Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 дек. 2006, 12:20 ч.

някой ще ми каже ли рецепта за руло със сладко от ягоди

  • 20 131
  • 13
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 918
  chef Embarassed

# 1
  • София
  • Мнения: 902
ами може да го направиш като направиш обикновен пандишпанен блат, намазваш го със сладко от ягоди и го завиваш на руло.

# 2
  • София
  • Мнения: 22 660

Пандишпанено руло

100 гр  брашно
  50 гр  масло
4-5 бр.  яйца
125 гр  пудра захар / по 25-30 гр. на яйце/
1 ванилия

или

4 - 5 яйца
1 ч.ч брашно
1 ч.ч  захар
1 ванилия

Пече се на хартия.

ПП преди да намашеш със сладко, може да сложиш малко бита сметана - става супер.

# 3
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 432
...преди да намашеш със сладко, може да сложиш малко бита сметана - става супер.
взе ми го от устата  Grinning тъкмо щях да пиша точно такъв съвет

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 299
denis_d, а няма ли набухвател в рулото?

Аз го правя така:
4 яйца
1ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Разстила се в правоъгълна тава върху хартия за печене. Пече се 10 мин. на 220 градуса при предварително загрята фурна. Отлепва се от хартията, маже се със сладко и се навива. Добър апетит!

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 131
Руло:
за блата:
4 яйца
12 суп. лъжици захар
1 суп. лъжица олио

12 суп. лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
Разбиват се яйцата, захарта и олиото. Добавят се по лъжица брашното, бакпулвера и ванилията. Пече се в тава на дъното, на която сме поставили хартия, намазана с олио. Изпеченият блат се обръща върху мокра кърпа и се навива, оставя се така близо минута. Намазва ме го с сладко или крем и отново навиваме.

ето снимка:

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 11 771
ами може да го направиш като направиш обикновен пандишпанен блат, намазваш го със сладко от ягоди и го завиваш на руло.

Точно! Simple Smile

Ето и от мен руло, пък всяко такова, можеш да намажеш не само със сладко от ягоди ами с каквото ти кефне Grinning



Пандишпаново руло

# 7
  • Там край гората
  • Мнения: 202
Мили мами, пробвах , стана от раз, изядохме го , доволни сме! Да сте ми живи и здрави!

# 8
  • София
  • Мнения: 22 660
denis_d, а няма ли набухвател в рулото?
Аз не слагам, защото понякога ми се надува неравномерно.

# 9
  • Русе
  • Мнения: 188
довечера съм решила да правя такова руло, но моля ви се, кажете ми мога ли вместо хартия да ползвам алуминиево фолио и трябва ли да го мажа с олио.  Embarassed
Че нямам идея каква е тая хартия за печене newsm78

Благодаря ви

# 10
  • София
  • Мнения: 10 860
Не съм много сигурна, че хартията за печене може да се замени с фолиото. Точно на Фино има и хартия за печене, прилича на оризовата хартия навремето /пък може и точно това да е Embarassed/ или на паус.


Аз предлагам друг вариант на руло с ягоди - като рулото не се прави от пандишпанов блат, а от палачинково тесто, което се излива в тава с повечко масло и се запича във фурната. Става невероятно вкусно.

# 11
  • Там край гората
  • Мнения: 202
Аз нямах хартия за печене и изполвх обикновена принтерна хартия-А 4, която намаслих с олио. Лошо ,че не успях да заснема рулото, но наистина беше вкусно!

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 131
Може да ви се стори смешно, но на мен магазинерката в кварталния магазин ми дава по едно листче хартия, от тази с която завиват саламите и наденичките при покупка. Формата на листа пасва идеално на тавата, която ползвам. Grinning

# 13
  • в къщи
  • Мнения: 450
Мммм,много сладка темичка.Отдавна не съм правила руло,ще се поправя още утре.Аз като нямам специална хартия изрязвам вестник по тавата и омазвам с олио от двете страни,и готово.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт