Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора
 chef Embarassed
Цитирай


ами може да го направиш като направиш обикновен пандишпанен блат, намазваш го със сладко от ягоди и го завиваш на руло.
Цитирай



Пандишпанено руло

100 гр  брашно
  50 гр  масло
4-5 бр.  яйца
125 гр  пудра захар / по 25-30 гр. на яйце/
1 ванилия

или

4 - 5 яйца
1 ч.ч брашно
1 ч.ч  захар
1 ванилия

Пече се на хартия.

ПП преди да намашеш със сладко, може да сложиш малко бита сметана - става супер.
Цитирай


...преди да намашеш със сладко, може да сложиш малко бита сметана - става супер.
взе ми го от устата  Very Happy тъкмо щях да пиша точно такъв съвет
Цитирай


denis_d, а няма ли набухвател в рулото?

Аз го правя така:
4 яйца
1ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Разстила се в правоъгълна тава върху хартия за печене. Пече се 10 мин. на 220 градуса при предварително загрята фурна. Отлепва се от хартията, маже се със сладко и се навива. Добър апетит!
Цитирай


Руло:
за блата:
4 яйца
12 суп. лъжици захар
1 суп. лъжица олио

12 суп. лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
Разбиват се яйцата, захарта и олиото. Добавят се по лъжица брашното, бакпулвера и ванилията. Пече се в тава на дъното, на която сме поставили хартия, намазана с олио. Изпеченият блат се обръща върху мокра кърпа и се навива, оставя се така близо минута. Намазва ме го с сладко или крем и отново навиваме.

ето снимка:
Цитирай


ами може да го направиш като направиш обикновен пандишпанен блат, намазваш го със сладко от ягоди и го завиваш на руло.

Точно! Smile

Ето и от мен руло, пък всяко такова, можеш да намажеш не само със сладко от ягоди ами с каквото ти кефне Very Happy



Пандишпаново руло
Цитирай


Мили мами, пробвах , стана от раз, изядохме го , доволни сме! Да сте ми живи и здрави!
Цитирай


denis_d, а няма ли набухвател в рулото?
Аз не слагам, защото понякога ми се надува неравномерно.
Цитирай


довечера съм решила да правя такова руло, но моля ви се, кажете ми мога ли вместо хартия да ползвам алуминиево фолио и трябва ли да го мажа с олио.  Embarassed
Че нямам идея каква е тая хартия за печене newsm78

Благодаря ви
Цитирай


Не съм много сигурна, че хартията за печене може да се замени с фолиото. Точно на Фино има и хартия за печене, прилича на оризовата хартия навремето /пък може и точно това да е Embarassed/ или на паус.


Аз предлагам друг вариант на руло с ягоди - като рулото не се прави от пандишпанов блат, а от палачинково тесто, което се излива в тава с повечко масло и се запича във фурната. Става невероятно вкусно.
Цитирай


Аз нямах хартия за печене и изполвх обикновена принтерна хартия-А 4, която намаслих с олио. Лошо ,че не успях да заснема рулото, но наистина беше вкусно!
Цитирай


Може да ви се стори смешно, но на мен магазинерката в кварталния магазин ми дава по едно листче хартия, от тази с която завиват саламите и наденичките при покупка. Формата на листа пасва идеално на тавата, която ползвам. Very Happy
Цитирай


Мммм,много сладка темичка.Отдавна не съм правила руло,ще се поправя още утре.Аз като нямам специална хартия изрязвам вестник по тавата и омазвам с олио от двете страни,и готово.
Цитирай


1-13 от 13 отговора