Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 997
Моят иска да му сготвя лучена яхния с пилешко, ама никога не съм яла и не знам как се готви
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Toва е едно от любимите яденета на мъжа ми Smile

Аз я правя така.

Първо запържвам в малко мазнина месото(най-често бутчета или бяло месо на лентички). Ползвам предимно олио, но слагам и една лъжичка масло за вкус. През това време режа лука - на около 500г месо, слагам поне 5-6 големи глави лук(колкото повече, толкова по-добре). Прибавям го към месото и прибавям подправките - дафинов лист, черен пипер, червен пипер и чубрица и/или риган. Захлупвам за малко, докато лука се позадуши - ако е нужно подлей с малко вода, вино или бульон. После доливам още течност и разтварям една-две лъжици доматено пюре, ако нямаш, направо залей с доматен сок или настържи домати. Намали огъня и остави да къкри така до пълното омекване на месото и лука. Накрая прибави сол и ако е нужно разтворено в малко студена вода лъжица брашно, за сгъстяване. По желание поръси с накълцан магданоз.

Някои хора слагат и чесън към лука - прецени сама, как го обичате. Освен това може да прибавиш и настърган морков или направо корени за супа.

Успех!

Ако нещо не е ясно, питай.
Цитирай


Мнения: 319
Към всичко това добавям 1/2 от подправката на Маги, за кавърма или винен кебап Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 997
Мерси! Като се върна от работа ще пробвам! А дафинов лист задължително ли се слага?
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ами, ако не обичате не е необходимо да слагаш, но дафиновият лист много подхожда на това ядене.

Да и ако искаш може да прибавиш и някаква готова подправка, както е предложила  Mari_Pz Hug, но тогава намали солата. Аз не слагам тук такава, защото малко ми оеднаквява вкуса с други яденета, но всеки обича нещо различно. Peace
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
И аз я готвя като яхнията на Наталина, но прибавям към края , малко преди да е готова - сушени сини сливи Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.