Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 дек. 2006, 22:10 ч.

Глазура

  • 953
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 369
Момичета, помогнете със съвет, че хич ме няма по глазурите.

Значи, днес направих меденки, които ще оставя да престояват за Коледа. Реших, че трябва да ги украся сега, за да приключа с всичко. Каква глазура да използвам така, че като ги украся и сложа после в кутията, да не ми се размаже? Има ли изобщо такъв вариант?

Търсих по темите, но не можах да намеря точно такъв съвет някъде...

# 1
  • Балчик
  • Мнения: 7 245
Не си търсила добре. Laughing
Белтъчната глазура засъхва и не се размазва.
Amarena, рецептата я има в някоя от старите коледни теми, но нямам време сега да търся, та ти давам този линк, където съм ги публикувала също: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=803.msg7826#msg7826

Там е рецептата за глазурата.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 369
Много ти благодаря! И аз така си помислих за белтъчената глазура, но разни хора у дома се опитваха да ме убедят, че белтъчената глазура трябва да я запичам  Confused

# 3
  • Балчик
  • Мнения: 7 245
Не, тя изсъхва, няма страшно. Нали сушенето е метод за стерилизация, захарта също има известно консервиращо действие. Микроорганизмите се развиват при определена влажност, а като изсъхне белтъка- няма среда за развитието им. Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт