Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 дек. 2006, 21:01 ч.

Торта-дайте рецепти-да има шоко крем

  • 5 759
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 046
Моля ви дайте ми рецепти за торта, която да е със сметонов и шоколадов крем и да не е много трудна.... в сряда приятел има рожден ден и ми порача торта, а аз сега съм в процес на търсене на рецепта, която да ме удолетвори Laughing

# 1
  • Германия
  • Мнения: 899
Защо не пробваш шоколадовата торта с рула на Лео, страхотна е! Simple Smile

п.с. не по темата, но видях дърветата, които си правила за Коледния базар - невероятни са!

# 2
  • Мнения: 5 659
Блатове по желание, а крем - от разбита сметана с прибавен разтопен шоколад вътре  - просто е невероятно вкусен   Grinning

# 3
  • Мнения: 1 046
Умбра-мерси. Дъщеря ми е болна, иначе щях още да засадя Joy
Пеп-чо-а става ли със сухата сметана?
Мъжът на една приятелка намазва от моето стоене тук и  в гответе с мен, и понеже мъж ми не уважава моите произведения, аз ги раздавам-нещо като кетъринг се получи. Та той си пожела торта с блатове, и затова на Лео не става, но и нея ще  пробвам Joy

# 4
  • София
  • Мнения: 1 968
Не съм Пеп-чо, но на нас това ни е любимия крем и да кажа, че със суха сметана не става. На мен и Хоплата не ми харесва, само Президент признавам.  Grinning

# 5
  • Мнения: 1 046
А да питам Президент животинска или растителна е?
Защото гледах при Звездев един сладкар, който правеше шоко трюфели и той каза само с животинска че трябва да се приготвят.

# 6
  • Мнения: 5 659
Не съм Пеп-чо, но на нас това ни е любимия крем и да кажа, че със суха сметана не става. На мен и Хоплата не ми харесва, само Президент признавам.  Grinning

Шоши е права, че не става със суха сметана.
Обаче аз веднъж ползвах Хопла - готварска, но с добавка 4-5л захар, тъй като нямаше сладкарска Хопла и установих, че има разлика - тази за готвенето ми е по-добра (и повече бухва при биене, и по-вкусна ми е). Та вече нея ползвам

# 7
  • София
  • Мнения: 1 968
Хоплата е растителна, а Президента - животинска. Лично на мен Хоплата не ми харесва, но аз и маргарин не обичам, и растителния кашкавал ми е отврат... въпрос на вкус.

# 8
  • Мнения: 7 474
Моля ви дайте ми рецепти за торта, която да е със сметонов и шоколадов крем и да не е много трудна.... в сряда приятел има рожден ден и ми порача торта, а аз сега съм в процес на търсене на рецепта, която да ме удолетвори Laughing

Заповядай  Laughing  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.0

# 9
  • Мнения: 423
Тези са от Бон Апети.Първата с готови блатове е супер, на втората сЪм се наканила, но по нататък:


http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=115

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=140

А тези ти ги препоръчВам, особено първата.Аз съм обожател на шоколадови торти.



БРАЗИЛСКА ТОРТА
10яйца
1ч.ч.пудра захар
1ч.ч.кристална захар
1каф.ч.прясно мляко
3ч.ч. смлени орехи
2пак.кр.масло по 125гр.
3с.л.какао
3с.л.брашно
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.Към белтъците се добавя крис. захар, орехите и трите равни съпени лъжици брашно.От това се изпичат 4 блата в средна тавичка.Крема се приготвя като маслото се разбива с пудрата захар, прибавят се жълтъците.Отделно се кипват пр.мляко и какаото.Оставя се да изстине и се прибавя към сместа.


ФРЕНСКА ТОРТА
Готови блатове.Всеки блат се напръсква с подсладен разтвор от кафе.Блатовете се слепват с маслено-шоколадов крем.Тои се приготвя като към омекналото масло 250гр. се прибавя 200гр.пудра захар,прибавят се 2 яйца и се разбива до едноордна пухкава смес.Добавяме 3с.л.какао и 2 ванилии.От този крем и украсяваме.


# 10
  • Sofia
  • Мнения: 11 771
Ми то сигурно е късно ама ....много вкусна тортичкаGrinning

# 11
  • Мнения: 1 046
Благодарение на вас дами  bouquet

Торта Форум

Исках да направя торта за подарък и ето какво спретнах благодарение на вас

За блата:
2 яйца
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
30 мл. пр. мляко
100 гр. масло
50 мл. мазнина - олио или зехтин

За крема:
500 мл. сметана Президент
2 натурални шоколада
1 ч. ч. захар -разделя се на две
1 ванилия
20 гр. ром

За украса и сиропиране:
половин компот
кокосови стърготини
шоколадови пръчици
150 мл. пр. мляко
1 суха сметана

Приготвяне:

Смесваме брашното и захарта. Прибавямв маслото и смесваме, докато не стане сместа на трохи.





Прибавяме млякото и останалата мазнина.



Прибавяме яйцата



и в моя случай захарта, която забравих



Получава се меко и лепкаво тесто, достатъчно за изпичането на два блата. Когато слагате тестото в тавата, сложете преди това хартия за печене и го разстелете на пласт около 1 см. При печенето то само леко си се надува от примесите в брашното.



Разстопете шоколада на водна баня. Разделете сметаната на две равни части от по 250 мл. След като шоколада се разстопи го смесете със сметаната и половина от захарта. Сложете след като изстине в хладилник.



Това е изпеченият блат, който го сиропираме със соко от компота, в моя случай праскови и покриваме с нарязани на тънко плодове.





Разбиваме вече охладена смес от сметаната със шоколад



намазваме блата и поръсваме с кокосови стърготини.





Разбиваме другата част от сметаната с добавена ванилия и прибавяме рома, когато вече е разбита. Намазваме вторият блат, който сме сложили върху първият и внимавеме при слагането да не го счупим, както направих аз. Преди това сме сиропирали със сок и накрая нареждаме плодове.



Поръсваме с шоколадови пръчици.



Разбиваме сухата сметана според указанията и намазваме тортата.



Поръсваме с кокосови стърготини



Вече останалата декорация е ваше дело, аз спретнах това





Изглед от вътре


Последна редакция: ср, 13 дек 2006, 23:57 от freak_man

# 12
  • София
  • Мнения: 1 801
Мале, мале, мале  ooooh! Получих удавящо слюнкоотделяне  ooooh! Дали нещичко е останало от тортата  newsm78 Или да действам със страхотния нагледен урок newsm78

# 13
  • Мнения: 1 046
Ами незнам, аз вчера в 9 я занесох, рожденика живее на 5 мин. от нас, и както разбрах, още от дете има навика да яде по половин торта за закуска, така че едва ли....
Аз се справих с тортата и пържолите за 3 часа по часовник, но това е при положение, че не меся, а комбайна бърка продуктите.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт