Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 8 769
Ако е имало някъде рецепта с алабаш, то по "търсене" не я намерих, та затова се осмелявам да отворя специална тема за този интересен зеленчук.
Днес съпружеството по погрешка, взело та купило АЛАБАШ, вместо червено цвекло (както му бях поръчала) #Silly
Сега се чудя и мая КАК да го приготвя туй чудо на природата? Shocked Нямам идея какъв вкус има, май е нещо подобно на ряпа, ама нищо повече не зная по въпроса.
Моля ви, девойки кулинарки, ако знаете някоя и друга рецепта за приготвяне и ядене на АЛАБАША, да я споделите!
Ще съм ви много благодарна!
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Laughing Туфи,аз нямам рецепта,ама ми стана гот от милото обръщение"девойки-кулинарки" и затова само ще ти споделя,че ние много си го хапваме избелен и нарязан на колелца и поръсен с малко сол-много е приятен на вкус-интересно мек и сладък вкус има.Дано ти хареса.
Цитирай

София

Мнения: 220
Направете го както се прави салата от ряпа-настърган на ренде,с олио и оцет.Може да сложиш и няколко черни маслини в него.Друг вариант е да се прибавят настъргани моркови
Цитирай

Варна

Мнения: 1 002
аз го настъргвам на рендето и прибавям морков и цвекло(настъргани), изстисквам 1-2 скилидки чесън, подправям със сол, лимонов сок и олио(зехтин).
На мен вкуса му ми наподобява този на кочаните на зелето.
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
O, безкрайно ви благодаря. Мислех,че вкуса му е лютичък като на ряпа, а на мен ряпата не ми харесва. Sick Значи може да се яде суров на салата!Идеално! Тъй като вече е късничко за ядене (а аз така и нищо не го направих тази вечер  Confused ) утре ще изненадам съпружеството с поредното ми странновато кулинарно умение Wink   food002
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Цитат на: Нина
Laughing Туфи,аз нямам рецепта,ама ми стана гот от милото обръщение"девойки-кулинарки" и затова само ще ти споделя,че ние много си го хапваме избелен и нарязан на колелца и поръсен с малко сол-много е приятен на вкус-интересно мек и сладък вкус има.Дано ти хареса.

Е,това малка рецепта ли, е Нина!Аз изобщо не знаех как се употребява това растение,, просто бях чувала за него! Но сега ще ви се доверя и утре вечер ще споделя впечатления!
Още веднъж,  на всички написали, и които евентуално ще пишат нещо по въпроса....!
Цитирай
Туфи, тук пък никога не го употребяват суров (щото не знаят най-вероятно), но пък го варят.
Обелваш го, нарязваш го на кубчета и го вариш. Но заедно с него свари и 2-3 обелени и нарязани моркови. Като се сварят ги пасираш и прибавя бучка масло, сол и черен пипер. Да ти кажа вкусно е, че и даже сладни така.  Very Happy  (скотовете си го имат за традиционно ястие за деня на Робърт Бърн и се яде с една друга гнусотия) Very Happy
Цитирай


Мнения: 3 452
Цитат на: Нина
Laughing Туфи,аз нямам рецепта,ама ми стана гот от милото обръщение"девойки-кулинарки" и затова само ще ти споделя,че ние много си го хапваме избелен и нарязан на колелца и поръсен с малко сол-много е приятен на вкус-интересно мек и сладък вкус има.Дано ти хареса.


И аз така, просто и лесно Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.