Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 6 098
Не знам дали е пускана тази статия, но много ми харесаха нещата в нея, мисля че ще е от полза на майките с две и повече деца, които са в непрестанен спор и конкуренция.
Самата аз имам сестра по-малка с 6 години, общо взето ни третираха еднакво, но все пак има някои неща, които май всички родители правят.

http://udoma.com/?view=material&cat=6&itype=&info=839

# 1
  • Мнения: 11 610
Благодаря за статията! Ще я прочета още един път внимателно. Има хубави моменти в нея.

Аз много се притеснявам за отношенията между първото и второто ми дете - все се дразнят и бият, но все пак си мисля,че дълбоко в себе си те се обичат! Няма универсална рецепта за децата ни, но дано ние родителите съумеем да ги научим да си помагат, да се уважават и да се обичат!

# 2
  • Мнения: 292
Благодаря за статията. Намирам я доста актуална и полезна. За съжаление е много трудно да се отнасяш с децата си еднакво, защото те самите са много различни... Аз самата се опитвам да съм максимално балансирана и справедлива.

# 3
  • Dania
  • Мнения: 2 757
Като бъдеща майка на второ дете ми е интересно дали наистина ще обичам децата си еднакво или едното ще ми е по-свидно. Разбираемо е да се отнасям към тях различно, защото поведението ми ще бъде обусловено разбира се и от тяхното поведение и отношение към мен, което предполагам ще е различно. Но ме интересува дали е възможно да си обичаш децата еднакво силно  newsm78. Сега си мисля, но не мога да стигна до извод. Примерно преди да ми се роди първото дете, не вярвах, че е възможно да обичам някой повече от мъжа си или поне колкото него. Оказа се може  Embarassed. Сега по същия начин ми е трудно да повярвам, че мога да обичам другото ми дете толкова колкото обичам сина си или повече.  Та такива мисли ме човъркат  newsm78

# 4
  • usa
  • Мнения: 3 491
Един от начините според мене е родителите и други представители на родата да успеят да надмогнат собствения си егоцентризъм и да подхождат към децата като към индивидуалности, а не да се взират в това кой на кого прилича и оттам да си определят отношението.  Особено разни изцепки от рода на "Ти на кого си момчето/момичето ..." ми се струват направо грозни. Или друга грозотийка: по-лесното за гледане от хамалогична гледна точка дете да бъде предпочитано и определяно като 'по-добро".
Що се отнася до моето семейство, като че ли засега се справяме. Не че не се карат понякога, но поне за настоящия етап мога да кажа "да, обичат се". Имам и свидетели, и веществени доказателства за случая.

# 5
  • У дома
  • Мнения: 1 734
Според мен, много е важно родителите да са коректни и обективни. Децата усещат кога има честност в отношенията и кога няма.
Моите деца са много влюбени един в друг и аз лично много се надявам да е все така, но гаранция няма. Ние се опитваме да си обосноваваме логически постъпките пред децата и засега това работи.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт