Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 дек. 2006, 21:06 ч.
  • Преглеждания  590  Мнения  1  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 132
По повод постите установих, че много продукти съдържат съставки, които не знам какви са. Като се разрових видях, че хилядите Е могат да са и животински. Стана ми много странно обаче за казеина, които е протеин съдържащ се в млякото. В продавания растителен кашкавал се съдържа казеин. Има ли казеин от неживотински произход?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 550
Да, казеинът се съдържа в прясното мляко, но мисля, че може да се генерира и по изкуствен начин. Веднага се сещам за желатинът, който навремето се е добивал от вътрешностите на агнетата (ако не се лъжа), но съвременният в пакетчета си е чиста химия. Също така названия като яйчен меланж нямат нищо общо с яйцата. Аз все пак се стремя да ги избягвам.
Дано се включат и по-опитни, но на мен ми се струва, че най-важно е да се спази духа на поста - умереност и въздържание във всичко, вкл. храната, усърдна молитва, добри дела и т.н. Купила си кашкавал, за който производителят твърди, че е съставен от растителни съставки. Ако лъже, той е в грях, а не ти. Такива мисли ми минават през главата, пък един ден е ясно кой ще съди всички ни.
Леки и душеспасителни пости!  Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт