Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-12 от 12 отговора

София

Мнения: 1 320
...това е и въпроса дайте идеи !  chef
Майка ми иска нещо по засукано като за пред бъдещата снаха  Flutter
Цитирай


Мнения: 183
700 гр свинско месо, обезкостено; 300г пресни гъби, нарязани на филийки; брашно;6 с.л. зехтин; 2 скилидки чесън,счукани;3 глави лук;2 дафинови листа;2чаши бяло вино;1 връзка магданоз;щипка риган, щипка майоран.
Запържваш оваляното в брашно месо в зехтина, докато се зачерви и го изваждаш.
След това запържваш чесъна, лука и дафиновия лист, добавяш половината от гъбите, ригана и виното, след десетина минути добавяш и месото. Задушаваш около 30-45 минути.Изваждаш месото и пасираш гъбите със соса. Връщаш месото, прибавяш майорана и останалите гъби. Продължаваш да готвиш, докато месото стане крехко.Сервираш пържолите, поляти с гъбения сос и поръсени с магданоз.
« Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 19:04 от Black diamond »
Цитирай

София

Мнения: 11 447
Пържолите   на много тънко  нарязани + пикантина.
Пържа  до златисто или пека във фурна.
 В мазнина където са пържени/печени/ - пържа  нарязаните гъби. Добавям малко сметана / или брашно/.  Добавям  100- 200 мл.вода,   Слагам  пържолите и оставяме да поври със соса 5 мин.
Поръсвам с магданоз и черен пипер.
Цитирай


Мнения: 137
Ако не ви е много тежко, у нас любимото свинско с гъби го готвим със сметана.
В една йенска тенджера нареждаш ред овкусени пържоли, ред гъби, ред топено сирене, ред заквасена сметана. Слага се малко вода и се оставя да ври.
Няма такава вкусотия!!!
 eat newsm22
Цитирай

София

Мнения: 1 320
shina 
 дай малко пропорции ...за колко месо ...колко сметана?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
За мен класика са си пържолите в тава на фурна  Party
Предварително ги начуквам малко, напоявам ги със соев сос, черен пиепр, пикантина или вегета (или само сол) и ги оставям няколко часа така. След това в една тавика сипваш мъъъничко мазнина, съвсем малко, че и пържолите ще пуснат, малко бира и една кафена чашка с бульон, след това слагаш пържолите и наоколо редиш гъбките, също поръсени с черен пипер. Разбъркваш по време на печенето. Аз ги комбинирам и с кубчета картофки  Peace
Цитирай

София

Мнения: 385
Много хубаво става и с гъбена крем супа. Слагаш в тава и заливаш с гъбената крем супа разредена с вода.
Цитирай

Варна

Мнения: 11
ето и моята рецепта .
 Начукваш свинските пържоли ,овкусяваш ги ,като внимаваш със солта и ги слагаш в тава да се изпекат с малко водичка . През това време си приготвяш соса  по следния начин .
 В тенджера  забърквашш сос бешамел - прясно мляко с препечено брашно . Към него добавяш  стрити скилидки чесън , гъби и кисели краставички , нарязани като за руска салата -на ситно . Нека да поври малко - колкото за брашното -5 минути на слаб огън . С този сос  заливаш пържолите в тавата и ги мяташ отново във фурната . Когато се запекат -са готови .
 Ако обичате пържено - пържолите вместо да ги печеш в началото - можеш да ги запържиш . Но аз лично този вариянт - не го харесвам , защото поемат и мазнина .   Вариянти за украса- много !
 Само да те предупредя ,че чесъна докато се пече и ври - мирише ,но за сметка на това- пържолите стават супер !
Цитирай


Мнения: 6 461
 chef  Филе с гъби


Пържолите предварително ги начуквам и овкусявам със сол на вкус и малко чер пипер(не използвам никакви други подправки)
Запържвам ги една по една в тиган с малко мазнина ,но сами за по-минутка в следствие на което лекичко побеляват.
След това ги прехвърлям в тавичка .
Гъбите ги нарязвам и ги слагам при пържолките след което добавям вода колкото да се облеят.
Докато се пекат във фурната правя сос бешамел.
Докато съм направила соса пържолите във фурната са готови и почти водичка не е останала в тавичката .
Слагам соса в тавичката при пържолките и гъбките и оставям във фурната за около десетина минутки.




 chefПък ей това на ако не го направя. eat
Ако не ви е много тежко, у нас любимото свинско с гъби го готвим със сметана.
В една йенска тенджера нареждаш ред овкусени пържоли, ред гъби, ред топено сирене, ред заквасена сметана. Слага се малко вода и се оставя да ври.
Няма такава вкусотия!!!
 eat newsm22
Цитирай

Русе

Мнения: 1 154
Рецепта няма да дам, само да добавя, че ако се накиснат предварително пържолите в соев сос, стават убийствено крехки! Последния път така ги ядохме и се заклевам, че по-вкусни пържоли не бях яла!  Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 320
Рецепта няма да дам, само да добавя, че ако се накиснат предварително пържолите в соев сос, стават убийствено крехки! Последния път така ги ядохме и се заклевам, че по-вкусни пържоли не бях яла!  Hug
за колко време?
Цитирай

Русе

Мнения: 1 154
половин-един час  newsm78 нямам спомен.... Просто ги оставяш така поляти със сос и си приготвяш другите неща... + още малко време  Thinking Не съм засичала, но едва ли е било повече от час и половина  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 6 115
Потвърждавам за соевия сос Peace, а също така вместо него може да ги накиснеш с новият Унисос на Маги Peace Peace Peace аз пък по-вкусни от накиснатите с него на съм яла...жестоки просто Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-12 от 12 отговора