«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒеца от 1 до 6 г.
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

—офи€

ћнени€: 634
»ма подобна тема, но е за по-големи деца. ¬ъпросът ми е насочен към майки, които гледат децата си вкъщи. — какво ги занимавате по ц€л ден? јз определено взех да се изчерпвам, а малката като € остав€ самичка, започв€ по н€кое време да киселее. ƒавайте предложени€.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 690
Постоянно можеш да намираш интересни работи. Ако не ти идват идеи, намери книгата "501 занимания за деца без телавизор" на Дай Ходжис или нещо подобно.

Иначе ще ти кажа някои неща, които правим с Кирчо (година и девет-десет месеца).

Ораторе-бораторе - много хубава игра преди заспиване. Въртя на гърба му "Ораторе-бораторе, кажи какъв да бъде тоз." и казвам някоя дума. Когато Кирчо беше на година и 3 месеца само слушаше и искаше още. Сега слуша думите и повтаря някои. Когато той повтори някоя дума, му обяснявам или припомням по нещо, което знае за тази дума. Така му припомням събитията от деня, казвам му бавно и правилно думите, докато през деня може да съм ги казвала много бързо или завалено.

Театралничене. Когато Кирчо стане кисел, скучно му е или е изморен, винаги работи театралниченето. Преправяш си гласа, разказваш някакви прикавки, пееш песнички, танцуваш смешно, играеш с кукли и подобни. Стига само да имаш настроение.

Цветове и магнити. Напоследък учим цветовете и имаме едни цветни магнити за хладилник. Много красиви и чисти цветове. С тях и с другите магнити се занимаваме доста.

Разкази. И двамата с Кирчо обичаме много, когато му разказвам разни работи. Последните интересни работи са от "разходка" в Практикер. "Това е мивка. Нали знаеш как мием ръцете, дъра-бъра... Тези мивки не са свързани с водата, те се продават, ние сме в магазина. Когато някой си купи мивката, ще си я занесе вкъщи, ще я свърже към водопровода и ще си мие ръцете..." И всичко това с много движения и отново малко театралничене, доколкото може в магазина.

Броилки. Когато не иска да му обувам обувките казвам: "Онче-бонче, счупено пиронче. Риба щука. Махай се от тука" и махам едното краче, а на другото слагам обувката. После пак ги преброявам така, че да махна обутото краче и обувам другото.


Жестомимични. "Дай, бабо, огънче". От други теми тук научих за "Варила миша каша" и за "Замазала баба тавана". Много ги обича, сам си ги иска и понякога ми прави на мене "Замазала баба тавана"  Very Happy


Пишем, рисуваме. Освен драсканици, животни, къщи и цветя, понякога му чертая с линийка, кривка или триъгълник. Очертавам моята и неговата ръка. Очертавам му количките в "профил" и "изотгоре" Smile Рисувам му познати букви, цифри, емблеми на коли.Много обича да рита топка, да си играе с колички, с един пъзел с цифри, с конструктор, с водата в банята... Ходим по детски центрове. Но със сигурност не питаш за тези занимания.
За сега не се сещам други, а и трябва да ходя да го занимавам  Mr. Green

terra, а ти с какво я занимаваш? Може твоите идеи да са полезни за нас.   
 


« ѕоследна редакци€: сб, 09 дек 2006, 20:04 от ћа€+ƒоброслав= ирчо »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 634
ѕърво благодар€ за изчерпателни€ отговор bouquet
ƒоста от изброените неща ги правим, но ми даваш и нови идеи. "ќраторе-бораторе" го б€х забравила съвсем. —тана ми много мило Very Happy
јми ние какво правим..
÷ветове »ма цветни кубчета и едни рингове и с т€х учим цветовете, освен че ги използваме по предназначението им.
ћоторикаћного обича да скача, откакто и показах как става. Ѕеше на година и 2-3 месеца. —ега , като не мога да измисл€ нищо друго, и казвам - ’айде да скачаме - и т€ се хваща за таблата на кошарата си, ко€то е долепена до спалн€та, и почва да скача с двата крака върху матрака. “ова ни е най-новото забавление.
–исуване— пастелите по листове харти€. » ние ръце очертаваме. –исувам и нещо просто - рибка, мече. ћного обича "прасчо". » него рисуваме.
 нижки ѕо н€колко пъти на ден всички. “р€бва да куп€ нова.Ќе зна€ от каква възраст се чете текстът, но т€ не обича да го слуша.  араме по картинките и си измисл€ме разни истории. —пираме се на буболечките и въобще вс€ка флора и фауна. √ледаме и снимки на истински животни, изтеглени от интернет. ѕросто ме удив€ва как ги разпознава, след като никога не ги е виждала. ¬се пак едно е да си виждал стилизирано каф€во мече, друго - б€ла мечка. јма може и аз да не разбирам, €вно си приличат.
ћузика ƒетски песнички предимно, но и разни други. »ма си любими. »ма една за калинки, и т€ като отиде до компютъра и почва енергично да маха с ръчички като пиленце и да вика "инки, инки". ћного обича да танцува, показвам и н€какви елементарни стъпки, ама още не може да ги улови.
ƒумички ато не мога друго да измисл€ и почваме да повтар€ме всички думи, които знае и за които се сещам. ќт време на време и казвам по н€ко€ нова, да вид€ как ще € каже.
»грачки¬ кухн€та съм и имам работа. ¬ади разни фунии, или аз и давам цедки и вс€какви неща да си ги разглежда. Ќай-често иска парцала, за да бърше, или взема четката за миене на прозорци и почва да ги мие на сухо.
»гри — тиксо. «алеп€м и разни пластмасови играчки на лента тиксо и т€ тр€бва да си ги отлеп€. ¬същност повече и хареса да си ходи с лентата тиксо барабар с играчките, залепена за блузата и от едини€ край.
»ма и разни други неща, но много взеха да се повтар€т, и ми омръзнаха, и на не€ май също...
ј какъв е конструкторът ви? јз се замисл€м да и куп€ н€какъв, но не мога да реша какъв.
 акви са тези детски центрове?  акво правите там?
÷итирай

–”—≈Ќ ј във варна

ћнени€: 697
много добри идеи, благодар€, имаше н€кои нови за мен! bouquet

мога да прибав€ още малко:
разходка по стълбите - живеем на 5-€ етаж и когато времето е ужасно и не става за никаква разходка, задължително се разхождаме из входа нагоре надолу по стълбите

фигури - игрите от рода да се сложи съответната фигурка в дупката със същата форма за едни от любимите и на двамата.

щипки - обожават ги, павел много обича да ги слага в пералн€та и на други интересни места, симона си прави с т€х влакчета, закачи ги по дрехите и т.н.

колички и камиони - тук предимство има това, че са двама - едини€т с€да, други€т бута или пък ги пълн€т с играчки и така ги бутат.

филмчета - на павел всеки ден по 20мин му пускам baby einstein mozart ili bach - страшно му е интересно, музиката е страхотна и самите филмчета са образователни. за филмите на симона не коментирам, там имам проблем с прекал€ването, с който вс€чески се бор€!!!

това се сещам в момента
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 407
—ега сме на вълна "готвене" Mr. Green.¬ръчвам й тенджера и черпак и т€ около 20 мин.съсредоточено готви "манга".ќтвреме на време ми носи да опитвам.»наче рисуваме, играем с кубчета.» много гледа анимации.¬ече си знае наизуст филмчетата, дублира н€кои реплики .» много танцуваме.
÷елувки на ћаги от нас Love
÷итирай


ћнени€: 213
ћного хубава темичка, подсещате ме за н€кои неща, които не сме правили.
ќще една иде€ - ние си "копираме" в различни цветове жел€зно левче с пастели или моливи.
ј “”  пък има доста животни, които с радост разглеждаме.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 634
Сега сме на вълна "готвене" Mr. Green.Връчвам й тенджера и черпак и тя около 20 мин.съсредоточено готви "манга".Отвреме на време ми носи да опитвам.Иначе рисуваме, играем с кубчета.И много гледа анимации.Вече си знае наизуст филмчетата, дублира някои реплики .И много танцуваме.
Целувки на Маги от нас Love
А какви анимации гледа?
Мерси за целувките  Blush. И на Йоанка също Love. Как сте? Как е тайфата? Еееех...хубаво беше лятото.Smile
÷итирай

¬ј–Ќј

ћнени€: 1 605
 ри€ се в н€ко€ ста€ и й викам,за да й дам бонбон.ƒокато т€ провер€ва във хола,аз тихо б€гам по дълги€ и със завои коридор,влизам в спалн€та.¬икам € отново,т€ идва в съседната ста€,вижда,че ме н€ма,а аз пак съм й се измъкнала под носа.—таите са 4,а коридорът е нестандартен.÷елта ми е да се ориентира по гласа ми и да захитрее така,че да прилага тактики за откриването ми.“оест да мисли,а и да  потича малко,когато не можем да идем навън. риеницата мн. € забавл€ва и вика от радост,когато успее да ме зърне нейде по трасето!!!
÷итирай


ћнени€: 465
¬ момента най-накра€ обърна внимание на куклите събува ги и ги обува, завива ги слага ги на сво€та възглавница играе вече като малко момиченце.»наче най-много обича да рисува-драска с моливите и фулмастрите на батко си, а до вчера играеше и с количките му Laughing
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 407

ј какви анимации гледа?
ћерси за целувките  Blush. » на …оанка също Love.  ак сте?  ак е тайфата? ≈ееех...хубаво беше л€тото.Smile
«начи сега е на мода поредицата за Ѕарби- "Ћебедово езеро","Ћешникотрошачката","Ѕарби-–апунцел".»наче "Ќемо","ћечо ѕух","÷ар Ћъв".ј, и една продукци€ на ѕипи ƒългото чорапче от 73 г.“ова, последното, е игрален филм.
÷итирай

ƒобрич

ћнени€: 643
Ќовата мани€ при нас е да скачаме като жаби, той застава на четири крака, а аз му повдигам краката отзад и казваме ква - ква, после отначало, та ка си правим подготовка за превъртане.  ћного обичаме и ¬арило ћиши кашица, замазала баба таванчето, тези стари детски игри, гол€ма забава пада на т€х.  нижките естествено, сега много се забавл€ва да му чета нещо, обикновенно каквото чета аз, та доста учебници е поизслушал тази седмица. ћани€ в последно време е и да  броим всичко до три, топчетата картинките и каквото друго намерим за броене.
÷итирай

√ермани€

ћнени€: 266
Ѕ≈бка е много будна и любознателна...»грае си много , също и сама.Ќо ето на какво си играем двете заедно, или най 4есто аз € заигравам, и т€ после поне около половин 4ас си играе сами4ка както ве4е съм й показала:
- строител4е Ћего , от тези с големите 4асти, които н€ма как да се напъхат в устата... има си кофи4ка зуа т€х, изважда ги , разглежда ги, после ги прибира обратно в кофи4ката.ѕќсле следва "строене" , но за сега можем само едно върху друго... »ли постро€ваме една стена с"прозор4е и правим "кук кук " през него....—ъўо така ги нареждаме едно до друго на "влак4е" или заграждаме една "кошарка" от Ћего-4асти, подредени в кръг или правоъгълник и подреждаме в не€ разни малки гумени животинки...
- куклата, сервиз4ето за €дене и коли4ката за кукли- хранене, завиване(много сме малки за обли4ане и събли4ане)после следва разхождане из етажа с коли4ката ...
-щипките за пране също са ни лкюбимо занимание.. и по същи€ на4ин аккто про4етох по нагоре ги пъхаме в пералн€та....Ќо коагто съм прала и изваждам дрехи от пералн€та, малката оби4а да ги изважда съвсем сама оттам и да ми ги дава да ги ока4вам на сушилката Smile справа€ се прекрасно ...
-давам й една огромна торба от плат и € остав€м да събира игра4ките от коша й за игра4ки в торбата и после да ги изспива обратно.
-давам й да бърш? прах...с една малка кърпа
-постилам н€колко завивки една върху друга на леглото и там правим "буфа" (хвърл€ме се в<рху т€х)
- "замазала баба стени4ката "  правим също и винаги си умирам да гледам как малката си примигва от удоволствие и ми иде да € изпапкам Smile
- стари списани€ , които ве4е съм про4ела.. способна е да ги разгръща с 4асове...
 »на4е редовно намирам шкаф4етата за бельо , 4орапи и про4ие изтърбушени на зем€та, но нека съм 4естна до край - прибира си вси4ко увле4ена в играта јЅ—ќЋю“Ќќ —јћј!
Ќа мама доброто дете... newsm76 smile3522
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 798
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=129219.0
÷итирай

—офи€

ћнени€: 690
А какъв е конструкторът ви? Аз се замислям да и купя някакъв, но не мога да реша какъв.
Какви са тези детски центрове? Какво правите там?

Конструкторът е много хубав за възрастта му. Има части с по 8, 4, 2 и 1 пъпки. Осморката е приблизително 10х5х4 см. Всички части са в едно камионче. Виждала съм и такъв конструктор в къщичка.

Детските центрове са много, особено в София. (Предполагам, че сте в София, както пише в профила ти). Повечето от тях са обсъждани тук, във форума. Почти всички могат да се намерят на deteto.info
« ѕоследна редакци€: пн, 11 дек 2006, 19:39 от ћа€+ƒоброслав= ирчо »
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 798
» още един линк от мен Lovehttp://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=143807.0
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора