Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 дек. 2006, 10:53 ч.

Размисли

 • 1 623
 • 26
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 7 718
Понеже получавам доста лични съобщения във връзка с конфликта в седмичната тема реших да пиша тук, в тази тема за моята позиция.
Съобщенията са само от момичета, изпитващи болка и тъга от неуспеха си, както и от емоции на вече забременелите.

Преди около две години аз бях инициаторът да се раздели форума на "Искам бебе" и "Проблемно забременяване".

"Искам бебе" е за тези, които сега започват, за новите момичета, както и за тези, които могат за понесат болката.
Хората сме различни.
Един го боли сега, друг е в еуфория сега.
"Искам бебе" е за първичната емоция и радост от успеха, нека не се сърдим на цвърченето, на "вирусчетата", на темите на момичета, чието първо мнение е "успях!".
Те не познават мъката, болката от поредното разочарование, те се радват и имат правото на своя триумф, те са успели веднага и искат целият свят да знае това.
"Искам бебе" е тяхното място.

Ако теб, или теб, или теб те заболи малко понякога от нечий успех, ако изпитваш болка от невъзможността да забременееш, за съжаление е време да си тръгнеш оттук.
Пишещите ми момичета ме питат: "Ама как да дойда в Проблемното?"

Моето мнение, което рядко изказвам, за да не плаша момичетата е, че минат ли три месеца в неуспех при редовен цикъл и редовни контакти около следата на цикъла, значи има проблем.

И понеже виждам, че много от вас се притесняват да дойдат в "Проблемното", поставям следното условие: който има три месеца неуспешни опити е добре дошъл.
Добре дошъл е и всеки, който има сърце, душа и достатъчно толерантност да разбере болката.

Ще помагам на всеки със знанията си, които придобих от форумите.
Ще бъда обаче непримирима винаги към забременелите, пишещи в "Проблемното": ох, ах, днес как ми се гади и т.н.

"Проблемното забременяване" не е само за проблеми. Има седмична тема, в която всеки може да каже само добро утро, както и да почерпи за някаква своя радост, за споделяне на всичко, което иска, независимо, че не е свързано със стерилитета.

Всички ще успеем, вярвайте ми.  Laughing
И аз ще успея, независимо, че нещо съм отчаяна напоследък. Sad

Последна редакция: нд, 10 дек 2006, 11:04 от Lali

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 3 155
Лали, наистина всички ще успеем! Аз писах доста снощи по въпроса за забременелите момичета и въпреки че бях доста крайна, смятам, че казах това, което чувствам. Действително "Искам бебе" е за всички, които искат; случва се да пишат и момичета, които не работят целенасочено по въпроса, но просто искат бебе по принцип и им е интересно да четат за нашите премеждия, да получат предварително информация, която като дойде моментът, ще им е полезна. Аз бях решила, че ако след посещението при Маркова се потвърди проблем при мъжа ми, да се преместя в Проблемното, просто защото мястото ми вече нямаше да е тук, където се шегуваме с мързела на мъжете си по време на ову, сравняваме тестове и БТ, но нищо повече. Чета почти всичко в проблемното, но рядко пиша, тъй като не съм наясно с много от проблемите там. Поради тази причина и все още съм тук, въпреки че минаха 7 месеца от целенасочените ни опити. Ще излъжа ако кажа, че не изпадам в депресия всеки месец като ми дойде, приемам го като личен провал и си задавам хиляди въпроси, но като прочета момичетата, с които до вчера сме се надявали, плакали и радвали, колко са щастливи, това ми вдъхва надежда и ме кара да се усмихна. Няма да пиша повече, защото снощи казах всичко, но вероятно когато забременея /дай Боже да е скоро/ няма да имам сили да си пусна собствена тема, защото ще се страхувам да не се възприеме като сипване на сол в раната.

# 2
 • София
 • Мнения: 7 718
Голди, всеки има право да своя миг на щастие и триумф, всеки успял трябва да си има своята тема за това.
И в Проблемно забременяване!
И всеки има право на поздравления!
Защото всеки е човек е уникален!
Но само който има сърце и душа може да прецени какво ще пише след това и къде.


Голди, ела в Проблемното днес и разкажи нещо весело, което ти е случило в седмичната тема. Ела, не е толкова трудно. Не е необходимо да познаваш проблемите там, както и да даваш съвети.

# 3
 • Мнения: 119
Lali и аз доста поразмислих след спора в седмичната тема.
Напълно съм съгласна с теб. Когато влязох за първи път във форума бях удивена от всичко: колко много неща могат да се научат тук, и че не съм единствената, която преживява това. Няколко месеца само попивах информацията и ви  опознавах. В един момент реших, че вече съм част от това и трябва да споделя и аз. "Искам бебе" е моето кътче. Не се сърдя на момичетата, на които първият пост е "Успях", може би ако беше станало бебето, докато само ви четях 3-мес. и аз така щях да постъпя. Радвам се на забременелите, защото имам възможността да изживея техните вънения. Понякота подскачам от радост друг път се скъсвам от рев. Но ви обичам всички и ако съвсем не идвате вече след като забременеете ще ми е мъчно. Знам, че трепетите и нещата, които ви вълнуват са различни, но сте минали през всичкото чакане, тръшкане и пр. Просто едно "Здрасти, добре съм, за всички ще има, надеждата не свършва - тя е безплатна" е достатъчно, без повече подробности за гадене, бебешки дрешки и т. н. И аз искам да прескоча в отчетни, но уви.... И пак се наревах като прочетох за трите месеца. Не искам в "Проблемно", звучи ми страшно. И тук си ми е добре.

# 4
 • София
 • Мнения: 7 718
Не е страшно. Ела. Когато се открие проблема, вече почти си успяла. Най-зле е когато няма проблем и не става.

# 5
 • Русе
 • Мнения: 26
Здравейте, момичета!
Независимо кой къде се намира, кой къде пише-всеки си има проблемите и търси понякога решението им в разказите-радостни или тъжни-на останалите във форума. Аз винаги чета за съдбите на всяка от вас и с трепет научавам радостни вести,е честно мъничка завиждам, но това е от радост,че някое семейство е спечелило битката със съдбата и само вече може да я чертае!Това са най-милите моменти!Пожелавам на всички да ги имат! Hug
Да се помолим за онези майки, които загубиха децата си в тази така нелепа катастрофа, да се помолим за децата, които изгубиха родителите си!За тях да плачем, защото са били изградени личности и са имали своите радости, мъки и...съдби!Аз имам познати пострадали в катастрофата в Бяла и все още дни наред не мога да повярвам... Cry
Момичета, радвайте се на миговете щастие, които ви дава съдбата, наслаждавайте се на всяка секунда с любимия човек, дарявайте близките си с внимание и пишете, продължавайте да пишете във форума-независимо къде, защото ние си помагаме една на друга!  Поднасям това  smile3525 на всяка от вас, защото имате най-голямямото щастие да се родите жени и дай Боже на всяка да бъде майка! Praynig

# 6
 • София
 • Мнения: 2 120
Ех, Lali, абсолютно си права, че е най-зле когато уж няма проблем, а не става.
Аз се `мотая и в двата форума, но в проблемното не мога да бъда постоянно, защото видите ли,  срещнала съм възрастен мъж и аз не съм била в първа младост и сега се мъчим да излъжем възрастовия фактор. Къде, къде по-страшни неща има от това.
Иначе съм убедена, че ще успеем Lali.Само се моля да е по-скоро, че съвсем ще остареем и моето мъжле ще го мислят вместо татко за дядо. Wink

# 7
 • E-CLM & CH-VD
 • Мнения: 3 045
"Искам бебе" е за тези, които сега започват, за новите момичета, както и за тези, които могат за понесат болката. "Искам бебе" е за първичната емоция и радост от успеха, нека не се сърдим на цвърченето, на "вирусчетата", на темите на момичета, чието първо мнение е "успях!". "Искам бебе" е тяхното място.

Ако теб, или теб, или теб те заболи малко понякога от нечий успех, ако изпитваш болка от невъзможността да забременееш, за съжаление е време да си тръгнеш оттук.  ...... "Проблемното забременяване" не е само за проблеми. Има седмична тема, в която всеки може да каже само добро утро, както и да почерпи за някаква своя радост, за споделяне на всичко, което иска, независимо, че не е свързано със стерилитета. 

Мисля, че това е решението на спора     bouquet
Точно, кратко и ясно.

# 8
 • Мнения: 1 792
аз май след една година опити и въпреки че няма установен проблем съм за проблемно newsm78
май трябва там да ходя Thinking

# 9
 • Мнения: 9 990
Аз четях усилено в проблемното след 6 месец неуспех.Дадох си 6 месеца като все пак раждала веднъж.Не съм писала, защото нямах знания, но четях, попивах, следях тялото си.Категорично съм на мнение-че рано открит проблем решава с малка намеса всичко...А някои чакат година, за да мине тази мисъл през главата им,че още толкова докато вземат решение да търсят от къде идва всичко.Няколко пъти съм давала съвет-не стане ли на 6 месец-поне проследи имаш ли овулация...елементарно...
В тази връзка, момичета-не се оставяйте на течението и приказките-когато е речено, ще стане...
Тежкото е, когато наистина няма установен проблем-тогава-накъде?
Желая много щастие и сбъднати мечти   bouquet

# 10
 • Мнения: 1 792
Аз четях усилено в проблемното след 6 месец неуспех.Дадох си 6 месеца като все пак раждала веднъж.Не съм писала, защото нямах знания, но четях, попивах, следях тялото си.Категорично съм на мнение-че рано открит проблем решава с малка намеса всичко...А някои чакат година, за да мине тази мисъл през главата им,че още толкова докато вземат решение да търсят от къде идва всичко.Няколко пъти съм давала съвет-не стане ли на 6 месец-поне проследи имаш ли овулация...елементарно...
В тази връзка, момичета-не се оставяйте на течението и приказките-когато е речено, ще стане...
Тежкото е, когато наистина няма установен проблем-тогава-накъде?
Желая много щастие и сбъднати мечти   bouquet
не чакам нищо аз по доктори съм от 3месеца след като не се получи.просто никой нищо конкретно не казва."Е ТВА ТИ Е ПРОБЛЕМА ЩЕ ГО РЕШИМ ТАКА ИЛИ ТАКА ИЛИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ"
Сега посещавам един доктор който ми е назначил 26 изследвания и тогава ще постави диагноза.след това ще се местя в проблемно.искъм първо да знам моя проблем какъв е,не бягам от него.

# 11
 • Мнения: 9 990
Понякога отнема време и да попаднеш на добър специалист....
Не визирам никой в мнението си, изразих го обобщаващо, идеята предполагам я разбра...
Щом вършиш нещо по въпроса-не бездействаш.Щом не бездействаш-успехът рано или късно ще е на лице Hug

# 12
 • Мнения: 1 792
дано да си права,а това за специалистите е направо ужас.не ми се коментира че направо мога цяла вечер да го плюя половината от "специалистите"

# 13
 • Някъде там...
 • Мнения: 2 838
Момичета, ето ви две интересни теми по въпроса:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=93427.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=97692.0

Успех на всички ви!

# 14
 • София
 • Мнения: 7 718
Дара, ти можеш да понасяш болката. Затова можеш да оцеляваш в Искам бебе и се чувстваш добре там. Laughing

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт