Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 6 164
Винаги съм имала някакво такова странно усещане, че майка ми ме възприема като конкуренция, в чисто женски план, що се отнася до вниманието на баща ми. Ако за нещо подкрепя мен, а не нея, се дразни, а когато заема нейна страна, а не моя, сякаш злорадства...
Все си мислех, че сигурно си внушавам и не е възможно - нали ми е майка, аз съм й дете, как може да ме възприема като конкуренция...
Но ето, че сега се получава със съпруга ми. Тя е на всяка манджа мерудия, включително в отношенията с мъжа ми. Неща, които са между двама ни - тя се меси - винаги да знае какво става, защо, как и не спира докато не узнае всякакви подробности. Мислех, че е защото се интересува, дето се вика "за да са щастливи децата", ама понякога сякаш го вербува и когато го "привлече" на нейна страна, се радва. В повечето спорове заема ничия или неговата страна.
Отстрани като се слушам какво говоря, звуча като откачена параноичка, но наистина е вярно! Сякаш цял живот усещам, че някаква част от нея ме възприема като конкуренция, спрямо мъжете в живота ни. Затова и исках син, от опасения, че майки и дъщери имат такива взаимоотношения.
Сблъсквали ли сте се с подобни неща, възможно ли е, нормално ли е? Или аз не съм с всичкия си... newsm78

# 1
 • София
 • Мнения: 560
Много неприятно.Чувала съм за подобни случаи.Трудно би ти било да се откъснеш от нейните набези ако живеете заедно в една къща.Освен това,навици от дълго време трудно се променят.
Защо не пробваш да поговориш с нея.Просто да седнете и най-малкото да и кажеш,че вече си голямо момиче,че имаш собствено семейство и какво става в него си е проблем на мъжа ти и теб самата.Сподели с нея,че има неща,които са си само ваши и не желаеш някой да се намесва,да взима страна в спора ви.....бе всичко това,което каза тук на нас.Едва ли би могла да промениш оная работа с конкуренцията.Ако тя те възприема като такава,няма как да промениш нейното виждане.Но поне да не ти се меша.
Моята майка ми е най-добра приятелка.Споделям с нея много неща.Най-често тя или се усмихва и клати глава одобрително ако и споделям хубави неща,или гледа разбиращо и се мръщи,ако са лоши.Дава ми съвети,но винаги завършва с "ти обаче си знаеш най-добре".

# 2
 • София
 • Мнения: 6 164
А, с нея не мога да говоря! То кой ли може... След няколко неуспешни катастрофални опита се отказах. Stop А и не искам. Няма смисъл. Не ми дреме особено, няма да е първото нещо, с което ме дразни, няма да е и последното. Аз се оправям с тея неща от нея, не се трогвам, но ми беше интересно има ли подобни случаи, щото с това вече майка ми задмина себе си. Laughing Confused

# 3
 • София
 • Мнения: 560
Ще ти кажа само,че имам колежка на 27 години,която още е двествена,няма приятел и има вечерен час.Направи си сметка за какво иде реч.
Сестра и се е омъжила за първия срещнат едва ли не,за да се отърве от родителите си.Зная колко е трудно да се говори с родители на тема "Това го правите грешно".

# 4
 • София, точно под звездите
 • Мнения: 415
Моята леля /вече стара мома/ определено се докарваше пред моите гаджета  #Crazy ooooh! и се стараеше да им направи впечатление на по-умна, мъдра, свободомислеща и т.н. и все намираше с какво да ме засрами  #Cussing out
Доста неприятно Tired , защото живеехме заедно и тя неминуемо засичаше всички, които водех в къщи  Tired

# 5
 • София
 • Мнения: 6 164
Ау! Не сте ме разбрали! Не в сексуален смисъл /Боже опази! Wink/, какви девственици и докарване Stop ... Ние си враждуваме и тя ги привиква в нейния лагер, ама не е редно да го прави с моя мъж. Crossing Arms
rushsf аз не разбрах за какво ми говориш.  Thinking Вечерен час, аз говоря за конкуренция, тя не ме ограничава, и да иска не би могла  Twisted Evil, затова и ми се дразни, не я слушам и настройва всички против мен.. косвено. Close

# 6
Не, не мисля че е конкуренция. По-скоро е страх да признае, че остарява. Не виждам как по друг начин ще оправдае "на всяка маджа мерудия" и желанието за пълен контрол.
При мен е същото.
Допускам, че това, че се реализираме като жени и майки, при това успешно ги притиска да осъзнаят, че всъщност вече не са в "активната" възраст, че вече друг ги е сменил.
Каква конкуренция - та те не са били единствените и когато са били млади, но са се примирявали с това. Кое ги кара сега да ни вадят душите с техните неизживяни мечти? Не мисля че е конкуренцията.
На тази възраст като тяхната не можеш да ги накараш да се примирят, защото възрастта оказва влияние и те повече забравят отколкото възприемат. А възприемането, че живота ти е отминал е неприятно.

Знаеш ли при мен кое ми се струва нелепо - знаят че не са прави, но отказват да променят поведението си с претекста "на нашата възраст не можем тепърва да се променяме". А аз няма да направя компромис за сметка на семейството ми - нещо, което те отказват да приемат. Тях ги боли, че мъжа ми и децата са ми по-важни от тях, но въпреки това няма да отстъпят. Това е живота и аз живея с тази конфронтация, надявайки се на чудо, както и те. Аз знам обаче че това е невъзвратно, но няма да жертвам семейството си, на което тепърва предстои да се среща живота само заради това те да се чувстват добре.

Както се казва "дано да имам сили да оставя птичето да излети от клетката". В крайна сметка смятам, че децата се създават да имат СВОЙ живот, а не живота, за който ние мечтаем. Това е много важно да се осъзнае - рядко децата искат това, което искат и техните родители. Няма прав в ситуацията, важното е бъдещето, а това са децата.

# 7
 • София
 • Мнения: 4 669
Да , възможно е ! Ти най - добре си усещаш нещата и за да чувстваш нещо , значи е така !
Да не говорим , че на тази възраст изперкват къде повече къде по - малко някой жени и така ...
Просто вашият случай е малко по - тежък  Confused

# 8
 • София
 • Мнения: 15 232
Или аз не съм с всичкия си... newsm78
Честно да ти кажа, Мисти, съдейки от няколко твои теми на семейна тематика през последните месеци, склонна съм да мисля, че наистина не си Laughing

# 9
 • София
 • Мнения: 6 164
Или аз не съм с всичкия си... newsm78
Честно да ти кажа, Мисти, съдейки от няколко твои теми на семейна тематика през последните месеци, склонна съм да мисля, че наистина не си Laughing

 Joy

Кои например? Аз се сещам за една  Thinking За тази, че искам да съм вечно влюбена?  Laughing Всеки го разбира, както иска. Хората не са еднакви, има реалисти-сухари, има Блясъчко-Мечтателници Laughing , но като не разбираш другите е най-лесно да кажеш, че нещо им хлопа!  Laughing Нормално! Peace

# 10
 • Мнения: 1 427
Внушаваш си!Не се задълбочавай толкова.Всички родители желаят само доброто на децата си и затова се мешат дори и там където не трябва.
Психологически погледнато майка ти е жена,която или е имала тежък живот ,или е всезнайка или я е страх ,че остарява,а няма да бъде оценена от теб.

# 11
 • Scotland
 • Мнения: 1 860
Аз мисля, че belinda имаше предвид друга тема за отношенията ви и когато искахте да се изнасяте на квартира. Аз мислех, че дори вече сте го направили.  Rolling Eyes Както и да е. По темата - мисля, че е крайно време да се отделите ( ако все още не сте, както разбирам ) и тогава ще се реши голяма част от проблемите ви.

# 12
 • Plovdiv
 • Мнения: 814
защо да си внушава жената.така го чувства ,така го споделя.просто й дайте разумен съвет и готово. аз ще ти кажа,че е най-добре да й се разврещиш два три пъти точно в моментите когато се намесва в твоето семейство.дори и да живеете заедно това не е причина да й мълчиш.
сложи я на място и й кажи че когато с мъж ти си имате нещо да си говорите тя трябва да стои в другата стая.

# 13
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 476
защо да си внушава жената.така го чувства ,така го споделя.просто й дайте разумен съвет и готово. аз ще ти кажа,че е най-добре да й се разврещиш два три пъти точно в моментите когато се намесва в твоето семейство.дори и да живеете заедно това не е причина да й мълчиш.
сложи я на място и й кажи че когато с мъж ти си имате нещо да си говорите тя трябва да стои в другата стая.

 Peace

# 14
 • Мнения: 4 578
                  Трудно ми е да кажа кой не е с акъла си,защото не мога да разбера подобни отношения между майки и дъщери.Или ти задълбаваш без да има смисъл или тя те предизвиква по някакъв начин.По-скоро ми се струва,че ти се вманиачаваш без причина и си станала мнителна.
                  Аз имам две дъщери и съм готова на всичко за тях /надявам се и те за мен/.Никога не съм се дразнела когато мъжа ми е заемал тяхната позиция,оказвало се е ,че е прав.Пък и нали са му деца защо да не ги обича и той и да ги предпазва от гнева на майка им след като на нея и избие баланса.Всеки /не може да го отречете/ му е идвало до гуша от детския шум и особено инат.Сега са женени и имат деца и аз се старая да помагам с каквото мога.Но нито веднъж не съм отишла у тях без да ме повикат и нито веднъж не съм изказвала мнение,което може да предизвика скандал между двамата.Не,че не съм имала однование.Ехееееее,колко "жаби съм преглътнала".Някой да ми беше казал,че ще стане така нямаше да му повярвам.
                Мисля,че няма майка,която не обича дъщеря си и не е готова да даде живота си за нея.Малко силно и помпозно може да ви звучи,но това е истината.
                 Спри да се вглеждаш .Майка конкуренция на дъщеря -такова чудо няма.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт