Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 ян. 2005, 16:10 ч.
  • Преглеждания  13 750  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Вчера го приготвих и всички/включително и ненадейните гости/ много го харесаха.Ето ви рецептата,дано се хареса и на вас! Grinning
за плънката:
2 твърдо сварени яйца-нарязани на ситно
200гр. пилешко разварено месо/при мен дойде малко в повече-сварих фенера и бутчетата/
100 гр.гъби-ако са пресни се варят при пилето,лично аз ползвах мариновани
чер.пипер;лук-ситно нарязана една малка глава;сол;магданоз-наситнен
за тестото:
1 пак разтопено масло
250 гр.сметана
сок от 1/2 лимон
малко сол
300-400 гр. брашно
Приготвяне:
Ситно нарязания лук се задушава в малко масло /около 1ч.л /и към него се прибавя наситненото месо,гъбите,подправките и нарязаните яйца.
Омесеното тесто се разделя на 2 топки.Едната топка се разстила на дъното на средно голяма тавичка,като се оставя аванс по ръбовете.Отгоре се разпределя плънката.Другата топка тесто се разточва с големината на тавичката и се слага от горе в/у плънката,като аванса оставен от долната кора се прищипва с пръсти с краищата на горната кора.Пече се при умерена Т* до зачервяване.Изпечено ястието се напръсква с вода и се завива с кърпа за да поомекне.
Много е вкусно-уверявам ви,а и бързо става-за 20 минутки.
Повече време ми отне за да ви го опиша-отколкото да го приготвя Grinning  Laughing Да ви е сладко!   Heart Eyes

Реклама
# 1
  • out of space
  • Мнения: 7 477
Аз теб съм те признала!
Копвам си рецептата и ще бъде изпълнена при сгоден случай, но само с тестото не знам как ще се справя... Grinning

# 2
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Цитат на: Erica
... но само с тестото не знам как ще се справя... Grinning

Благодаря! Grinning
По принцип нямам проблем с месенето и приготвянето на тестени изделия,но за това не се иска кой знае какъв майсторлък-няма набухватели! Grinning Не му се престаравай много ,не е казпризно тесто-само да не лепне много по ръцете,а става и приятно хрупкава коричката отдолу!

# 3
  • Според сезона
  • Мнения: 296
А маслото какъв грамаж е ?

# 4
  • Мнения: 149
MMMMM беше много вкусно благодаря за рецептата Grinning

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 3 567
Нина, а това с тези готовите теста за пица които са няма ли да се получи Confused:
Примерно ако се размеси с още малко брашно, за да не е толкова лепкаво?

# 6
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Цитат на: Valeria
Нина, а това с тези готовите теста за пица които са няма ли да се получи Confused:
Примерно ако се размеси с още малко брашно, за да не е толкова лепкаво?

Ами тези готовите имат мая за набухвател и ако е по-мокра плънката,няма да може да се изпече,ами предполагам  че ще се стикли.Не съм пробвала,не знам. Laughing

# 7
Valeria,
 можеш да опиташ с бутертесто, като върху кората, на която ще редиш плънката, се ръси малко галета, за да не подгизне тестото. С тесто за пица е по-сложно, но също става (пак с галета), а пък има и по-малко мазнини, само че трябва да набодеш с вилица пирога и да го оставиш да втаса поне 20 мин, преди да го печеш.
Тестото на Нина не е трудно за приготвяне, с него става най-бързо (и най-вкусно). При този тип теста хватката е да не се меси твърде дълго време, всичко се размесва бързичко, оставя се за няколко минути на хладно, докато се прави плънката и след това се разточва.

Нина,
Благодаря ти за страхотната рецепта!
Ще се обидиш ли, ако го правя с риба? (Просто ми харесва повече от пилето).

# 8
  • София
  • Мнения: 8 534
Току що го метнах във фурната. Мирише чудничко, а за вкуса ще докладвам по-късно Simple Smile

# 9
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Цитат на: karamel
Valeria

Нина,
Благодаря ти за страхотната рецепта!
Ще се обидиш ли, ако го правя с риба? (Просто ми харесва повече от пилето).

Защо да ти се сърдя?АААААА може да ти се разсърдя,да,да... Laughing Ако не споделиш рецептата с риба. Grinning

# 10
Нина, за да не се разсърдиш,
веднага споделям версията с риба:
рибата (мерлуза или хек) я сварявам с малко вода и вегета за десетина минути в микровълновата, обезкостявам я, прецеждам бульона и в него варя 3-4 с.л. ориз, като внимавам, да не се разкашка. Яйца не слагам, че от комбинацията яйца с риба се обривам. Останалото е като в твоята рецепта, само дето пирогът вече не е киевски  Sad .

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт