Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 369
Момичета, помогнете със съвет, че хич ме няма по глазурите.

Значи, днес направих меденки, които ще оставя да престояват за Коледа. Реших, че трябва да ги украся сега, за да приключа с всичко. Каква глазура да използвам така, че като ги украся и сложа после в кутията, да не ми се размаже? Има ли изобщо такъв вариант?

Търсих по темите, но не можах да намеря точно такъв съвет някъде...
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 058
Не си търсила добре. Laughing
Белтъчната глазура засъхва и не се размазва.
Amarena, рецептата я има в някоя от старите коледни теми, но нямам време сега да търся, та ти давам този линк, където съм ги публикувала също: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=803.msg7826#msg7826

Там е рецептата за глазурата.

Цитирай

София

Мнения: 3 369
Много ти благодаря! И аз така си помислих за белтъчената глазура, но разни хора у дома се опитваха да ме убедят, че белтъчената глазура трябва да я запичам  Confused
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 058
Не, тя изсъхва, няма страшно. Нали сушенето е метод за стерилизация, захарта също има известно консервиращо действие. Микроорганизмите се развиват при определена влажност, а като изсъхне белтъка- няма среда за развитието им. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.