Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в Бургас

Мнения: 3 251
Вчера го приготвих и всички/включително и ненадейните гости/ много го харесаха.Ето ви рецептата,дано се хареса и на вас! Very Happy
за плънката:
2 твърдо сварени яйца-нарязани на ситно
200гр. пилешко разварено месо/при мен дойде малко в повече-сварих фенера и бутчетата/
100 гр.гъби-ако са пресни се варят при пилето,лично аз ползвах мариновани
чер.пипер;лук-ситно нарязана една малка глава;сол;магданоз-наситнен
за тестото:
1 пак разтопено масло
250 гр.сметана
сок от 1/2 лимон
малко сол
300-400 гр. брашно
Приготвяне:
Ситно нарязания лук се задушава в малко масло /около 1ч.л /и към него се прибавя наситненото месо,гъбите,подправките и нарязаните яйца.
Омесеното тесто се разделя на 2 топки.Едната топка се разстила на дъното на средно голяма тавичка,като се оставя аванс по ръбовете.Отгоре се разпределя плънката.Другата топка тесто се разточва с големината на тавичката и се слага от горе в/у плънката,като аванса оставен от долната кора се прищипва с пръсти с краищата на горната кора.Пече се при умерена Т* до зачервяване.Изпечено ястието се напръсква с вода и се завива с кърпа за да поомекне.
Много е вкусно-уверявам ви,а и бързо става-за 20 минутки.
Повече време ми отне за да ви го опиша-отколкото да го приготвя Very Happy  Laughing Да ви е сладко!   Love
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Аз теб съм те признала!
Копвам си рецептата и ще бъде изпълнена при сгоден случай, но само с тестото не знам как ще се справя... Very Happy
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Цитат на: Erica
... но само с тестото не знам как ще се справя... Very Happy

Благодаря! Very Happy
По принцип нямам проблем с месенето и приготвянето на тестени изделия,но за това не се иска кой знае какъв майсторлък-няма набухватели! Very Happy Не му се престаравай много ,не е казпризно тесто-само да не лепне много по ръцете,а става и приятно хрупкава коричката отдолу!
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
А маслото какъв грамаж е ?
Цитирай


Мнения: 149
MMMMM беше много вкусно благодаря за рецептата Very Happy
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Нина, а това с тези готовите теста за пица които са няма ли да се получи Question
Примерно ако се размеси с още малко брашно, за да не е толкова лепкаво?
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Цитат на: Valeria
Нина, а това с тези готовите теста за пица които са няма ли да се получи Question
Примерно ако се размеси с още малко брашно, за да не е толкова лепкаво?

Ами тези готовите имат мая за набухвател и ако е по-мокра плънката,няма да може да се изпече,ами предполагам  че ще се стикли.Не съм пробвала,не знам. Laughing
Цитирай
Valeria,
 можеш да опиташ с бутертесто, като върху кората, на която ще редиш плънката, се ръси малко галета, за да не подгизне тестото. С тесто за пица е по-сложно, но също става (пак с галета), а пък има и по-малко мазнини, само че трябва да набодеш с вилица пирога и да го оставиш да втаса поне 20 мин, преди да го печеш.
Тестото на Нина не е трудно за приготвяне, с него става най-бързо (и най-вкусно). При този тип теста хватката е да не се меси твърде дълго време, всичко се размесва бързичко, оставя се за няколко минути на хладно, докато се прави плънката и след това се разточва.

Нина,
Благодаря ти за страхотната рецепта!
Ще се обидиш ли, ако го правя с риба? (Просто ми харесва повече от пилето).
Цитирай

София

Мнения: 7 594
Току що го метнах във фурната. Мирише чудничко, а за вкуса ще докладвам по-късно Smile
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Цитат на: karamel
Valeria

Нина,
Благодаря ти за страхотната рецепта!
Ще се обидиш ли, ако го правя с риба? (Просто ми харесва повече от пилето).

Защо да ти се сърдя?АААААА може да ти се разсърдя,да,да... Laughing Ако не споделиш рецептата с риба. Very Happy
Цитирай
Нина, за да не се разсърдиш,
веднага споделям версията с риба:
рибата (мерлуза или хек) я сварявам с малко вода и вегета за десетина минути в микровълновата, обезкостявам я, прецеждам бульона и в него варя 3-4 с.л. ориз, като внимавам, да не се разкашка. Яйца не слагам, че от комбинацията яйца с риба се обривам. Останалото е като в твоята рецепта, само дето пирогът вече не е киевски  Sad .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.