Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 дек. 2006, 14:44 ч.
  • Преглеждания  19 818  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 081
Здравейте!
 
Яде ми се нещо с локум, а не можах да си намеря рецептата за локумки (много отдавна съм правила...). Сетих се, че баницата с локум може би ще е по-бърза и по-лесна за правене, че нямам и много време.

Та, моля, ако имате идея как точно се прави баница с локум да споделите.
Никога не съм правила и дори яла, но съм чувала и ми звучи вкусно.
Ако пък не, ще съм благодарна някой да се притече на помощ с рецепта за локумки.

Предварително благодаря!
 Може и да сте дискутирали вече тази тема, но търсачката не работи в момента и не мога да потърся.

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 11 670
   

Заповядай, снимките са линкове към рецептите.  Simple Smile

# 2
  • Мнения: 2 549
С бутер тесто става.
Много е лесно и много вкусно.
Само локум и бутер тесто ти трябва. И жълтък за намазване на готовите банички преди печене.

Режеш бутер тестото на правоъгълници - от едната страна слагаш локума и покриваш с другата страна на тестото (леле как обяснявам, абе тряба да стане като квадрат пълен с локум)...за да не изтече локума натискаш отсрани тестото с вилица и така долната част се лепи за долната част на тестото. накрая мажеш с жълтъка и печеш, докато станат готови.
Миналата седмица ги правих и станаха страготни.

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
С бутер тесто става.
Много е лесно и много вкусно.
Само локум и бутер тесто ти трябва. И жълтък за намазване на готовите банички преди печене.

Режеш бутер тестото на правоъгълници - от едната страна слагаш локума и покриваш с другата страна на тестото (леле как обяснявам, абе тряба да стане като квадрат пълен с локум)...за да не изтече локума натискаш отсрани тестото с вилица и така долната част се лепи за долната част на тестото. накрая мажеш с жълтъка и печеш, докато станат готови.
Миналата седмица ги правих и станаха страготни.
Ей това ако го спретна на мъжа ми.... ще има после  kiss

# 4
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Aз ги правя горе-долу по рецептатана Моренка / bouquet моите почитания към нея- майсторица е тя!/, но не слагам кексово тесто, а намазвам корите с разстопено масло, обилно поръсвам с галета и смлени орехи. В долния край нареждам парчетата локум и завивам.Пека до порозовяване и заливам със захарния сироп. По вкус се доближават до саралията.

# 5
  • дето и гарга не каца
  • Мнения: 450
Правя същата баница с локум,която е дала Морена.Става страхотно,като ходя на гости на свекъра ми ,все това ме кара да му правя:lol:.Като количество излиза много,а и не е скъпо.

# 6
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 417
Приятелка прави баницата на МОРЕНКА и стана превъзходна!   bouquet

# 7
  • Мнения: 373
   

Заповядай, снимките са линкове към рецептите.  Simple Smile

Morenka, аз съм я правила тази баница и стана наистина страхотна, но сиропът адски ми се захароса Embarassed...от тогава не смея   Confused
и на всички сиропирани баници ми става така Embarassed Embarassed Дай ми съвет. Вярно е, че не слагам лимон, защото не обичаме лимоновия аромат в сиропираните баници. Помогни, майсторице.  bouquet

# 8
  • София
  • Мнения: 1 081
Много благодаря на всички за рецептите!

Едва снощи успях да направя баницата по рецептата на Морена (благодаря ти   bouquet). Стана много хубава, но я правих според съветите ти и сложих наполовина от тестото и наполовина захар за сиропа и мисля, че така е по-добре. Мъжа ми беше очарован и впечатлен.  Grinning

Следващия път мисля да пробвам локумки с бутер тесто, че нещо ме мързи да меся, а пък и децата не ми оставят много свободно време.  Wink

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 11 670
Долче щом е проблема в аромата( аз така го обожавам, че ми е трудно да си представя, че някой може да не го харесва..,  но хората са различни де ..и слава богу Grinning), ползвай лимонтозу...пак е киселина, но няма аромат.

Деси, много се радвам, че вие харесало с поправките ! bowuu  ...И ако имаш възможност някой път да си омесиш това тесто за локимки  заради бирата е невероятно вкусно, та препоръчвам!  Grinning

# 10
  • Мнения: 373
Долче щом е проблема в аромата( аз така го обожавам, че ми е трудно да си представя, че някой може да не го харесва..,  но хората са различни де ..и слава богу Grinning), ползвай лимонтозу...пак е киселина, но няма аромат.

Деси, много се радвам, че вие харесало с поправките ! bowuu  ...И ако имаш възможност някой път да си омесиш това тесто за локимки  заради бирата е невероятно вкусно, та препоръчвам!  Grinning
А, а сега де, ами тука няма лимонтузу Embarassed

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 11 670
Е не може да нямат французите аналог на лимонтузото  Crazy.... пък ако сложиш малко лим. сок едва ли ще ароматизира толкова, то аромата е повече от кората.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт