоха. Heart Eyes

# 12
  • най-шареното място
  • Мнения: 7 861
А мислите ли, че този щрудел с брашна по дъното и между плънката, ще се опече за "под 20мин на 180С".
Няма ли да си стане нещо като пюре от сурово и влажно брашно???

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
mimi_kir, спретнах соленките днес - супер са! Благодарности за рецептата!   bouquet

# 14
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
Е, почерпи, де! Wink

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт