Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

Пловдив

Мнения: 392
Може ли да приготвя бакалавата тези дни и да я залея със сироп преди коледа? И ако да как трябва да я съхранявам?
Благодаря ви предварително  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 748
Като изстине съвсем, завий в найлонова торба и готово. Ще издържи.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 494
Може да я оставиш няколко дена да изсъхне добре и тогава да я прибереш в найлонова торбичка. После, когато я залееш със сироп, ще поеме по-добре и няма да се разкашка.  Wink Very Happy
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
blagodarq Wi!
Акъде да я държа - на терасата, в хладилник Thinking
Цитирай

у нас!

Мнения: 28
Ако хладилника ти е "no frost" слагай ги там,ако не е по-добре в торбичка и в шкафа.
Цитирай

USА

Мнения: 1 435
Няма нужда от хладилник според мен. То баклавата е кори и орехи - няма какво да се развали. Само я завий с найлон както казаха другите  Very Happy
Цитирай


Мнения: 415
        Да попитам и аз.. Smile  Какви кори ползвате за баклавата?
Цитирай

USА

Мнения: 1 435
        Да попитам и аз.. Smile  Какви кори ползвате за баклавата?

Като бях в България, ползвах Белла  Peace.
Цитирай

у нас!

Мнения: 28
        Да попитам и аз.. Smile  Какви кори ползвате за баклавата?
Аз ги приготвям с обикновенни тракийски кори-белла са ми малко мазни.Тези обикновенните са тънки и стават хрупкави.Пекат се на ниска темп. Smile
Цитирай


Мнения: 415
        Бела от тези дето сега са с късмети ли? Имаше по едно време на Бела кори за баклава, бяха малко по-дебели, аз съм правила баклава с тях като една кора я сгъвах на две. Предполагам че и с другите видове кори се процедира така. Има и едни малки - водят се фини точени кори - някой пробвал ли е със тях?

   
Цитирай

София

Мнения: 115
Съвсем пресен пример относно твоето питане - имаме колежка туркиня, която сама си точи корите и прави баклава. Почерпи ни за рождения си ден с баклава нейно производство и понеже беше петък и ние не успяхме да изядем цялата тава, затова я завихме и я оставихме за понеделник. В понеделник беше мухлясала. Та сама прецени дали да я приготвяш сега.
Цитирай

USА

Мнения: 1 435
Съвсем пресен пример относно твоето питане - имаме колежка туркиня, която сама си точи корите и прави баклава. Почерпи ни за рождения си ден с баклава нейно производство и понеже беше петък и ние не успяхме да изядем цялата тава, затова я завихме и я оставихме за понеделник. В понеделник беше мухлясала. Та сама прецени дали да я приготвяш сега.

Да, обаче баклавата, за която говориш вече е била залята. aneleto смята да я съхранява още незалята - при нея няма откъде да се вземе влага, че да мухляса.
Цитирай
Здравейте.
Аз за баклавата. Ако сложите в сиропа 1 с.л. мед ще стане божествена. Опитайте.
Цитирай

USА

Мнения: 1 435
Здравейте.
Аз за баклавата. Ако сложите в сиропа 1 с.л. мед ще стане божествена. Опитайте.

По този повод се сетих, че в темата за баклавата която се затри, natalyna каза че добавя лимонтозу в сиропа за да не се захаросва Peace
Цитирай

Кацнала на едно дърво.

Мнения: 3 128
Мухлясала е, защото сте я завили.  Wink
Майка ми прави баклава десетина дни преди празниците и си стои на хладно, сиропирана. Не я завива с нищо.
Тази година и аз смятам да правя, пък да видим моята каква ще стане. Rolling Eyes
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора