Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 дек. 2006, 10:20 ч.
  • Преглеждания  1 417  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 271
Не съм по супите. Рядко правя и то доматени. Обаче сега се налага да направя лека супичка за малкия тъй като е болен Rolling Eyes
Искам да направя най-обикновенна бяла супа с фиде, но незнам как. Моля за подробно обяснение   bouquet

Реклама
# 1
  • Мнения: 139
какво значи "бяла" супа?

# 2
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 271
Мисля, че на тези на които не им се слага дом. сок им викат бели Crazy

# 3
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 271
Абе нещо като супа топчета, ама без топчетата, а само с фиде

# 4
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Ами ако искаш супичката да е по-силна сложи цяло парче месо(пилешко или телешко), една глава лук(цяла), корени за супа(цели ) и я свари - поне половин час трябва да поври, докато се сварят добре месото и зеленчуците. После прецеди през цедник и нарежи на по-малки парчета месото и зеленчуците(ако нямаш корени за супа, сега е момента да прибавиш замразен микс). Слагаш отново да се вари ако е нужно за да омекне микса, ако не, слагаш фидето, посоляваш и оставяш за не повече от 5 минути(за да не се развари фидето). Отделно си правиш застройка с едно яйце и кисело мляко и като се посвари фидето, дърпаш от огъня и застройваш - най-първо по лъжица прибавяш от горещата супа към застройката и непрекъснато бъркаш. Когато застройката стане топла, я изливаш в супата и по желание подправяш с малко лимонов сок и магданоз. 
Ако искаш без месо, сложи само зеленчуци - морков, целина, магданоз, пащърнак и т.н или готов микс за супа и процедирай по същият начин.

Така се прави и супа с картофи вместо с фиде, като картофите се прибавят също след прецеждането, но се варят до омекване.

Това е, ако нещо не е ясно, пиши.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 1 446
Нарязани на ситно картофи , моркови , лук и пресна чушка. Ако имаш херметическа вариш 20мин. или във обикновенна тенджера докато се сварят хубаво зеленчуците. Накрая прибавяш ситно нарязан магнаноз и фиде и даваряваш. Щом искаш да е лека не застройваш , а натрошаваш  сирене. За цвят в супата слагам и малко куркума.

Последна редакция: пн, 11 дек 2006, 13:39 от г-жа Анна

# 6
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 271
Какво е корени за супа /това за сефте го чувам/  Blush

# 7
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Какво е корени за супа /това за сефте го чувам/  Blush

Aми аз съм ги написала по-долу - "морков, целина, магданоз, пащърнак" Simple Smile Бабичките по пазарите ги продават направо готови, съчетани и ги наричат точно "корени за супа"(това обаче май само в София съм го виждала да се прави).

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
Нат е дала точни обяснения - и аз така я правя.

# 9
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 271
Какво е корени за супа /това за сефте го чувам/  Blush

Aми аз съм ги написала по-долу - "морков, целина, магданоз, пащърнак" Simple Smile Бабичките по пазарите ги продават направо готови, съчетани и ги наричат точно "корени за супа"(това обаче май само в София съм го виждала да се прави).


Мерси   bouquet

# 10
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 271
А как се прави супа топчета  Crazy
п.п търсачката е влуднала  Shocked и не мога нищо да открия.

Ясно ми е, че се овалват топчетата в брашно и се пускат във врящата вода с малко олио, а после ?

# 11
  • Мнения: 801
аз слагам в тенджерата вода, олио, сол, лук,морков,чушка . Топчетата не ги овалвам в брашно,ами като ги правя ги нареждам в купа или по-голяма чиния и като заври водата на котлона прецеждам с черпак,отгоре с решетъчна лъжица врящ бульон и заливам топчетата, така не се слепват и развалят и след няколко черпака ги изсипвам в тенджерата. Към топчетата добавям и ориз. Като станат готови продуктите, застройвам- яйце,кис. мляко и малко оцет( за да не се пресече) . След това слагам ситно нарязан магданоз или чубрица. Ами май е това  Peace
Успех  Hug Ако има още нещо питай

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 1 446
Много точно ти е обяснила ive1ina има и други начини за да несе разкашкат топчетата. Най - важното е да ври добре супата със зеленчуците и топчетата да са размесени от чиста кайма , не като за кюфтета.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт