Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 202
Имах един самотен патладжан и се чудех как да го сготвя, та ето какво сътворих днес:

Необходими продукти:

1 глава лук;
1-2 моркова;
1 патладжан;
1ч.ч. нарязани домати от консерва или пресни;
1 к.ч. ориз;
олио, чубрица, сол;
3-4 скилидки чесън или пресен;
пресен магданоз.

Начин на приготвяне:

Ситно нарязаният лук се запържва в олио или зехтин, прибавят се нарязаните моркови. След омекване на морковите се прибавя и нарязаният на кубчета патладжан с малко топла вода. Задушаваме до омекване на патладжана и прибавяме измития ориз с 1-2 к.ч. вода. Посоляваме, слагаме чубрицата и нарязания чесън. Когато водата поизври се сипват и нарязаните домати със сока. Оставяме на бавен огън да поври. Разбърква се периодично. Ако е необходимо се сипва още вода или доматен сок. Когато и оризът е готов, изключваме и поръсваме обилно с нарязан магданоз.

Да ви е сладко!
  chef
Цитирай

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Мммммм, вкусно Smile Аз правя подобно нещо, но вместо ориз му слагам картофи. Може и с няколко патладжана. Това е любимата манджичка на мъжото. Като го питам какво му се яде това му е първото на устата Smile Сега се замислям, че он месец-два не съм го готвила. Ама то от къде да купя патладжан???
Цитирай

out of space

Мнения: 7 333
Като казахте патладжани.

Имамбаялдъ

4 патладжана
1 буркан домати
400 грама кайма
2 глави чесън
1 глава лук
2 моркова
сол, олио, чубрица, джоджен, черен пипер, червен пипер

Патладжаните се срязват на две по дължина. С остър нож се нацепва вътрешността на каре и обилно се намазват със сол от вътрешната страна.
Поставят се в съд вертикално и се забравят за два часа.
После се изтискват от горчивия сок и вътрешността се издълбава с лъжица (видът на патладжаните трябва да наподобява лодки)
Запържва се нарязания лук със вътрешността на патладжаните и нарязаните моркови, добавя се каймата и подправките.
В намазнена тава се слагат патладжаните и се пълнят със сместта. Отгоре се нареждат обелените цели скалидки чесън и се добавят по две- три суп. лъжици домати. Ръсва се с малко олио отгоре.
Пече се по средата на фурната на 180- 200 градуса, "отгоре и отдолу".

Много е вкусно!  Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Цитат на: Erica
Като казахте патладжани.

Имамбаялдъ



Ерика,

ИМАМБАЯЛДЪ не е ли ястие само със зеленчуци?

Аз мислех, че е накратко:
ред запържени патладжани, ред задушен лук, моркови, целина, домати и т.н. ...?
Цитирай

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Не, Гвендолин Very Happy Позволявам си да отговоря от името на Ерика. Това, за което говориш е Турлю гювеч Wink , а Имамбаялдъ-то е точно по рецептата Smile Само дето може всичко да се нареже и да се сложи в голям гювеч.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 333
Не е проблем да се направи рецептата и без кайма- и така е вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.