Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 11 612
Искам да споделя с вас част от любимите рецепти на нашето семейство. Препратките,които ще видите са от участието ми в рубриката Кулинар на Гювеч.бг.По принцип предпочитам да готвя без месо и затова рецептите са точно такива.Няма да съжалявате аконаправите Супата – топчета. В нашата къща се изяжда до последната капка и е много,много вкусна.За предпочитане е да не казвате от какво са направени предварително топчетата и ще видите,че никой няма да ви повярва,че не са от месо.Любими са ни и бонбоните от предаването на Гала с тахан, тях ги направи Ева от сп.Родители и който следи списанието ги е видял първо от там.С пояснение,че могат да се направят и с фъстъчен тахан.Той е по - лек от сусамовият и по - евтин. Намира се по принцип при тези,които продават мед.
 Сега само ще ви предложа любимите сиренки, за които ако ги готвите за повече души удвоете дозата. Рецептата е подходяща и за разделно хранене.
Продукти: 1 ч.ч. натрошено сирене, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 яйца, 2 ч.ч. пресято брашно, 1 ч.л. сода бикарбонат; олио за намазване на тавичката
Разбъркват се много добре продуктите в последователност – яйца,мляко + содата,брашно и най накрая с лъжица може да се добави сиренето.Намазваме тавичка и с помощта на супена лъжица слагаме от сместта топчици в нея.Не се притеснявайте ако се разлеят.Печем около 20 мин. на умелрена фурна. Поднасят се топли с кисело мляко или др. По ваш вкус. Дано ви допаднат рецептите,които предлагам.
Само пояснявам,че тези които предпочитат да задушават могат да сложат първо водата и след като тя заври тогава да слагат вече морковите и лука за супата топчета – вкуса не се променя.Най е вкусно с тази синята Вегета на Подравка. И още нещо – лично аз слагам малко олио в манджите и то след като съм ги свалила от огъня. Вкуса не се променя,дори може да откриете, че е по вкусно. Олиото,когато ври по принцип е вредно и канцерогенно. Ако имате желание ще ви предложа и рецепта за кюфтета без месо,но с вкус на месо – от овесени ядки, орехи и др.

Добър апетит!

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1411 - супата топчета

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1485  - вегетариански принцеси
Цитирай


Мнения: 180
Планински миш-маш
Продукти:
2 глави лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
3-4 домата
2 скилидки чесън
4 яйца
250 гр. сирене
6 суп. л. олио
магданоз за поръсване
сол на вкус
Приготвяне:
Нарязваме лука, чушките и чесъна и ги слагаме да се запържат в тиган. Нарязваме доматите на кубчета и ги слагаме и тях да се пържат. Трябва зеленчуците хубаво да се задушат и да омекнат. Чукваме яйцата и натрошаваме сиренето. Можем накрая да поръсим с магданоз.

Задушен карфиол със сос от сирене и къри (Иван Звездев)

Продукти:
1 глава карфиол
200 г сирене
70 г краве масло
2 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. брашно
1 ч. л. къри
1 ч. л. червен пипер
1 щипка сол
Приготвяне:
1. Карфиолът се накъсва на малки розички и се бланшира за кратко във вряла вода. След това розичките се поставят в йенска тава.
2. Разтопеното масло се поръсва с червен пипер, къри и сол. Оттегля се от котлона, поръсва се с брашното. Бърка се непрекъснато, като постепенно се налива прясното мляко. Връща се на котлона и се поръсва с настърганото сирене. С готовата смес се полива карфиола. Пече се около 15-20 минути на 220С.

Пълнени чушки с ориз (мама)
Продукти:
чушки/патладжани (колкото поеме тавата)
олио
Плънка:
2 моркова
1 глава лук
3-4 чушки
5-6 скилидки чесън
вътрешното на патладжаните
1 купичка ориз
4-5 домата (настъргани)
½ ч. ч. вода
1 суп. л. червен пипер
сол, чубрица, черен пипер на вкус
олио
Приготвяне:
Плънка: Всички зеленчуци се запържват докато омекнат. След това се добавя ориза. Когато и тои се запържи се слага червения пипер, доматите, водата. Като поизври водата добавяме другите подправки.
С тази смес пълним чушките. Слагаме вода до половината на тавата и поливаме чушките с олио.


Гарантирам за 1 и 3 рецепти. На втората все още и се каня. Ако някои направи да каже какво е станало Smile
Цитирай

Европа

Мнения: 2 928
½ ч. ч. вода
извинявай ,това какво означава? Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 180
1/2 ч. ч. Smile
Цитирай

Европа

Мнения: 2 928
мерси  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 4 423
Цитат на: rdjvl
Искам да споделя с вас част от любимите рецепти на нашето семейство. Препратките,които ще видите са от участието ми в рубриката Кулинар на Гювеч.бг.По принцип предпочитам да готвя без месо и затова рецептите са точно такива.Няма да съжалявате аконаправите Супата – топчета. В нашата къща се изяжда до последната капка и е много,много вкусна.За предпочитане е да не казвате от какво са направени предварително топчетата и ще видите,че никой няма да ви повярва,че не са от месо.Любими са ни и бонбоните от предаването на Гала с тахан, тях ги направи Ева от сп.Родители и който следи списанието ги е видял първо от там.С пояснение,че могат да се направят и с фъстъчен тахан.Той е по - лек от сусамовият и по - евтин. Намира се по принцип при тези,които продават мед.
 Сега само ще ви предложа любимите сиренки, за които ако ги готвите за повече души удвоете дозата. Рецептата е подходяща и за разделно хранене.
Продукти: 1 ч.ч. натрошено сирене, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 яйца, 2 ч.ч. пресято брашно, 1 ч.л. сода бикарбонат; олио за намазване на тавичката
Разбъркват се много добре продуктите в последователност – яйца,мляко + содата,брашно и най накрая с лъжица може да се добави сиренето.Намазваме тавичка и с помощта на супена лъжица слагаме от сместта топчици в нея.Не се притеснявайте ако се разлеят.Печем около 20 мин. на умелрена фурна. Поднасят се топли с кисело мляко или др. По ваш вкус. Дано ви допаднат рецептите,които предлагам.
супер са!браво!ммммммммммммммммммммм. newsm64
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.