«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора

¬арна

ћнени€: 918
 chef Embarassed
÷итирай

—офи€

ћнени€: 897
ами може да го направиш като направиш обикновен пандишпанен блат, намазваш го със сладко от €годи и го завиваш на руло.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 12 308

ѕандишпанено руло

100 гр  брашно
  50 гр  масло
4-5 бр.  €йца
125 гр  пудра захар / по 25-30 гр. на €йце/
1 ванили€

или

4 - 5 €йца
1 ч.ч брашно
1 ч.ч  захар
1 ванили€

ѕече се на харти€.

ѕѕ преди да намашеш със сладко, може да сложиш малко бита сметана - става супер.
÷итирай

Gabrowo->Sofia

ћнени€: 1 430
...преди да намашеш със сладко, може да сложиш малко бита сметана - става супер.
взе ми го от устата  Very Happy тъкмо щ€х да пиша точно такъв съвет
÷итирай

Ќ€къде на път....

ћнени€: 9 413
denis_d, а н€ма ли набухвател в рулото?

јз го прав€ така:
4 €йца
1ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванили€

–азстила се в правоъгълна тава върху харти€ за печене. ѕече се 10 мин. на 220 градуса при предварително загр€та фурна. ќтлепва се от харти€та, маже се със сладко и се навива. ƒобър апетит!
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 124
–уло:
за блата:
4 €йца
12 суп. лъжици захар
1 суп. лъжица олио

12 суп. лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванили€
–азбиват се €йцата, захарта и олиото. ƒобав€т се по лъжица брашното, бакпулвера и ванили€та. ѕече се в тава на дъното, на ко€то сме поставили харти€, намазана с олио. »зпечени€т блат се обръща върху мокра кърпа и се навива, остав€ се така близо минута. Ќамазва ме го с сладко или крем и отново навиваме.

ето снимка:
÷итирай

Sofia

ћнени€: 7 011
ами може да го направиш като направиш обикновен пандишпанен блат, намазваш го със сладко от €годи и го завиваш на руло.

“очно! Smile

≈то и от мен руло, пък вс€ко такова, можеш да намажеш не само със сладко от €годи ами с каквото ти кефне Very Happy



ѕандишпаново руло
÷итирай

“ам край гората

ћнени€: 202
ћили мами, пробвах , стана от раз, из€дохме го , доволни сме! ƒа сте ми живи и здрави!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 12 308
denis_d, а н€ма ли набухвател в рулото?
јз не слагам, защото пон€кога ми се надува неравномерно.
÷итирай

–усе

ћнени€: 186
довечера съм решила да прав€ такова руло, но мол€ ви се, кажете ми мога ли вместо харти€ да ползвам алуминиево фолио и тр€бва ли да го мажа с олио.  Embarassed
„е н€мам иде€ каква е та€ харти€ за печене newsm78

Ѕлагодар€ ви
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 717
Не съм много сигурна, че хартията за печене може да се замени с фолиото. Точно на Фино има и хартия за печене, прилича на оризовата хартия навремето /пък може и точно това да е Embarassed/ или на паус.


Аз предлагам друг вариант на руло с ягоди - като рулото не се прави от пандишпанов блат, а от палачинково тесто, което се излива в тава с повечко масло и се запича във фурната. Става невероятно вкусно.
÷итирай

“ам край гората

ћнени€: 202
јз н€мах харти€ за печене и изполвх обикновена принтерна харти€-ј 4, ко€то намаслих с олио. Ћошо ,че не усп€х да заснема рулото, но наистина беше вкусно!
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 124
ћоже да ви се стори смешно, но на мен магазинерката в квартални€ магазин ми дава по едно листче харти€, от тази с ко€то завиват саламите и наденичките при покупка. ‘ормата на листа пасва идеално на тавата, ко€то ползвам. Very Happy
÷итирай

дето и гарга не каца

ћнени€: 450
ћммм,много сладка темичка.ќтдавна не съм правила руло,ще се поправ€ още утре.јз като н€мам специална харти€ изр€звам вестник по тавата и омазвам с олио от двете страни,и готово.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора