Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 дек. 2006, 10:31 ч.

Бясна съм....

 • 1 642
 • 28
 •   1
Отговори
 • Мнения: 203
Педагожката в яслата моля ви се, днес ми заяви , че не може вече да си носим любими играчки!!! Било декември!! Трябвало да се отучват вече!! Борис три месеца ми плаче сутрин и ако не го заведа с гуменото мише с огризаните ушички и надрасканата муцунка, с което спи, къпе се , яде нещата стават още по сложни. Та днес обут вече с пантофките САМ тръгна към врата, а тя го спира на входа и казва, "върни играчката на майка ти" той заплаква и се връща при мен. ЗАЩО!?!? е нужно това.  Ох как ми идваше да си го взема и да си се приберем в къщи. Какви са тези макаренковски методи, иначе може да се влиза с шише с биберон , а с любима играчка не може да се влиза.  Twisted Evil #Cussing out #2gunfire

# 1
 • Антверпен
 • Мнения: 1 744
Ами доколкото ни обясниха на родителите, това се прави защото другите деца като видят дете, което идва със собствената си играчка, първо че и те искат да си носят играчките, второ че искат да му я вземат. Общо взето настъпва хаос и госпожите не могат да се оправят. Но казаха, че изключения се правят за новите деца, които още не са свикнали.
Моята Вики също понякога си носи играчки, но задължително ги оставя в шкафчето в раничката след като ги покаже на госпожата / щото това й е мерака/. А откакто й взеха чисто новото пони, защото едно дете казало, че е негово и го счупили, вече не носи играчки.
Просто поговори с госпожите и им обясни, че трудно тръгва на детска и само така можеш да го навиеш. Още повече щом досега не са ти правили проблем.
Желая ти успех!
Peace

# 2
 • под голямата лоза
 • Мнения: 7 724
Педагожката в яслата моля ви се, днес ми заяви , че не може вече да си носим любими играчки!!! Било декември!! Трябвало да се отучват вече!! 

Аз май нещо не схващам Shocked Какво , като е декември? Shocked
И от какво да се отучват? Shocked Да играят ли? Shocked Shocked

С право си бясна Peace

В нашата ясла е практика децата да си носят играчки, че даже по някой път , дъщеря ми тръгва и с две #Crazy
Та това е детска ясла, а не казарма. Shocked

А щом детето иска да занесе играчка в яслата, то майката свиква с мисълтта, че може и да се повреди (играчката).  Shocked

Не разбирам ЗАЩО госпожите реагират така newsm78

# 3
 • София
 • Мнения: 382
И аз на твое място бих се ядосала Peace

Иван от както ходи на ясла,е неразделен с двама одърпани плюшковци,с тях спи,яде и никъде не мърда без тях.Как ще забранят да си носи играчката Rolling EyesИ от какво трябва да ги отучват newsm78

Слава богу в нашата ясла няма такива казармени правила.Даже сина ми няколко дена подред си носеше едно малко столче Shocked Госпожите като бяха видели ,че става явно проблем,го бяха оставили в гардеробчето Mr. Green

Не разбирам ЗАЩО госпожите реагират така newsm78

Е и аз това се чудя,а се падагози Shocked

# 4
 • sofia
 • Мнения: 1 423
И аз бих се вбесила  #Cussing out. Това е малко дете и е нормално да си наси любима играчка. Аз например му носех любимото одеало, с което заспиваше.

# 5
 • София
 • Мнения: 6 980
Мда... голяма 'педагожка' голямо чудо. После се чудя как така искат по-големи заплати?  newsm78  Като не са прочели и за това, което получават...

Говори с директорката.

Дариа е на градина от Април, когато беше на 1 г. и 11 месеца. Съвем до скоро си мъкнеше играчки най-различни и никога не са я връщали, макар в нейната градина да е позволено само в петък да се носи играчка. Има деца, които носят одеалца всеки ден...

Сега вече сама знае правилата и рядко иска книжка или играчка да носи. Но някак стана постепенно и естествено.

За мен това са глупави и излишни травми. Детето трябва да ходи с радост и удоволствие в яслата и градината, а не като на гадна работа.

# 6
 • Мнения: 3 847
Моят съвет също е да говориш с директорката. Недоумявам подобни "педагогически действия "... Като пример мога да кажа,че  ми е повече от непонятно да не допускат дете с лична играчка, но съвсем доброволно да приемат болни деца та дори с антибиотиците Crossing Arms

# 7
 • Мнения: 275
Що не вземете да отидете направо в инспектората и не кажете, че вие не искате да спазвате правилата на дет. градина.Ами разбира се, че няма да ходи повече с играчки, щом учителите са преценили, че детето трябва да свиква да се отделя от вас, с помощта на вас и тях, я не с помощта на играчки така ще бъде.Защо ми се струва, че не искаме да спазваме правила, веднага айде при директорката, при тоя , оня.Струва ми се , че всеки е недоволен от учителите, съди от своята камбанария, бърза с мнението и с изказванията. Честно казано, малко гнусно ми звучи, едно дете да разнася разни "плюшковци" насам натам и да се гуши после с тях.Какво би станало, ако всеки си носеше любимите неща в градината, как да ви опазят любимите вещи.После ще сте недоволни, че са ви пипали и съсипали играчките на ндецата и кой виновен пак някой друг.
Ами много важно че ще си вземете детето и ще се приберете-на кого ще накривите кепето-но колко възпитателна ще е постъпката ви в очите на детето.Не съм адвокат на учителите, нямям нищо общо с професията, но имам две деца в системата и никога не бързам, а преценявам и обмислям нещата. Случки е имало всякакви-извлечете полза от вашата, а не си усложнявайте живота, особено предпразнично.Извинете ме ако съм засегнала някого, нямам за цел да се заяждам или да обиждам  просто предлагам да се поразсъждава по друго яче.

