Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 619
Реших да правя сладки с шприц по рецептата на Надин, която открих във форума. Всичко добре обаче не ми се отлепва от шприца тестото и това си е - 2 часа се морих и накрая ги направих с едни формички и едни топчета ... доста изнервена бях и дори не успях с формичиките да си довърша тестото. Сега се пекат обаче се чудя как се отлепя това тесто от шприца  newsm78 Някой да помага, че иначе шприца отива в коша.
Цитирай


Мнения: 172
Шприца ти да не би да е ТСМ-ски?
Цитирай

USA

Мнения: 50
И на мене ми се е случвало да не мога да отлепя тестото от шприца, което значи, че тестото не е подходящо за шприц.

Опитай ето тази рецепта:

2 пак. масло (250гр.)
1,5 ч.ч. пудра захар
1 белтък
ванилия
брашно (не помня точно колко, може би около 3ч.ч.)


На мене само това тесто не ми остава по шприца.
Успех!
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Вчера в друга тема за сладки бях публикувала тези рецепти, но е заминала, та ето ги пак:
1 ч.ч масло
90г  крем сирене
1 ч.ч захар
1 жълтък
1 ч.л. ванилиа
1 ч.л. настъргана портокалова кора
2½   ч.ч брашно
1/4 ч.л. канела
Щипка сол

Разбиват се заедно маслото и крем сиренето. Прибавя сезахарта, жълтъка, портокаловата кора и ванилиата. Пресява се брашното с канелата и  постепенно се прибавя към маслената смес. Пълни се щприца и се правят сладки върху ненамаслена тава. Пекът се около 12-15 минути в предварително загрята на 175С градуса фурна.

1 ч.ч масло
¾ ч.ч захар
1 жълтък
1/3 ч.ч сметана
1 ч.л. ванилиа
2 ¾  ч.ч брашно
½ ч.л. канела
¼  ч.л. хлябна сода
Щипка сол

Разбиват се заедно маслото и захарта, прибавя се жълтъка, сметаната и ванилиата. Пресява се брашното с канелата, солта и хлябната сода и постепенно се прибавя към маслената смес. Пълни се щприца и се правят сладки върху ненамаслена тава. Пекът се около 10 минути в предварително загрята на 190С градуса фурна.




Досега провал не съм имала с тях!
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Не е ТСМ-ски шприца.
Явно наистина не съм нацелила пропорциите. Другия уикенд ще пробвам пак с някоя от тези рецепти - дано се отлупят. А колко твърдо трябва да е тестото?
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Я виж дали разбираш обясненията ми от тук :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=77908.msg2619182#msg2619182
и опитай по този начин. Шприца не е същият, но те работят на един принцип и просто трябва да им хванеш цаката.
Рецептите не Танитта са много сполучливи и не съм имала проблем с тях  Very Happy.
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Зори, като ги правих сладките четох и твоите обяснения и пробвах обаче не стана. Следващия път ще пробвам по рецептите на Танита и дано този път се получи.
Благодаря  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 678
да се запиша
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.