Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Германия

Мнения: 899


за тестото:

1 кг брашно - 500гр бяло и 500 гр пълнозърнесто
2 пак. суха мая
2 чаени чаши прясно мляко
1 яйце
1 ч.л. сол
1 ч. л. захар
2 с.л. мазнина

250 гр. сирене фетема/фета/дунавия

за заливката:

2 с.л. галета
150 гр. масло (разтопено)
3-4 лъжици прясно мляко


Омесвате си меко и еластично тесто. Оставяте го да втаса веднъж - става доста пухкаво. След това го разделяте на две топки. Всяка от тях я разточвате и наръсвате със сиренето, може да се добави кашкавал (аз нямах). Навива се на руло и се нарязва на резени по 2 - 3 см. Нареждат се в намаслена тава и се оставят да втасат още веднъж. Не се надуват много. Прави се заливката от галетата, разтопеното масло и прясното мляко. Със сместта се намазват милинките. Пече се на 180 градуса, докато се зачервят. Хапват се топли!  Very Happy

Моето мляко беше 1,5 процента, използвах за мазнина масло.

Да ви е вкусно!   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.