# 8
 • Мнения: 1 364
Аз също не виждам проблем децата да си носят любимата играчка в яслата/градината.
Алекс всяка сутрин носи любимата си Цигулка и две плюшени мечета. Едното мече остава в шкафа, а другото мече и Цигулката ги взема с нея.
Другите деца също си носят играчки. Досега не е било проблем.
Децата се карат само за книжки.
Немога да си представя как ще отидем на градина без играчка....

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 4 067
Що не вземете да отидете направо в инспектората и не кажете, че вие не искате да спазвате правилата на дет. градина.Ами разбира се, че няма да ходи повече с играчки, щом учителите са преценили, че детето трябва да свиква да се отделя от вас, с помощта на вас и тях, я не с помощта на играчки така ще бъде.Защо ми се струва, че не искаме да спазваме правила, веднага айде при директорката, при тоя , оня.Струва ми се , че всеки е недоволен отучителите, съди от своята камбанария, бърза с мнението и с изказванията. Честно казано, малко гнусно ми звучи, едно дете да разнася разни "плюшковци" насам натам и да се гуши после с тях.Какво би станало, ако всеки си носеше любимите неща в градината, как да ви опазят любимите вещи.После ще сте недоволни, че са ви пипали и съсипали играчките на ндецата и кой виновен пак някой друг.
Ами много важно че ще си вземете детето и ще се приберете-на кого ще накривите кепето-но колко възпитателна ще е постъпката ви в очите на детето.Не съм адвокат на учителите, нямям нищо общо с професията, но имам две деца в системата и никога не бързам, а преценявам и обмислям нещата. Случки е имало всякакви-извлечете полза от вашата, а не си усложнявайте живота, особено предпразнично.Извинете ме ако съм засегнала някого, нямам за цел да се заяждам или да обиждам  просто предлагам да се поразсъждава по друго яче.

Не знам доколко нямаш общо със системата, но звучиш точно като обидена даскалица. И то точно като такава, която сама е измислила забраната да се носят играчки в градината.
По кое се разбира, че повече няма да ходят децата с играчки и че непременно така ще бъде?? Регламентирано ли е някъде, в правилник има ли го - обоснована ли е нуждата от това правило? И на база на какво е преценено, че удобството на учителките и невъзможността им да овладеят ситуацията са по-важни от травмата, която изпитва едно дете вследствие стреса от непознатата обстановка в която е попаднало.. След като не могат да се оправят въпросните възпитателки, очевидно е, че са негодни да упражняват тази професия. И центъра на проблема моментално се измества.
Едва ли тази забрана е провокирана от грижата на учителките, че "плюшковците" се разнасят навсякъде, а после се гушат от децата. Единствен мотив аз съзирам именно в нежеланието им да се разправят с усложненията породени от интереса на децата към чуждата играчка и нежеланието на собственика да си я даде. Но от възпитателите се очаква да са пригодни да овладяват всакакви ситуации. А интересът и удобството на детето е преди всичко. Мотивът пък да се отделят по-лесно от родителите по този начин честно казано е смехотворен.
Съмнявам се и, че има родител, който да е пуснал детенце с играчка и да не е ясно, че тя може да бъде повредена. Все пак това са деца, често пъти по много на куп и няма нищо по-нормално играчката да се счупи....


Извинете ме ако съм засегнала някого, нямам за цел да се заяждам или да обиждам  просто предлагам да се поразсъждава по друго яче

# 10
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 184
Моят син почти всеки ден си взима играчка (различна). Мъкнал е какво ли не - книжки, играчки, карти... Каквото му се изпречи сутрин на пътя. Всички деца от групата правят същото. Първата година носеше любимия си Мечо.
Директорката е забранила само играчки, които могат да наранят някого и играчки тип оръжия.


# 11
 • София
 • Мнения: 6 980
...но имам две деца в системата...

 Shocked Shocked Shocked

Ами ОК - нека твоите деца да са в 'системата'. Подчинявай се на измислени от учителката, с нищо не оправдани, глупави и ненужни правила... принуждавай и децата ти да вършат същото... Щом системата е по-важна от душевното равновесие на децата ти коя съм аз, че да те упреквам?  newsm78 Хора всякакви.

Нали обаче си наясно, че детско-яслената "система" е създадена да отглежда децата по възможно най-добрия за ДЕЦАТА начин.

От друга страна ако имам алтернативата да избирам спокойно и уравновесено дете пипащо и гушкащо гнусно-мръсна играчка и изрядно чисто и хичиенично такова, но с нарушен душевен комфорт - познай...  Предимство на съдържанието над формата - ако ме разбираш какво казвам все пак  Mr. Green

Последна редакция: пн, 11 дек 2006, 17:54 от Isa

# 12
 • София
 • Мнения: 6 980

И при нас са забранени тези. Директорката каза, че е против философията на градината.  Mr. Green

Не съм убедена, че така израстват пацифисти, но какво пък - дано  Peace
 

# 13
 • под голямата лоза
 • Мнения: 7 724

И как по- точно ТИ, която явно си наясно с доста неща , свързани със системата и доброто поведение на децата ни, ще обясниш на едно две-годишно дете защо не може да вземе със себе си любимата играчка на място, където се мъчим да го убедим колко е приятно. newsm78
.......И как, по- точно то ще те разбере правилно #Crazy


 

# 14
 • София
 • Мнения: 2 220
И за мен това е безумно. Е, какво много големи ли стават децата, щом са тръгнали на ясли?!  Close Rolling Eyes haley_2007, няма да мрънкам, ако са му счупили играчката, защото съм наясно, че това са ДЕЦА.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт