Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Клюкарник
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора


Мнения: 27
Здравейте!
Знае ли някои от вас какви са основните изискваня към заведенията за бързо хранене.
Предварително благодаря на всички, които ще ми отговорят.
Цитирай


Мнения: 98
За HACCP ли питаш или по принцип искаш да регистрираш заведение?
Цитирай

София

Мнения: 1 396
Мисля, че всички изсиквания са поместени в закона за туризма, който включва категоризиране на всички тип заведения. Пробвай там http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/31430.html
Цитирай


Мнения: 27
Мисля, че вече съм експерт по HACCP  Wink - става въпрос за регистриране на заведение  chef.
Цитирай


Мнения: 98
Регистрацията зависи от общината, в която ще се извършва дейността, но все пак стъпките са:

1. Ако няма проекти за преустройство от предишен наемател/собственик за същата дейност, която ще извършваш, се правят такива: Електрическа част, ВиК част, ОиВ част

2. Съгласуване на проектите в ВиК (Софийска вода), Електроснабдяване, Пожарна, РИОСВ, ДВСК (ако ще се продават храни с животински произход)

3. Издаване на разрешителни въз основа на съгласуваните проекти от РИОСВ (сега се нарича регистрация и се изисква и система за самоконтрол), Пожарна; договори с ВиК и Електрото

4. Одобряване на проектите от Архитектурен отдел на общината

5. Категоризация на заведението

6. Въз основа на горните документи се издава лиценз за търговска дейност на заведението от търговски отдел на общината

7. Въз основа на лиценза за търговска дейност се издават лицензи за продажба на алкохол и цигари (при теб може и без тях).

Най-грубо това е. Ако съм изпуснал нещо, ще ме извиняваш, но не съм се занимавал с тази дейност от 2 години.
Цитирай


Мнения: 10 631
Става дума според мен за въвеждане на добри производствени практики, добри хигиенни практики и предпоставящ план за НАССР. Това е системата за безопасност на произвежданите и предлагани храни .
Цитирай


Мнения: 98
Става дума според мен за въвеждане на добри производствени практики, добри хигиенни практики и предпоставящ план за НАССР. Това е системата за безопасност на произвежданите и предлагани храни .
Мисля, че вече съм експерт по HACCP  Wink - става въпрос за регистриране на заведение  chef.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора