Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 дек. 2006, 10:07 ч.

Как се готви лучена яхния?

  • 23 427
  • 5
  •   1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 997
Моят иска да му сготвя лучена яхния с пилешко, ама никога не съм яла и не знам как се готви

# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 624
Toва е едно от любимите яденета на мъжа ми Simple Smile

Аз я правя така.

Първо запържвам в малко мазнина месото(най-често бутчета или бяло месо на лентички). Ползвам предимно олио, но слагам и една лъжичка масло за вкус. През това време режа лука - на около 500г месо, слагам поне 5-6 големи глави лук(колкото повече, толкова по-добре). Прибавям го към месото и прибавям подправките - дафинов лист, черен пипер, червен пипер и чубрица и/или риган. Захлупвам за малко, докато лука се позадуши - ако е нужно подлей с малко вода, вино или бульон. После доливам още течност и разтварям една-две лъжици доматено пюре, ако нямаш, направо залей с доматен сок или настържи домати. Намали огъня и остави да къкри така до пълното омекване на месото и лука. Накрая прибави сол и ако е нужно разтворено в малко студена вода лъжица брашно, за сгъстяване. По желание поръси с накълцан магданоз.

Някои хора слагат и чесън към лука - прецени сама, как го обичате. Освен това може да прибавиш и настърган морков или направо корени за супа.

Успех!

Ако нещо не е ясно, питай.

# 2
  • Мнения: 319
Към всичко това добавям 1/2 от подправката на Маги, за кавърма или винен кебап Peace

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 997
Мерси! Като се върна от работа ще пробвам! А дафинов лист задължително ли се слага?

# 4
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 624
Ами, ако не обичате не е необходимо да слагаш, но дафиновият лист много подхожда на това ядене.

Да и ако искаш може да прибавиш и някаква готова подправка, както е предложила  Mari_Pz Hug, но тогава намали солата. Аз не слагам тук такава, защото малко ми оеднаквява вкуса с други яденета, но всеки обича нещо различно. Peace

# 5
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
И аз я готвя като яхнията на Наталина, но прибавям към края , малко преди да е готова - сушени сини сливи Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт