Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 апр. 2006, 12:08 ч.

АТИПИЧЕН АУТИЗЪМ, ЛЕКО УМСТВЕНО ИЗОСТАВАНЕ НА ДЕЦА С ГРР - 2 част /допълнение

 • 20 865
 • 33
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 504


Здравейте мили Мами, след последния преглед на моята малка принцеса Гери се установи, че тя е с атипичен аутизъм, с леко умствено изоставане, има повече негативизъм в поведението й.
Тъй като тя е хиперактивна, особено късно вечер трудно заспиваме, избивани повече на игра, сега нормализираме съня с медикаменти, от които след приемането им бързо заспива, сама си ляга в леглото и се завива. Спи цяла нощ. Рано се събужда между 6,30-7,30 часа. Свежа, бодра, закачлива, а преди беше кисела, не наспата, налага с шамарчета, че сме я събудили и така...
Това го правим от два дни, ако има такива майки с подобни или почти на 100% проблеми и децата са по-малки, моля Ви не губете време, нека помогнем на децата ни.
Ако аз мога да помогна с нещо,

# 1
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 010
Д-р Пискова ли ви постави последно диагнозата? Впечатленията ми са , че по принцип много щади родителите и им поднася диагнозата възможно най-внимателно. Какво ви изписаха за заспиването?

Тъй като не мога да намеря линка, откъдето свалих следващия текст, ще го копирам тук.


      АУТИЗЪМ
План за действие


1. Обмислете промяна на храненето и въвеждането на диета

Живачната интоксикация създава дисбиоза в стомаха (количеството на „лошите” бактерии надвишава това на „добрите”). Появата на кандидата или гъбичките са често срещан резултат. От своя страна те могат да навредят на стомашната лигавица, като нарушат нейната цялост.

Това дава възможност на по-големи като размер хранителни протеини да преминат директно в кръвоносната система, давайки начало за нежелателни поведенчески реакции (хиперактивност, агресия, летаргия), хранителни алергии, екземи или други автоимунни реакции. Като се избягват храните, към които детето има чувствителност, се дава шанс стомаха да започне своето лечение.

Предполага се, че пептидите, доставени от глутена и казеина, които обикновенно се разграждат и изхвърлят от организма, при хората с аутизъм се просмукват чрез чревната мембрана, и достигайки до нервната система възпрепятстват трансмисията на нервни сигнали. От друга страна казеина (млечните продукти) или глутена (пшеницата) са най-често срещаните алергени при децата с живачна интоксикация. Много родители забелязват незабавна разлика в поведението на детето непосредствено след премахването им от хранителното му меню.

В допълнение към това е доста полезно да бъдат премахнати мастните киселини, изкуствените оцветители и овкусители, консервантите и захарта. Колкото по-здравословна е диетата на детето, толкова по-малко е токсичното натоварване върху неговия организъм.     

2.Отстранете токсините от вашата къща, колкото си може по-бързо и цялостно

Много почистващи препарати, пестициди, изкуствени торове, бои и други са токсични за децата, особено за тези от тях, които страдат от претоварване  с тежки елементи.

3.Прибавете балансирано количество добавки от мултивитамини и минерали.

Прибавянето им се извършва бавно и постепенно до достигането на съобразеното с теглото и възрастта на детето количество. Витамините могат да се дават със сок от круши, защото крушата е един от малкото сладки плодове, който няма да съдейства за растежа и избуяването на гъбички.

4.Добавете олио от дроб на треска

Олиото е съществен източник на вит. А и Омега-3 мастни киселини. И двете съставки имат сериозен принос за доброто функциониране на зрението и имунната система. Много родители забелязват бързо подобрение на очния контакт, вниманието и цялостното спокойствие на детето.


5. Прибавете пробиотици.

Те допринасят за подобряване на добрата флора в организма. Един от най-добрите пробиотици е Ацидофилус. Препоръчително е пробиотиците обикновенно да се дават по време на хранене.

6. Започнете да детоксикирате организма с натурални агенти.
 
Има доста начини да се намалява токсичната обремененост на организма с природни продукти. Това би помогнало на детето в процеса на по-нататъшното му изчистване, т.е. хелиране.

6.1 Вани с английска сол

Тези вани са източник на магнезий, важен минерал, чието количество е силно намалено вследствие на влиянието на живака. Този минерал спомага за цялостното успокояване на организма и подпомага работата на собствената му система за детоксикация. Ваните могат да бъдат правени всеки ден или през ден. След прибавяне на две-три чаши английска сол във ваната детето е желателно да изкара като минимум 15 минути във водата.

6.2. Глутатион е един от наи-силните и важни анти-оксиданти за организма.

6.3. Билки, чесън, cilantro, NDF+ и други


7. Дискутирайте с личния ви лекар възможността и целесъобразността за добавяне на метилни съставки.

Тези съставки са важни и могат да подобрят пътищата на метилация, възможността за клетъчна комуникация, нарушена от живачната интоксикация. Тези добавки включват: Glutathion, Methyl B-12, Folinic Acid, Betaine (Trimetthylglycine or TMG.

8.Ензими, подобряващи храносмилането

Живакът уврежда естествения процес на усвояване на храната в организма. Ензимите подпомагат организма да елиминира попадането на неусвоени протеини в кръвоносната система, предизвиквайки нежелани поведенчески, а едновременно с това и имунни реакции.

9. Начини за подтискане развитието на гъбички  

Поради наличието на живачна интоксикация при повечето деца започва да се наблюдава усилен растеж на гъбички, в частност кандида. Състоянието на силна гъбична инфекция дава своето отражението върху здравето на организма, но има много природни продукти, които успешно контролират подобни състояния, като екстракт от семена на грейпфрут, риган, Candex, Threelac.
10. Коластрум

Това е естествена хранителна добавка, спомагаща за решението на стомашните проблеми и силен стимулатор за имунната система.


11. Хелиране

Този процес ще съдейства за  изчистването на организма от токсичните тежки метали. Когато те бъдат премахнати организма има шанс да възвърне своя нормален баланс и здраве. Неврологичните, поведенчески и физиологически симптоми обикновенно  се решават и подобряват след процес на хелация, което може да отнеме период между 12-24 месеца.


12. Учете.

Третирането на неврологичните разстройства на развитието, причинени от влиянието на живака се развива с ускорени темпове. Възможностите да се получи повече информация по въпроса за био-медицинския подход при лечението на аутизъм е с участието на семинари, конференции, специализирана литература, периодични издании и Интернет форуми:

   Conferences   Yahoo! Discussion Groups
Defeat Autism Now! (www.danconference.com)
chelatingkids2
Autism One (www.autismone.org)
Autism-Mercury
National Autism Conference (www.nationalautismconference.org)
ABMD*Прочетете повече информация за DAN! на докторите по света - лекарското движение, наречено: „Да се справим с аутизма сега!”

Последна редакция: ср, 19 апр 2006, 17:16 от ljuboznatelna

# 2
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 010
Изследвания за глутен и казеин се правят ив Детската клиника по гастроентерология, която се намира на адрес:
Ул.Иван Гешов 11
тел.02/952 38 42
ценатана1 анализ е 33лв
изисква се талон№3 от личния лекар за детски гастроентеролог.
Някой има ли информация къде в България се правят изследвания за гъбични култури в храносмилателната система (не зная къде точно,вероятно тънките черва)?
Иначе всички изследвания се правят в САЩ, дала съм линк в темата за ГГР http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=63444.msg1427407#msg1427407

# 3
 • Мнения: 2 524
 Какво ви дадоха за съня? Ние пием мелатонин и съм много доволна!

# 4
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 010
Ние на няколко пъти го пробвахме (мелатонина), действително заспиваше бързо,но след няколко дни почваше едно голямо будуване през нощта. С годините спането се пооправи, но пак се случва веднъж на 1-2 седмици да будува по 2-3 часа.

# 5
 • София / Пловдив
 • Мнения: 8 067
При нас за бързото и по - спокойно заспиване мн.добре подейства Валериана Хийл /пак д-рПискова ни го предписа  Wink/ малката го пи почти 3 месеца, сега го спряхме и до момента, пу - пу, не мога да се оплача.

# 6
 • Мнения: 2 524
bim_bam по колко и как го пихте?

# 7
 • София / Пловдив
 • Мнения: 8 067
Пие се половин час преди лягане.
На дъщеря ми бяха предписали на обед по 1 капка, а вечер по 2 капки, но ако я виждах, че е особено превъзбудена, слагах по още една капка.

# 8
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 010
Ние бяхме стигнали до 5-6 капки,вярно, че сме по-големи, но килограмите ни бяха около 12. Наталия го пи като коректив заради неочаквана реакция при едно от приложените лечения. Не посмях да го пиша по-рано, защото и това при нас нямаше особен ефект. Реших си проблема като преди няколко месеца започнах да пропускам обедния й сън. Всяко спане на обед води до заспиване след 12ч през нощта.
Вени, щом мелатонина ви върши работа, защо ти е и друго? Иначе д-р Пискова го изписва с желание , което значи, че при повечето деца има положителен ефект.
Мелатонина се изработва от серотонина, който на свой ред се синтезира от незаменимата аминокиселина триптофан. Когато приемаме триптофан с храната, организма превръща значителна част от него в серотонин. Ферментите, отговорни зо превръщането на серотонина в мелатонин се влияят от светлината,  затова този хормон се изработва през нощта. Недостига на серотонин води до недостиг на мелатонин, което е причина за безсънието. Затова първите признаци на депресията са трудното заспиване и пробуждането.
Малко ми е трудно с превода, но ако владеете сносно руски,процеса е обяснен ТУК

# 9
 • София
 • Мнения: 1 333
Любознателна, как се констатира живачна интоксикация ? Само по неврологичната симптоматика или се прави изследване? Ако е изследването, то къде се прави такова в БГ?

Знаеш Мими е с епилепсия и някакво неустановено още метаболитно заболяване, но картината с хиперактивността я имаме и мн трудното заспиване.
Като хишерактивност в нейното сътояние означава постоянно пънене, извиване на тялото силно назад, мятане на ръцете, пъшкане, мляскане. Понеже тя само лежи и неможе да извършва никакви координирани движения. А заспиването ни тряе с часове , сънят е мн накъсан - около 4ч спокойни нощем после будуване 2-3 часа, после пак 2-3 ч сън, а безсънието е многооооооооо .
Като се има предвид че е дно от лекарствата което взема за епилепсията е приспивателно Радедорм Sad
Дайте някакъв съвет, дори само какво да попитам доктора свързано със съня, как да обоснова притесненята си, за какво лекасртво д аго попитам дали може да й давам.

# 10
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 010
Нанди, отговорих ти на лични, а  наличието на живак  може да се изследва тук http://www.greatplainslaboratory.com/russian/testkits.html
Извеждането става чрез хелиране,с което никак не съм наясно засега,знам че в България не се прави.

# 11
 • Мнения: 3 504
Радвам се мили мами, че пишем по темата.

Да, на нас д-р Пискова ни изписа Мелатонина и съм много доволна. Пием го за съня. Първата вечер, когато го давах не му знаех влиянето и се учудих като видях след около 40 мин. след приемането му, че Гери е заспала и то 21,00 - тя спи. О. Боже, чудеса, това ама много рядко ми се е случвало тя заспи по това време и да спи цяла нощ.
Приемаме и Териодазин също.

Сега е спокойна, весела се събужда, тонизиране и в настроение.

Това я отпусна и отвори речта й. Гери започна много да повтаря и казва думи, словосъчения и кратки изречения. Стана по игрива и на детските площадки. Заиграва се повече.

Много й се радвам. И аз самата се поуспокоих.
Вече сме и в спец. детска градина "Елица".

Поздрави и успех на всички.

Който има Библия в къщи, може да си я чете през деня или вечер, ще ви помогне.

# 12
 • София
 • Мнения: 7 464
Росонери,ние ходихме миналата седмица за първи път в СВ.Никола,а от 17май ще ходим всеки ден.Интересува ме това което казваш-че от лекарствата е започнала повече да говори.Вие ходите ли в тази клиника и в коя болница е д-р Пискова.Извинете ме за невежеството,но на нас никой не ни е изписвал лекарства.Благодаря!

# 13
 • Мнения: 3 504
д-р Пискова е в Пловдив. За клиниката в Сф, нека утре да ти пиша на лични съобщения или ти нямаш кутия. В София не ни изписаха медикаменти, преглеждаха Гери - логопед и психолог. Утре ще пиша повече, че трябва да тръгвам. Чао, обади се утре или дом. тел. 032/680482

# 14
 • Мнения: 3 504
Здрасти gele73    bouquetStop

Обещах да ти пиша днес. Ние ходихме в клиниката 4 седмици по ред, защото сме от Пловдив и пътувахме. Така се случи, че започнахме в ден понеделник редовни занимания - логопед и психолог, които искаха да имат поне 3 срещи с Гери. Така ходихме още 3 седмици на прегледи - психолог Светла Петрова и логопед Росица или Ралица Димитрова, мисля че така беше. Снимаха я и с камера на последните срещи, за да разполагат с видео запис на детото и за в бъдеще при контролните прегледи да видят разликата.
Издадоха ни епикриза с диагноза Генерализирано разстройство в развитието.  Не са ни изписали медикаменти, те са в последствие от по-нататъшни лутания, търсения и информация от майките във форума. Епикризата от София ни служеше като визитна картичка при консултация и с други мед. лица.
За тези медикаменти както ти казах научих от форума от майките с деца със същата диагноза, ако ги знаех от преди щях да попитам още тогава в клиниката за тях.
След консултация с д-р Пискова - детски невролог - специализирал и работи с такива деца като нашите, отидох специално за преглед и да ми каже детето може ли да взима Ноотропил и Тиродазин.
Тя ми каза, че не е още за Ноотропил и ни изписа Мелатонин - за съня, защото Гери ми заспива късно вечер след 23-24 часа и сутрин се събуждаше кисела и изморена, а трябва да отива на детска градина.
Доволна съм от тези медикаменти. Сега заспива рано и е по-спокойна, което пък отвори явно говорните й възможности.
Преди това сме пили Brain Booster виж този сайт -http://www.admedicine.co.uk/p_line2.asp?p=2- хомеопатично на билкова и витаминна основа - с гинко билоба витамини от групата на В и др.
Доволна съм от него, стана по концентрирана в приказките си, по-бързо и правилно отговаря на въпроси, даже сама като види по телевизията например - вода, животно го казва и т.н.

От седмица посещаваме и спец. градина. Надяваме се и там да й по- могнат и да дръпне напред милата ми душица.

Пожелавам успех и на вас, ако мога с нещо още да помогна, питай или се обаждай, и така....
 Peace
чао за сега

Даниела Joy

Последна редакция: ср, 03 май 2006, 15:50 от Rosoneri

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт