Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора

Варна

Мнения: 918
 chef Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 896
ами може да го направиш като направиш обикновен пандишпанен блат, намазваш го със сладко от ягоди и го завиваш на руло.
Цитирай

София

Мнения: 11 933

Пандишпанено руло

100 гр  брашно
  50 гр  масло
4-5 бр.  яйца
125 гр  пудра захар / по 25-30 гр. на яйце/
1 ванилия

или

4 - 5 яйца
1 ч.ч брашно
1 ч.ч  захар
1 ванилия

Пече се на хартия.

ПП преди да намашеш със сладко, може да сложиш малко бита сметана - става супер.
Цитирай

Gabrowo->Sofia

Мнения: 1 430
...преди да намашеш със сладко, може да сложиш малко бита сметана - става супер.
взе ми го от устата  Very Happy тъкмо щях да пиша точно такъв съвет
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 9 372
denis_d, а няма ли набухвател в рулото?

Аз го правя така:
4 яйца
1ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Разстила се в правоъгълна тава върху хартия за печене. Пече се 10 мин. на 220 градуса при предварително загрята фурна. Отлепва се от хартията, маже се със сладко и се навива. Добър апетит!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 124
Руло:
за блата:
4 яйца
12 суп. лъжици захар
1 суп. лъжица олио

12 суп. лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
Разбиват се яйцата, захарта и олиото. Добавят се по лъжица брашното, бакпулвера и ванилията. Пече се в тава на дъното, на която сме поставили хартия, намазана с олио. Изпеченият блат се обръща върху мокра кърпа и се навива, оставя се така близо минута. Намазва ме го с сладко или крем и отново навиваме.

ето снимка:
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 763
ами може да го направиш като направиш обикновен пандишпанен блат, намазваш го със сладко от ягоди и го завиваш на руло.

Точно! Smile

Ето и от мен руло, пък всяко такова, можеш да намажеш не само със сладко от ягоди ами с каквото ти кефне Very Happy



Пандишпаново руло
Цитирай

Там край гората

Мнения: 202
Мили мами, пробвах , стана от раз, изядохме го , доволни сме! Да сте ми живи и здрави!
Цитирай

София

Мнения: 11 933
denis_d, а няма ли набухвател в рулото?
Аз не слагам, защото понякога ми се надува неравномерно.
Цитирай

Русе

Мнения: 186
довечера съм решила да правя такова руло, но моля ви се, кажете ми мога ли вместо хартия да ползвам алуминиево фолио и трябва ли да го мажа с олио.  Embarassed
Че нямам идея каква е тая хартия за печене newsm78

Благодаря ви
Цитирай

София

Мнения: 6 527
Не съм много сигурна, че хартията за печене може да се замени с фолиото. Точно на Фино има и хартия за печене, прилича на оризовата хартия навремето /пък може и точно това да е Embarassed/ или на паус.


Аз предлагам друг вариант на руло с ягоди - като рулото не се прави от пандишпанов блат, а от палачинково тесто, което се излива в тава с повечко масло и се запича във фурната. Става невероятно вкусно.
Цитирай

Там край гората

Мнения: 202
Аз нямах хартия за печене и изполвх обикновена принтерна хартия-А 4, която намаслих с олио. Лошо ,че не успях да заснема рулото, но наистина беше вкусно!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 124
Може да ви се стори смешно, но на мен магазинерката в кварталния магазин ми дава по едно листче хартия, от тази с която завиват саламите и наденичките при покупка. Формата на листа пасва идеално на тавата, която ползвам. Very Happy
Цитирай

дето и гарга не каца

Мнения: 450
Мммм,много сладка темичка.Отдавна не съм правила руло,ще се поправя още утре.Аз като нямам специална хартия изрязвам вестник по тавата и омазвам с олио от двете страни,и готово.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора