Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 дек. 2006, 14:55 ч.
  • Преглеждания  3 825  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 852
моляви дайте рецептичка за грис  chef

Реклама
# 1
  • Русе, у дома
  • Мнения: 481
Мога да ти дам рецепта за грис със сирене.
В 200 мл. вряща вода, слагам 3 мерителни лъжички от адапте - грис. Вари се 2-3 мин. да се сгъсти. Добавям масълце и сирене и давам за закуска.
По същия начин приготвям и царевичния грис - качамака...

# 2
  • Карлово
  • Мнения: 1 233
Продукти:

 1л прясно мляко
200 г. грис
 200г захар
 1 пакетче ванилия
 1/2 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:
Млякото го разреждате с 400мл вода и се загрява до завиране заедно със захарта и солта.
Прибавяте на тънка струя и при непрекъснато бъркане грисът.
Варите 8-9 минути, като разбърквате с тел или дървена лопатка.
След като го отстраните от огъня го ароматизирате с ванилия и изсипвате в купички за поднасяне.
Слагам и канела отгоре,но тя е по желание Heart Eyes

# 3
Gris Puding

11 s.l. gris
1 l. mliako
5 s.l. zahar
vanilia, stafidi, kanela

grisat se raztvaria v 200 ml mliako.
ostanaloto mliako se kipva, pribavia se kam grisa, razbrakva se, vrashta se otnovo v sada kadeto mliakoto e vrialo i se slaga na kotlona da povri 3-4 min.
dobavia se vaniliata
izsipva se vav forma
porasva se sas stafidite i kanelata
kato izstine se reje na parcheta

# 4
  • Варна
  • Мнения: 852
благодаря ви много момичета за рецептичките  bouquet

# 5
  • дето и гарга не каца
  • Мнения: 450
И аз разтварям гриса в малко мляко,защото на колкото и тънка струйка да го сипвам в млякото,пак ми се образуват топчета Rolling Eyes.Иначе го правя като bimba.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт