Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 дек. 2006, 18:26 ч.

много тъжна

 • 3 200
 • 28
 •   1
Отговори
 • Мнения: 158
Здравей те мили както по рано ви писах че минало делото и се чака 7 дена след това май не е така днес ми казаха май че са пратили известие на майката и чакат обратна разписка от нея но тя още не получена и че след като я получели ще ли сме да чакаме още 7 дена.Знае ли някой да ли найстина е така.Много ми е мъчно вече  идват празници хората се подготвят а нас все още ни мъчат, дали за празниците ще успеем да си го вземем нашето детенце. #Crazy

# 1
 • Мнения: 26
Здравей,

Не бъди тъжна, това не е вярно. Кой ти го каза?
След като е минало делото, се чака 7 дни за обжалване на решението, но аз не мисля, че някои съобщава на майката и се чака нейният отговор. Тя вече е дала съгласието си и едва ли точно в тези 7 дни ще реши да го отегли. Просто при взето решение от съда, съответно трябва да има и срок за обжалване.

Спокойно всичко ще бъде наред и ще си вземете детенцето.
Това е най-напрегнатото чакане, но всичко ще бъде наред  bouquet

# 2
 • Мнения: 3 672
А защо трябва да известяват тази, която е родила детето? Тя нали се е отказала от родителските права. Нещо не си разбрала според мен. Кой ти го каза това?

# 3
 • Мнения: 1 629
Това е пълен абсурд. За какво ще я уведомяват? Мисля, че някой те е подвел .

Виж какво казва семейния кодекс:

ОТТЕГЛЯНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ДАДЕНОТО СЪГЛАСИЕ
Чл. 56а. (Нов - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) Родителят може да оттегли пред дирекция "Социално подпомагане" предварително даденото си съгласие за пълно осиновяване писмено с нотариално заверен подпис до започване на производството по осиновяване пред съда. За оттеглянето се прилагат съответно изискванията на чл. 54, ал. 6 и чл. 56, ал. 3.

Ако съм на твое място ще уведомя най-висша инстанция. Това е игра с нервите на хората. Защо не  попита на какво законово основание й изпращат писмо? Как така "май са й пратили известие"?!

# 4
 • Мнения: 171
Някой те е подвел. БМ не е страна по делото, следователно и призовки не се изпращат, нито за делото нито за решението. От датата на заседанието брой 7дни и решението влиза в сила.

# 5
 • ВАРНА
 • Мнения: 2 073
Моя приятелка осинови дете преди месец.При нея също имаше уведомително писмо до БМ.Разбрах,че някои съдии го прилагат.Аз бях учудена,защото преди 6 месеца,когато ние осиновявахме нямаше такова нещо.Това си е излишно разиграване на кандидат-осиновителите.Определяне прага на търпимост явно Mr. Green.

# 6
 • Мнения: 441
... и отиваш с Решението в дома да си вземеш детето.

между другото скоро чух подбна история от друга осиновителка и първото, което ми блясна в главата е - кому е необходимо всичко това

в момент, когато нервите са ти обтегнати до скъсване, детето ти стои в дома и те чака да го вземеш, а всички те разтакават и направо в случая издевателстват

anonimna0904 , търси си правата, ти си майка на това дете...

и не бъди много тъжна, предстои ти вълшебна Коледа Simple Smile

# 7
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
За пръв път чувам подобно нещо.След като БМ,веднъж е подписала отказна декларация,че се отказва от детето,то нея вече не я интересува,кога,как и кой осиновява,детето което  е родила.
Страна по делото са социалната служба,но при положение,че именно те са се обадили и са ви уведомили,че са решили,че именно вие сте подходящи осиновители на това дете,няма какво да обжалват.7-дневният срок е  просто формалност.
Успех ви желая и дано на Коледа да сте всички заедно. Hug

# 8
 • Мнения: 158
ох хора днес ходихме до съда и наистина ще чакаме обратната разписка от БМ найстина са й пратили ако до до петък не получели съдията пак ще пише писмо и ако то в срок от 7 дни не се върне тогава май ще ли да ни го дадат.Незнам направо няма оправия тази наша държава  , да же вече имаш дете и те не ти го дават да го видиш как може таково нещо как  #2gunfire ама всички дето са измислили тоз закон

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 341
Аз не знам точно как стоят нещата със сигурност,но когато разговаряхме с нашата соц.работничка тя ни каза същото.Каза,че задължително се викат БРодители в съда което ме шокира много,но....обикновенно не идвали.Явно това е част от най-новите промяни по закона.
Няма как да избегнете мотането,дано да е по-кратко и скоро сте за винаги заедно.

Желая ви много ама много търпение и безкрайни щастливи дни с вашата рожба.

Весели празници и щастлива нова година   bouquet

# 10
 • София
 • Мнения: 127
Тия са отвратителни.А уж било за защита интереса на детето.Леле колко ме е яд.Първо те  проучват,после те мотаят,а накрая на финалната права и те изтезават психичски. #2gunfireА детето се чуди, къде изчезнаха онези хора с които ми беше толкова хубаво...

# 11
 • Мнения: 3 672
Това е безумие!

# 12
 • Трявна
 • Мнения: 147
Аз не знам точно как стоят нещата със сигурност,но когато разговаряхме с нашата соц.работничка тя ни каза същото.Каза,че задължително се викат БРодители в съда което ме шокира много,но....обикновенно не идвали.Явно това е част от най-новите промяни по закона. 
Аз имам въпрос newsm78
Защо се викат биологичните родители на делото, някой знае ли  newsm78
Да не би да се окаже,че могат и да променят декларираният си отказ от детето.
Ако не могат, тогава е безсмислено присъствието им в съдебната зала - според мен те не са страна по делото. А ако могат, кой би бил отговорен за нанесените ни психически травми  newsm45- говоря за неизбежната привързаност, която възниква между децата и нас-осиновителите newsm45

# 13
 • Мнения: 3 672
Аз не разбирам как така те могат да възразят по въпроса с осиновяването на детето. Тяхната връзка с детето е генетичният материал, по документи не са му никакви. Ако това е начин да бъдат уведомени, че детето, което са създали ще бъде осиновено, това може да стане и с едно писмо, в което да пише, че детето, което се е родило еди-кога си е било осиновено на тази и тази дата. Не мога да проумея каква е логиката. В този случай интересът на детето къде е? Вместо да отиде в семейството си, то ще живее една седмица повече в детския дом.

# 14
Съгласен с вас момичета, че тази седмица повече и това писмо е много тежък процес.

При нас преди 5 месеца не беше необходимо. Но все пак става въпрос за закон както и неговото тълкуване от съдията. В закона прозира желанието да се направи всичко възможно едно дете да израстне с биологичното си семейство. Затова и се чака около 5-6 месеца, които се дават за размисъл на семейството да промени решението си. След което се предлагат първо на роднини и при последващ неуспех изискват подписване на декларации за отказ от родителски права.

Не опрвадавам това действие. При нас искаха да изслушат бащата на второ заседание. Защото имаше проблем с документите му. Познавам стреса от тази среща.

Но оправдвах съдията. Защото нейната работа е да постанови осиновяване, което не може да бъде оборено.

Смятам, че е по добре ако има някакъв проблем да бъде разрешен по време на делото, когато вече сме много емоциаонално ангажирани но не и колкото бихме били след известен период съжителстване с детето...

Знам колко е тежка тази седмица. Бъдете силни и търпеливи. Онзи който движи всичко си знае работата.  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт