«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-12 от 12 отговора

—офи€

ћнени€: 1 320
...това е и въпроса дайте идеи !  chef
ћайка ми иска нещо по засукано като за пред бъдещата снаха  Flutter
÷итирай


ћнени€: 183
700 гр свинско месо, обезкостено; 300г пресни гъби, нар€зани на филийки; брашно;6 с.л. зехтин; 2 скилидки чесън,счукани;3 глави лук;2 дафинови листа;2чаши б€ло вино;1 връзка магданоз;щипка риган, щипка майоран.
«апържваш овал€ното в брашно месо в зехтина, докато се зачерви и го изваждаш.
—лед това запържваш чесъна, лука и дафинови€ лист, добав€ш половината от гъбите, ригана и виното, след десетина минути добав€ш и месото. «адушаваш около 30-45 минути.»зваждаш месото и пасираш гъбите със соса. ¬ръщаш месото, прибав€ш майорана и останалите гъби. ѕродължаваш да готвиш, докато месото стане крехко.—ервираш пържолите, пол€ти с гъбени€ сос и поръсени с магданоз.
« ѕоследна редакци€: вт, 12 дек 2006, 19:04 от Black diamond »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 12 987
ѕържолите   на много тънко  нар€зани + пикантина.
ѕържа  до златисто или пека във фурна.
 ¬ мазнина където са пържени/печени/ - пържа  нар€заните гъби. ƒобав€м малко сметана / или брашно/.  ƒобав€м  100- 200 мл.вода,   —лагам  пържолите и остав€ме да поври със соса 5 мин.
ѕоръсвам с магданоз и черен пипер.
÷итирай


ћнени€: 139
јко не ви е много тежко, у нас любимото свинско с гъби го готвим със сметана.
¬ една йенска тенджера нареждаш ред овкусени пържоли, ред гъби, ред топено сирене, ред заквасена сметана. —лага се малко вода и се остав€ да ври.
Ќ€ма такава вкусоти€!!!
 eat newsm22
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 320
shina 
 дай малко пропорции ...за колко месо ...колко сметана?
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 505
«а мен класика са си пържолите в тава на фурна  Party
ѕредварително ги начуквам малко, напо€вам ги със соев сос, черен пиепр, пикантина или вегета (или само сол) и ги остав€м н€колко часа така. —лед това в една тавика сипваш мъъъничко мазнина, съвсем малко, че и пържолите ще пуснат, малко бира и една кафена чашка с бульон, след това слагаш пържолите и наоколо редиш гъбките, също поръсени с черен пипер. –азбъркваш по време на печенето. јз ги комбинирам и с кубчета картофки  Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 528
ћного хубаво става и с гъбена крем супа. —лагаш в тава и заливаш с гъбената крем супа разредена с вода.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 11
ето и мо€та рецепта .
 Ќачукваш свинските пържоли ,овкус€ваш ги ,като внимаваш със солта и ги слагаш в тава да се изпекат с малко водичка . ѕрез това време си приготв€ш соса  по следни€ начин .
 ¬ тенджера  забърквашш сос бешамел - пр€сно мл€ко с препечено брашно .  ъм него добав€ш  стрити скилидки чесън , гъби и кисели краставички , нар€зани като за руска салата -на ситно . Ќека да поври малко - колкото за брашното -5 минути на слаб огън . — този сос  заливаш пържолите в тавата и ги м€таш отново във фурната .  огато се запекат -са готови .
 јко обичате пържено - пържолите вместо да ги печеш в началото - можеш да ги запържиш . Ќо аз лично този вари€нт - не го харесвам , защото поемат и мазнина .   ¬ари€нти за украса- много !
 —амо да те предупред€ ,че чесъна докато се пече и ври - мирише ,но за сметка на това- пържолите стават супер !
÷итирай


ћнени€: 6 461
 chef  ‘иле с гъби


ѕържолите предварително ги начуквам и овкус€вам със сол на вкус и малко чер пипер(не използвам никакви други подправки)
«апържвам ги една по една в тиган с малко мазнина ,но сами за по-минутка в следствие на което лекичко побел€ват.
—лед това ги прехвърл€м в тавичка .
√ъбите ги нар€звам и ги слагам при пържолките след което добав€м вода колкото да се обле€т.
ƒокато се пекат във фурната прав€ сос бешамел.
ƒокато съм направила соса пържолите във фурната са готови и почти водичка не е останала в тавичката .
—лагам соса в тавичката при пържолките и гъбките и остав€м във фурната за около десетина минутки.




 chefѕък ей това на ако не го направ€. eat
јко не ви е много тежко, у нас любимото свинско с гъби го готвим със сметана.
¬ една йенска тенджера нареждаш ред овкусени пържоли, ред гъби, ред топено сирене, ред заквасена сметана. —лага се малко вода и се остав€ да ври.
Ќ€ма такава вкусоти€!!!
 eat newsm22
÷итирай

–усе

ћнени€: 1 154
–ецепта н€ма да дам, само да добав€, че ако се накиснат предварително пържолите в соев сос, стават убийствено крехки! ѕоследни€ път така ги €дохме и се заклевам, че по-вкусни пържоли не б€х €ла!  Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 320
–ецепта н€ма да дам, само да добав€, че ако се накиснат предварително пържолите в соев сос, стават убийствено крехки! ѕоследни€ път така ги €дохме и се заклевам, че по-вкусни пържоли не б€х €ла!  Hug
за колко време?
÷итирай

–усе

ћнени€: 1 154
половин-един час  newsm78 н€мам спомен.... ѕросто ги остав€ш така пол€ти със сос и си приготв€ш другите неща... + още малко време  Thinking Ќе съм засичала, но едва ли е било повече от час и половина  newsm78
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 746
ѕотвърждавам за соеви€ сос Peace, а също така вместо него може да ги накиснеш с нови€т ”нисос на ћаги Peace Peace Peace аз пък по-вкусни от накиснатите с него на съм €ла...жестоки просто Very Happy
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-12 от 12 отговора